Jennifer Rowley uvidíme na prknech ND v roli Amélie

Uznávaná americká sopranistka Jennifer Rowley vystoupí 31. října a 2. listopadu 2019 v Národním divadle (ND) v hlavní roli Amélie v opeře Giuseppe Verdiho Maškarní ples. Pro pěvkyni, která je pravidelným hostem proslulé Metropolitní opery v New Yorku, to bude debut v roli Amélie i v opeře Maškarní ples na jevišti. Dosud tento part zpívala pouze na soutěžích. Novináře o tom za ND informovala Simona Andělová.
Jennifer Rowley (foto May Beccafay)

Jsem šťastná, že jsem dostala možnost seznámit se s rolí Amélie a jejím charakterem, a považuji za velkou čest, že s ní debutuji v tak krásném divadle a městě Praze,” uvedla v rozhovoru pro magazín ND Jennifer Rowley. Dodala, že hudební part Amélie si zamilovala už při prvním poslechu této opery před mnoha lety. Její árie zpívala na soutěžích ještě před tím, než zahájila profesionální dráhu. A pokaždé to podle ní byla velmi dobrá volba. “Tato postava je složitá a zajímavá. Stejně úchvatná je hudba, kterou pro ni Verdi složil – hodně bel canta, ale také mnoho dramatického zpěvu,” míní.

Jennifer Rowley absolvovala profesionální debut v Clevelandské opeře v Mozartově Kouzelné flétně za řízení Antona Coppoly. Ve svém repertoáru má role jako jsou Donna Anna v opeře Don Giovanni, titulní role opery Maria di Rohan od Gaetana Donizettiho, Valentina v Hugenotech Giacoma Meyerbeera nebo Roxana v Cyranovi z Bergeracu od Franka Alfana. V posledních sezonách se s úspěchem představila publiku mimo jiné v Metropolitní opeře v New Yorku, v Opéra Bastille v Paříži a v Semperově opeře v Drážďanech. Věnuje se také vzdělávání operních pěvců, vede mistrovské kurzy.

Tříaktová opera Giuseppe Verdiho Maškarní ples na libreto Antonia Sommy zpracovává historickou událost ze švédských dějin, zavraždění krále Gustava III. během maškarního plesu ve Stockholmu roku 1792. V Praze opera zazněla poprvé 14. srpna 1866 v německém překladu ve Stavovském divadle. Novou inscenaci v režii Dominika Beneše nastudoval hudební ředitel Opery ND Jaroslav Kyzlink.

Nejaktuálnější zprávy ze světa hudby přímo do Vaší schránky

[mc4wp_form id="339371"]