Hlavní obsah

Punkoví veteráni One Way System se vrací s novou deskou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Veteráni anglického street punku, One Way System vystoupí na konci října na dvou koncertech v České republice. Nejprve zahrají 26. října ve vsetínském klubu Tři opice a o den později v Praze na Strahově. Skupina, která letos slaví čtyřicet let od vzniku, vydala v květnu dlouho avizované album Car Bombs In Babylon.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Kytarista One Way System David Ross

Článek

One Way System slaví letos 40 let existence, dohromady se kapela dala v roce 1979 ve Fleetwoodu v hrabství Lancashire. Z původních členů v ní sice už nikdo nepůsobí, na počátku se složení rychle proměňovalo, ale už na prvním singlu Stab The Judge z roku 1982 hrají kytarista David Ross a bubeník Tommy Couch. Oba působí v kapele až do dneška.

Počátek osmdesátých let přinesl skupině největší úspěchy, mezi lety 1982 až 1984 měla kapela v žebříčku nezávislých skupin pět singlů a první dvě alba All Systems Go a Writing On The Wall. Když opadla punková vlna, skupina se v roce 1986 rozešla.

Opět se dala dohromady až v roce 1995, když vyšlo v reedici její první album. O čtyři roky později vyšlo její třetí album Waiting For The Zero.

Foto: Alex Švamberk, Novinky

Bubeník One Way System Tommy Couch

V roce 2007 zahrála kapela One Way System na Antifestu, kde nabídla především staré skladby. Tom Couch tehdy řekl: „Mladí lidé, kteří nyní poslouchají naše písně, si mohou uvědomit, že to, co jim říkáme, má stále význam a nejen v Anglii, ale také v Americe, a dokonce i v České republice. Zpětná vazba, kterou od nich dostáváme, ukazuje, že si uvědomují, že to, co jsme prožili my, je úplně stejné jako to, co nyní prožívají. oni. To je taky důvod, proč jsou staré písně důležité.“

Krátce po koncertu v ČR zahrají 2. listopadu One Way Sysstem na festivalu British Punk Invasion v Budapešti, kde se na scéně objeví další dvě kapely, které slaví čtyřicet let existence - The Exploited a GBH.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám