O nás
 
Kontakt
 
in Web czech .cri.cn

Hlavní stránka  Cestování  Kultura  Byznys  Komunikace  Čínština  Hudba  Foto  Čínská encyklopedie  Stará stránka

Han Zheng se setkal se zahraničními hosty, kteří se zúčastnili Fóra pro vývoj energie a nízkých uhlíků 2019 v Taiyuan
2019-10-22 16:00:59 cri
Stálý člen Politbyra ÚV KS Číny, čínský vicepremiér Han Zheng (Chan Čeng) se 21. října ve městě Taiyuan (Tchaj-jüan) čínské provincie Shanxi (Šan-si) setkal se zahraničními hosty, kteří se zúčastnili Fóra pro vývoj energie a nízkých uhlíků 2019.

Han Zheng se vyslovil v tom smyslu, že globální energetický model prošel výrazným přizpůsobením a geopolitickým vývojem, což přineslo výzvy pro stabilitu světového trhu s energií a rovnováhou mezi nabídkou a poptávkou. Všechny strany by měly posílit spolupráci v oblasti energetické bezpečnosti, čisté energie a energetické infrastruktury, poskytovat silnou podporu celosvětovému udržitelnému rozvoji a realizaci cílů OSN udržitelného rozvoje roku 2030. Čínská vláda stále přikládá velkou důležitost energetické bezpečnosti a čistému a nízkouhlíkovému rozvoji, je ochotna s různými stranami prohloubit spolupráci, bude více přispívat k podpoře zeleného růstu, budování krásného světa a budování společenství lidského osudu.

Bývalý český premiér Bohuslav Sobotka jménem zahraničních hostů pronesl projev, ve kterém se vyslovil v tom smyslu, že Čína hrála důležitou vedoucí roli při vyrovnávání se s globálními klimatickými změnami a při podpoře udržitelného rozvoje. Mezinárodní společenství vysoce ocenilo čínskou funkci, těší se na sdílení zkušeností s nízkouhlíkovým vývojem prostřednictvím tohoto fóra a na společnou podporu celosvětové energetické spolupráce a dosažení čistého rozvoje.

Příslušné zprávy
Přidat komentář
© China Radio International.CRI. All Rights Reserved.
16A Shijingshan Road, Beijing, China