CZK/€ 25.265 +0,14%

CZK/$ 23.707 +0,19%

CZK/£ 29.516 +0,05%

CZK/CHF 26.084 +0,21%

22. 10. 2019

0 komentářů

UniCredit přesune část aktiv do Německa, aby byla méně italská. Opatření má oživit cenu akcií

 

UniCredit bank se plánuje distancovat od stagnující italské ekonomiky i roztříštěné politiky a přesune některá aktiva do Německa. To by mělo vylepšit úvěrový rating a pomoci oživit cenu akcií. Informovala o tom agentura Reuters.

Loading



 

Šéf bankovní skupiny Jean Pierre Mustier podle dostupných informací představí 3. prosince část podnikatelského plánu, podle něhož budou pod nově zřízenou společnost v Německu začleněny zahraniční operace banky. Tím také dojde k jistému snížení „italské identity“, která působí v očích investorů rizikově.

„UniCredit je co do velikosti jednou z největších bankovních skupin v Evropě, ale kvůli svým italským kořenům ji investoři spojují s rizikem Itálie v takové míře, která je podle mého názoru – vzhledem k její geografické diverzifikaci – přílišná,“ řekl profesor bankovnictví a financí z milánské Univerzity Bocconi Stefano Caselli. Italská identita UniCredit se nejvíce podepisuje na nákladech financování.

Pokud by měla být zřízena holdingová firma v Německu, musela by tuto operaci schválit Evropská centrální banka. V Německu již totiž UniCredit vlastní HVB. Realizace tohoto podnikatelského záměru by tak trvala minimálně rok.

Zdroj: Lidovky.cz

REKLAMA

Loading

Vstoupit do diskuze 0 komentářů

Zdroj a více informací: CII750.cz


Související články

Zachrání Draghi italskou ekonomiku?

V minulých dnech se vlády v Itálii ujala nový kabinet. Šéfem vlády podporované řadou důležitých uskupení se stal ekonom a bývalý guvernér Evropské centrální banky Mario Draghi. Mezi jeho kompetence bude patřit i rozdělení dvousetmiliardového záchranného balíčku, který by měl pomoci pandemií zasažené ekonomice a také k […]

Text: Karel Pučelík

22. 02. 2021

Plán EU na obnovu koronavir

Co nabídne EU době pokoronavirové?

Krize způsobená šířením koronaviru způsobí obrovský propad celosvětové ekonomiky. Vlády proto chystají plány, jak dopady pandemie co nejvíce zmírnit. Možných scénářů dalšího ekonomické vývoje je hned několik.

Text: Karel Pučelík

04. 05. 2020


Diskuze k článku

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna, vyžadované informace jsou označeny hvězdičkou.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *