Spolupráce s Resortem Valachy se nemocnicím v kraji vyplatila, krve měly dostatek

ZLÍNSKÝ KRAJ - Nemocnice založené Zlínským krajem měly během měsíce srpna dostatek krve pro své pacienty. K této komfortní situaci přispěla i spolupráce se společností Resort Valachy, server Zlin.cz o tom informoval PR nemocnic Zlínského kraje Zdeněk Dvořák.

Každý, kdo přišel v srpnu darovat krev do nemocnic ve Zlíně, Uherském Hradišti, Kroměříži a Vsetíně, dostal od Resortu Valachy možnost navštívit za symbolickou korunu relaxační centrum Wellness Horalu ve Velkých Karlovicích na Vsetínsku. „Velmi si vážíme všech, kteří jsou ochotní darovat krev a tím nezištně pomáhají zachraňovat životy. Rádi i v budoucnu tuto akci pro dárce krve opět zopakujeme,“ uvedl Tomáš Blabla, ředitel Resortu Valachy. Ten je součástí zlínské skupiny HP Tronic, která podporuje také další aktivity nemocnic v kraji, především Krajské nemocnice T. Bati ve Zlíně.

Léto je obecně obdobím, během kterého mají nemocnice zvýšenou spotřebu krve v souvislosti s větším množstvím provedených akutních operací. „Mohu konstatovat, že letos v srpnu nám v podstatě starost o zásoby krve odpadla. Jsme za to vděční. A jsme rádi, že naši dárci získali od Resortu Valachy tento benefit, zaslouží si ho,“ prohlásila Jana Pelková, primářka Hematologicko-transfuzních oddělení v Krajské nemocnici T. Bati ve Zlíně a ve Vsetínské nemocnici. Stejný z hlediska zásob krve měli srpen i v nemocnicích v Uherském Hradišti a v Kroměříži. „Zájem o darování byl opravdu velký. Předpokládáme, že i díky této akci. Za každou podporu dárcovství krve jsme rádi,“ vzkázala Marta Černá, primářka Hematologicko-transfuzního oddělení Uherskohradišťské nemocnice. „Chodilo k nám hodně lidí. Krve jsme tedy měli dostatek,“ připojila svůj postřeh Zdena Hřebačková, primářka Hematologicko-transfuzního oddělení Kroměřížské nemocnice.

Ve snaze podpořit dárcovství krve spolupracují nemocnice založené Zlínským krajem s řadou firem či organizací. V posledních měsících podpořily tuto činnost například i společnosti LAPP a Pivovar Malenovice, připojil se Valašský soubor Kašava, hromadně darovat přišli také policisté.

 

×

Přehled denních zpráv na Váš e-mail

Odebírat novinky
x