Poslechněte si to, co jste nestihli

22. říjen 2019

Tento týden si v pořadu Xaver a host připomínáme vybrané rozhovory. Nalaďte si naše vysílání a poslechněte si v reprízách rozhovory se zpěvačkami Pavlínou Filipovskou a Evou Pilarovou, hercem Zdeňkem Junákem, sportovním komentátorem Štěpánem Škorpilem nebo spisovatelem Michalem Vieweghem.

„Dokud má člověk elán a je na světě rád, nemůže se nic stát,“ prozradila ve studiu u Luboše Xavera Veselého zpěvačka Pavlína Filipovská. Dcera slavného otce celý život zpívá, i když neprošla hudební konzervatoří. V rozhovoru promluvila mimo jiné i o svých začátcích v Semaforu, kde byl jejím kolegou také Karel Gott.

Herce a rozhlasového moderátora Zdeňka Junáka můžeme vidět na prknech Městského divadla Brno a také slyšet ve vysílání Českého rozhlasu Brno. Moravská metropole je pro něj srdeční záležitostí a jak před několika lety oznámil své mamince, na venkov se už nikdy nevrátí. Ve středečním díle Xaver a host také uslyšíte, jaký seriál přinesl Zdeňkovi Junákovi popularitu a v jaké roli se poprvé ukázal na televizních obrazovkách.

Ve čtvrtek uslyšíte z éteru rozhovor se sportovním komentátorem Štěpánem Škorpilem. „Na svém kontě mám 4500 sportovních přenosů,“ prozradil Luboši Xaverovi Veselému. Na některé sportovní přenosy vzpomíná Štěpán Škorpil velmi rád, na jiné by ale raději zapomněl. Luboši Xaverovi Veselému také odpověděl na otázku, jestli má sportovní komentátor právo na emoce a zda by uměl komentovat každý sport.

„Zpívání nebudu mít nikdy plné zuby,“ zahájila povídání zpěvačka Eva Pilarová. Prozradila však, že ho přeci jen někdy vymění za jiné koníčky. Ráda fotografuje a měla i své výstavy. Jednu dokonce ve Vídni. Zajímá vás, které moderní zpěváky má Eva Pilarová ráda a na jaké místo se vždy ráda vrací? Poslouchejte pořad Xaver a host v pátek 25. října.

V repríze uslyšíte také rozhovor se spisovatelem Michalem Vieweghem v úterý 29. října. Jeden z nejčtenějších českých spisovatelů při něm mimo jiné prozradil, že se rád dívá na své zfilmované knihy. Luboš Xaver Veselý se však spisovatele zeptal také na jeho soukromí.

Přehled repríz v pořadu Xaver a host

úterý 22. 10. 2019 od 13:04: zpěvačka Pavlína Filipovská
středa 23. 10. 2019 od 13:04: herec Zdeněk Junák
čtvrtek 24. 10. 2019 od 13:04: moderátor Štěpán Škorpil
pátek 25. 10. 2019 od 13:04: zpěvačka Eva Pilarová
úterý 29. 10. 2019 od 13:04: spisovatel Michal Viewegh

autor: nwe
Spustit audio