Konkurz na nového ředitele vládní agentury CzechInvest vypíše ministerstvo začátkem roku 2020

Konkurz na ředitele vládní agentury pro podporu podnikání a investic CzechInvest vypíše ministerstvo průmyslu a obchodu (MPO) pravděpodobně až začátkem příštího roku. Informovala o tom náměstkyně ministra Silvana Jirotková.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

p201208080383601_191022-153232_elev.jpeg

Ilustrační foto CzechInvest | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Jirotková jeho práci chválí. Podle ní Reichl připravuje změny v organizační struktuře agentury, které by měly její činnost zefektivnit a připravit na to, aby se více provázala s agenturou na podporu exportu CzechTrade. „V tuto chvíli proto chceme v klidu dokončit oba procesy a nekomplikovat je případnou změnou vedení agentury CzechInvest,“ uvedla.

Ministerstvo průmyslu nezajímal přínos IT projektů, ale vyčerpání peněz z unie, zjistili kontroloři

Číst článek

MPO také vybírá jednu ze tří vytipovaných komerčních nemovitostí, kam by se státní agentury CzechInvest, CzechTrade a CzechTourism přestěhovaly. Do konce listopadu by podle Jirotkové mělo padnout finální rozhodnutí, fyzicky by se instituce měly přestěhovat do konce března příštího roku.

Do nového sídla by se podle Jirotkové mohla přestěhovat i Česká centra, která ale zůstanou pod správou ministerstva zahraničí, stejně jako CzechTourism pod ministerstvem pro místní rozvoj.

CzechInvest loni dojednal investice za 36 miliard, jedná se o nejnižší částku za posledních pět let

Číst článek

Reichl působil v agentuře CzechInvest od roku 2005 nejprve jako ředitel jihomoravské kanceláře. Později byl ředitelem Divize regionů a v letech 2010 až 2012 zastával pozici náměstka generálního ředitele pro podporu podnikatelského prostředí.

Z této pozice byl v roce 2012 odvolán po skandálu vedení agentury s několikamilionovou zakázkou na vyhledávání průmyslových nemovitostí pro zahraniční investory firmě Glafin s vazbou na jednoho z tehdejších sponzorů Věcí veřejných.

Podle článku České pozice z roku 2012 spolu s dalším odvolaným kolegou patřil k nejhlasitějším kritikům projektu, který tehdy prosazoval generální ředitel agentury Miroslav Křížek.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme