22. října 2019 • 21:33

Valverde vnímá sílu Slavie: Jestli chceme vyhrát, musíme hrát skvěle

Autor: krm
Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dva evropské velkokluby Slavia už na podzim zaskočit dokázala. Z táborů Interu Milán i Borussie Dortmund po utkáních proti mužstvu kouče Jindřicha Trpišovského pršela chvála, český mistr s nimi sehrál vyrovnané partie. Ve středu se o totéž pokusí proti Barceloně. „Musíme odehrát skvělý zápas, jestli chceme vyhrát,“ poznamenal na tiskové konferenci v Praze trenér španělského giganta Ernesto Valverde. Slavii podcenit nehodlá.



Jsou to tři týdny, kdy do Edenu přijel Dortmund. Šéf slávistické lavičky tehdy před utkáním v kádru soupeře hodně chválil Achrafa Hakimího. A marocký rychlík potom dvěma góly rozhodl.

Koho Trpišovský vyzdvihl z Barcelony? „Líbí se mi Clement Lenglet, to je synonymum dokonalosti. Levonohý hráč se skvělou rozehrávkou, strašně vyspělý. Ale doufám, že to nebude jako s Hakimím,“ podotkl kouč Slavie.

Utkání Slavia - Barcelona na O2 TV Sport
Speciální předzápasový program startuje ve 20:05 (studio k dřívějším zápasům začíná už v 18:30), moderátor Petr Svěcený přivítá jako hosty Martina Vaniaka nebo Davida Kalivodu. Přímo na stadionu v Edenu pak Michal Hrdlička bude rozebírat aktuální dění třeba s Pavlem Kukou, dorazí i herec Jakub Prachař nebo nejznámější český MMA bojovník Karlos „Terminátor“ Vémola. Z hrací plochy se bude hlásit reportér David Sobišek, utkání komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka. Stanice O2 TV Sport a O2 TV Fotbal nabídnou všechna utkání z Ligy mistrů v přímých přenosech. Více ZDE>>>

Čtyřiadvacetiletý francouzský stoper reagoval s úsměvem. „Chci trenérovi poděkovat, cením si toho. Pokud jde o mou formu, už minulá sezona byla velice dobrá a podobně začala i ta nová,“ prohlásil Lenglet. „Ale zároveň si myslím, že pořád mám rezervy. Je mi teprve čtyřiadvacet, chci se ještě rozvíjet,“ doplnil obránce.

Barcelona do Edenu přijela v dobrém rozpoložení, vítězně zvládla posledních pět utkání. A po víkendovém triumfu na hřišti Eibaru (3:0) se dostala do čela španělské ligy. Do duelu se Slavií jde v roli jasného favorita, zároveň ale nechce nic ponechat náhodě.

„Bude to jedenáct proti jedenácti, musíme podat co nejlepší výkon. Slavia je nebezpečný tým, čekám těžkého soupeře. Remizovali na San Siru, v tom utkání dominovali, málem vyhráli. Proti Borussii měli i trochu smůlu. Hrají hodně do útoku, vedou českou ligu. Nepochybuji, že se o její síle přesvědčíme i my,“ řekl trenér Ernesto Valverde.

Pětapadesátiletý Španěl si uvědomuje, že Pražané jsou fyzicky velmi dobře připravení. „Víme, že je to nejvíc běhavý tým z celé Ligy mistrů. Očekáváme, že zápas bude skutečně ve vysokém tempu. Velká přednost Slavie je rozvinout útok a stáhnout se rychle do obrany,“ zmínil Valverde s tím, že Souček a spol. na jaře vyřadili Sevillu v Evropské lize.

Ani Lenglet neočekává nic lehkého. „Je to talentovaný tým, má útočnou sílu. Ohrozili Inter i Borussii. Ale věřím, že víme, co máme dělat, abychom jim dokázali čelit,“ prohlásil stoper v prostorách slávistického muzea, kde se slavnostní předzápasový program, stejně jako proti Dortmundu, konal.

Valverde z kádru Pražanů vypíchl Tomáše Součka. „Hodně žene tým dopředu, rozehrává a drží mužstvo pohromadě,“ podotkl. „Ale hlavně se mi líbí jejich týmový duch a to, jak útočí. Křídelní hráče mají hodně vepředu,“ všiml si kouč. „Přistupujeme k nim s respektem,“ dodal Lenglet.

Potvrdí se ve středu papírové předpoklady, nebo Slavia bude favorita opět hodně zlobit?

Češi, kteří fandí Barceloně. Jaké mají výhody? Více ZDE>>>

SK Slavia Praha Vše o klubu ZDE

Skupina F

Z V R P Skóre B
1. Barcelona 6 4 2 0 9:4 14
2. Dortmund 6 3 1 2 8:8 10
3. Inter Milán 6 2 1 3 10:9 7
4. Slavia 6 0 2 4 4:10 2

Odvážný Trpišovský: Chceme se Barceloně minimálně vyrovnat v držení míče
Video se připravuje ...

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Aktuální zápasy
Články odjinud


Články odjinud