Sháníte tramvaj? V Plzni prodávají díky nákupu nových pět dvacetiletých Aster

Tramvaj LTM 10.08 Astra. Foto: Plzeňské městské dopravní podnikyTramvaj LTM 10.08 Astra. Foto: Plzeňské městské dopravní podniky

Další tuzemský dopravní podnik začal s vyřazováním starších typů tramvají a jejich odprodejem. Zatímco většina dopravců v zemi se zbavuje

Další tuzemský dopravní podnik začal s vyřazováním starších typů tramvají a jejich odprodejem. Zatímco většina dopravců v zemi se zbavuje hlavně starších typů tramvají T3 a jejich odvozenin, Plzeňské městské dopravní podniky začaly prodávat relativně nové tramvaje: LTM 10.08 Astra od Škody, které začaly jezdit před zhruba dvaceti lety.

Vyplývá to z nabídky na prodej pěti kusů, které PMDP zveřejnily na svých stránkách. Jde o tramvaje, které mají najeto mezi 679 až 833 tisíci kilometry, vyvolávací cena je v jednom případě 710 tisíc korun, v ostatních 830 tisíc korun. PMDP nabízí prodej tramvají jednotlivě, vyhraje nejvyšší nabídka. Uzávěrka pro podání nabídek je na konci října.

PMDP nahrazuje Astry novými tramvajemi EVO2  od Krnovských opraven a strojíren, které postupně zařazuje do své flotily. „Vyřazení starých vozů je podmíněno nákupem nových z důvodu nejen potřeby modernizace vozového parku a zajištěním většího komfortu jak pro cestující, tak pro řidiče, ale také z důvodu potřeby zajištění kontinuální a kvalitní přepravy cestujících,“ dodal mluvčí PMDP René Vávro.

Pokud firma využije i opci na dalších pět tramvají EVO2, vyřadí i posledních pět tramvají LTM 10.08. „Postupujeme vždy s péčí řádného hospodáře, proto se snažíme prioritně vyřazené vozy nabízet k prodeji formou veřejné soutěže o nejvýhodnější nabídku. Jsou tak nabídnuty formou inzerátu zájemcům z nejen z řad DP, ale i ostatním subjektům,“ dodal Vávro.

Stejný typ tramvaje dodala Škoda ještě do Ostravy, Olomouce, Brna a pro provoz mezi Mostem a Litvínovem.

Tagy LTM 10.08 Plzeňské městské dopravní podniky PMDP
55 komentářů