Medaile Za věrnou službu. Dostali je profíci i dobráci

Obětování nejen volného času

V úterý 22. října 2019 si jako poděkování za svou věrnou službu převzali příslušníci HZS Olomouckého kraje celostátní medaile „Za věrnost II. a III. stupně“. Uznání bylo uděleno 33 příslušníkům.

Součástí aktu byl také slavnostní slib dvanácti nových příslušníků. Ceremoniál se uskutečnil v Mervartově a Bajákově slavnostní síni na zámku v Přerově.

Medaili HZS ČR „Za věrnost II. stupně" si převzalo 16 příslušníků, kteří působí ve sboru na různých pozicích. Tyto medaile jsou udělovány za příkladné plnění služebních povinností ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce 20 a více let.

Medaili HZS ČR „Za věrnost III. stupně" si převzalo 17 příslušníků. Tyto medaile jsou udělovány za příkladné plnění služebních povinností ve spojení s dobou trvání služebního poměru v délce 10 a více let.



Dále byly předány tři medaile HZS Olomouckého kraje. První medaili udělil krajský ředitel nadstrážmistru Martinu Plškovi ze stanice Přerov za dlouhodobou vzornou reprezentaci sboru v disciplínách TFA nejen doma, ale i v zahraničí.

Hejtman Čunek ocenil profíky i dobráky na svátek svatého Floriána

Další dvě medaile obdrželi zástupci dobrovolných hasičů, a to Milena Sobotková a Radek Hlavinka. Milena Sobotková působí jako starostka okresního sdružení hasičů Šumperk.

Inženýr Radek Hlavinka je starostou okresního sdružení hasičů Přerov a také je velitelem sboru dobrovolných hasičů v Troubkách. Medaile jim byly uděleny za dlouholetou vynikající spolupráci.

(pšt, hasicskelisty.cz, zdroj a foto: HZS Olomouckého kraje)