Hlavní obsah
Článek

Henry Thomas už dávno není roztomilým Elliottem z filmu E.T. - Mimozemšťan, kterého ztvárnil v deseti letech. Dnes 48letý herec vzbudil pozornost médií, když byl v Oregonu zatčen za řízení pod vlivem.

Auto stojící uprostřed křižovatky nahlásil kolemjedoucí řidič v pondělí večer. Podle policejních záznamů Thomas spal za volantem svého vozu, když na místo dorazila hlídka. Ta ho musela budit, a jelikož herec vykazoval známky opilosti, byl převezen do washingtonského vězení, kde podle všeho setrvává i nadále.

Thomas se proslavil rolí Elliotta v E. T. - Mimozemšťanovi, za tu také v roce 1983 získal cenu Britské filmové akademie jakožto nejslibnější nováček v hlavní roli. To bylo také naposledy, co o něm svět pořádně slyšel. Až donedávna.

V průběhu života si zahrál menší role v seriálech i filmech, v poslední době ho diváci Netflixu mohli vidět například v hororovém seriálu Haunting of Hill House, díky němuž se o něm opět začalo mluvit. Za roli Hugha Craina získal letos ocenění Saturn v kategorii nejlepší herec.

Reklama

Další články

Načítám