„Ostravský Tom Jones“, zpěvák Martin Chodúr, je příkladem toho, že talent a píle jedno jsou

23. říjen 2019

Pátečním hostem Lady Klokočníkové v rozhlasové kavárně District 5 v Havlíčkově ulici v Hradci Králové byl 25. října po 10. hodině dopolední talentovaný zpěvák Martin Chodúr.

Ostravský rodák zdědil po svých rodičích nejen lásku k rodnému městu, ale také lásku k muzice. Hudba Martina provázela od narození. Ve třech letech začal navštěvovat Dětskou múzickou školu, v devíti založil svou první školní kapelu.

V roce 2003 vstoupila do Martinova života skupina Robson, která jej oslovila na soutěži začínajících kapel BOOMCUP.

Nová hudební etapa po boku Robsonu začala společným jamem a pokračovala několikaletou spoluprací.

Martin s Robsonem coby zpěvák a kytarista absolvoval řadu koncertů a festivalů.

Zpěvák Martin Chodúr

V roce 2006 kapela vydala CD s názvem "Who is Martin?", se kterým se v roce 2007 mimo jiné představila i v pořadu České Televize "Noc s Andělem".

Určujícím prvkem dalšího Martinova hudebního a především pěveckého vývoje, byla účast v soutěži Česko Slovenská Superstar, kterou Martin Chodúr vyhrál.

To se psal rok 2009 a ten přinesl i další úspěch - titul Objev roku v anketě Český slavík.

Martin ale na vavřínech neusnul

„Ostravský Tom Jones", jak se Martinovi také říká, na vlastní kůži poznal, že svět hudebního showbusinessu mezi sebe jen tak někoho nepustí.

Vše podstatné a to nejen o muzice, jste mohli slyšet v pátek 25. října 2019 od 10:00 v přímém přenosu z radiokavárny District 5 v Havlíčkově ulici v Hradci Králové.

Spustit audio

Související