23. 10. 2019

Scéna měsíce: Září 2019

Vítáme vás u dalšího článku z naší rubriky, do které redaktoři vybrali scénu, která se jim za uplynulý měsíc nejvíce líbila, a zároveň svůj výběr zdůvodnili. A vy neváhejte napsat do komentářů tu vaši.

allyska

Killjoys (Vesmírní lovci)
epizoda
5×10 – Last Dance (20. 9. 2019)
herci
Hannah John-Kamen (Yalena ‚Dutch‘ Yardeen), Aaron Ashmore (John Andras ‚Johnny‘ Jaqobis), Luke MacFarlane (D'avin Jaqobis)
scéna
Poslední společná mise
allyska

Můj oblíbený seriál Killjoys odvysílal svou finálovou epizodu v září. Se závěrem jsem spokojena natolik, že se stal mojí scénou měsíce. Oceňuju, že nikdo z hlavních ani vedlejších postav neumřel, především v kritické předposlední epizodě, jak to začalo být zvykem. Všechno dopadlo dobře, nepřítel je poražen a naši hrdinové mohou pokračovat ve své cestě. Na závěr vidíme ústřední trio, jak se vydává na poslední misi, než se na nějaký čas oddělí. Na konci sledování jsem měla příjemný pocit, usmívala se, jelikož mi to nepřišlo jako úplný závěr, jako kdybych se za pár let zase měla s postavami setkávat znovu na obrazovce. Prostě nic pořádně nekončí, život pokračuje dál a nikdo nemusel umřít, aby to mělo nádech důležitosti. I tak si budu tento konec dlouho pamatovat a s příjemným pocitem na něj vzpomínat.

A.R.G.U.S.

DuckTales
herci
Tony Anselmo (Donald Duck), Lance Reddick (Lunaris)
scéna
Donaldovi přeskočí
A.R.G.U.S.

Prvně musím za tento měsíc zmínit scénu z Chicago Fire, která musela zasáhnout hodně diváků, sice se dalo čekat, že o někoho přijdeme dle toho, jak dopadlo finále minulé série, ale nějakého úmrtí se nám zde nedostalo už dlouho a spíše jsem čekal, že se všichni v pořádku zachrání. Šlo o hodně smutnou událost, která byla plná emocí. Ale teď k scéně, kterou jsem si vybral jako první. Je ze seriálu DuckTales, který v roce 2017 dostal reboot. Ten se velice podařil a vůbec nedělá ostudu své původní verzi. Nejvíce mě dostala scéna, jak Lunaris hrozí Donaldovi, že ublíží jeho synovcům. V té chvíli se Donald neskutečně rozčílí a vrhne se na něj. Dabing Donalda je výborný, ty jeho skřeky jsou geniální a vždy mě pobaví, ale přitom zde je krásně vidět, jak mu na nich hodně záleží.

Furiant

NCIS: Los Angeles (Námořní vyšetřovací služba L. A.)
epizoda
herci
David James Elliott (Harmon Rabb Jr.), Catherine Bell (Sarah MacKenzie), Chris O'Donnell (G. Callen), LL Cool J (Sam Hanna), Linda Hunt (Hetty Lange), Medalion Rahimi (Fatima Namazi)
scéna
Setkání Harma a Mac
Furiant

V září opět začala nová seriálová sezóna, díky které nás čekalo větší množství výborných scén. Já si však vybral jednu, na kterou jsem se těšil už od jara – setkání Harma a Mac z JAGu v první epizodě jedenácté série NCIS: Los Angeles. Dlouho jsem přemýšlel, jestli sem nedat nějakou scénu s navrátivší se Zivou v původní NCIS, avšak zvítězila nostalgie z mých dospívajících let. JAG byl totiž jeden z mých oblíbených seriálů, které jsem sledoval na druhém stupni základní školy. Vždycky jsem se s napětím díval na každý nový díl, takže když bylo oznámeno, že David James Elliott i Catherine Bell budou hostovat v NCIS: LA, kde si zopakují své postavy z JAGu, měl jsem fakt radost. Mac a Harm se během těch uplynulých let neviděli a po zrušeném zasnoubení si každý z nich žil svůj vlastní život. Dohromady je svedla až Hetty, a tak když se potkali v Rijádu v Saúdské Arábii, napětí mezi nimi by se dalo krájet. Poté to však vypadalo, že vše je nakonec odpuštěno. Oceňuju, že jsme díky NCIS: LA mohli znovu vidět obě dvě postavy, a doufám, že se v některé z odnoží NCIS ještě objeví.

Kahlan

Suits (Kravaťáci)
epizoda
9×10-One Last Con (25.9.2019)
herci
Gabriel Macht (Harvey), Sarah Rafferty (Donna)
scéna
Manžel a manželka
pajky

Tak ako bolo leto na seriály skromnejšie, tak je september jeho presným opakom. Seriálová sezóna sa pomaly ale isto rozbieha a seriálov len pribúda. Avšak našli sa aj také, ktoré sa s nami v septembri nadobro rozlúčili. Jedným z nich je aj moja srdcovka Suits, ktorá po deviatich rokoch odvysielala svoju poslednú epizódu, a práve preto som sa rozhodla vybrať scénu mesiaca z tohto seriálu. Na výber bolo mnoho scén, či už Louis a jeho „Harvey“ parochňa, opätovné stretnutie Mikea a Harveyho a mnoho ďalších. Posledná časť bola plná scén, ktoré by si tu zaslúžili byť, hlavne jej druhá polovica by sa dala brať ako jedna veľká scéna mesiaca. Tá, pre ktorú som sa napokon rozhodla je svadobná scéna, avšak nie tá Louisa a Sheily (aj tá stála za to), ale je to druhá svadba, ktorá sa v poslednej epizóde odohrala. Tá svadba, na ktorú všetci fanúšikovia čakali tak dlho, a to svadba Harveyho a Donny. Louis a Sheila museli utekať do nemocnice, svadobní hostia sa nebavia, netancujú, len netrpezlivo čakajú na správy z nemocnice. A tak sa Harvey rozhodne, že im dá dôvod na oslavu a požiada Donnu o ruku. Bola veľká škoda, že ich nemohol oddať Mike, ale vzhľadom na to, že nemal osvedčenie to nik nechcel riskovať. Scénu, pri ktorej si Harvey a Donna vymieňajú svadobné sľuby strieda záber z nemocnice, kde Sheila trpí pri nie práve najľahšom pôrode. Počas týchto dvoch scén v pozadí počuť voiceover, v ktorom obaja hovoria o láske, vzácnosti života a o tom, že nevieme, koľko času nám ostáva. Ide o oslavu lásky, nového života. Napokon nastal moment, pri ktorom musel byť každý fanúšik šťastný ako blcha, Dr. Lipschits vyhlásil Harveyho a Donnu za manželov. Práve vďaka tomuto momentu bolo finále úplne dokonalé.

24ron24

Criminal: Germany
epizoda
1×01 – Jochen (20.9.2019)
herci
Sylvester Groth (Karl Schulz), Peter Kurth (Jochen Müller/Jens Krahl)
scéna
Ja som Jens Krahl
24ron24

Tak toto bol veľmi náročný výber. Prakticky mám dvoch víťazov, ale vybrať môžem len jedného. This Is Us mal skvelú úvodnú epizódu. Plno cudzincov, tak sa aj vlastne volá epizóda, a človek len čakal, ako tých ľudí prepoja s našimi známymi postavami. Taktiež odhalenie slepca, že je nakoniec vlastne slepý syn Kate, bolo proste famózne. No víťaz je nakoniec seriál Criminal a jeho nemecká verzia. Na tento seriál, resp. seriály, som sa veľmi tešil a vôbec nesklamali, jednoznačne odporúčam pozrieť. Človek nikdy netušil, ako to je s tými podozrivými, sú teda vinní, alebo nie. V tej nemeckej časti vypočúvali Jochena Müllera, ktorého obvinili z vraždy Jensa Krahla, ktorého našli teraz po 30 rokoch. Všetci vyšetrovatelia mali úplne jasno, bez žiadnych pochýb, že to bol on, prípad uzavretý. Len Schulzovi sa to skrátka stále nezdalo a neveril, že ho zabil. Tak sa s ním porozprával o samote a Müller mu len povedal, že Jens Krahl žije, ja som Jens Krahl. No a Schulz ostal totálne bez slov a ja s ním tiež! Potom mu vysvetlil, že Müllera našiel mŕtveho a on postupne prevzal jeho identitu. Ako je to taká otrepaná téma, ľuďom to mohlo napadnúť, ale mňa dostali na celej čiare, fakt som to nečakal! Naozaj skvelý zvrat, toto im vyšlo.


Které scény a ve kterých seriálech se za uplynulý měsíc vryly do paměti vám?

Za každej like dostane autor bonbón! 
allyska

allyska

Autor si zatím nevyplnil svoje mikrobio.
Poslední komentáře1zobraz příspěvek
Camfourek

Camfourek

Díl Criminal: Germany mě teda taky dostal. Ale asi z jiného důvodu. To rozuzlení mi začalo být jasné už...
před 4 roky
Další články k tématu