Na Zanádraží nově dohlíží kamery napojené na operační středisko strážníků
Pěší zóna Zanádraží. Foto: Petr Sochůrek
Ústí nad Labem

Ústí nad Labem – Na veřejný pořádek na ústeckém Zanádraží od středy 23. října 2019 dohlíží kamery. O novince na svých stránkách informovaly Městské služby Ústí nad Labem, které areál spravují. Zatím jde o zkušební provoz.

„Monitorována je jak pěší zóna, tak parkoviště. Kamery jsou napojeny na operační středisko městské policie,“ informovala Martina Žirovnická, zástupkyně ředitele Městských služeb Ústí nad Labem.

Pěší zóna s obchůdky a podzemním parkovištěm nazývaná Zanádraží vyrostla za hlavním vlakovým nádražím v letech 2009 a 2010. Po dokončení celá stavba připomínala pohádku „O zakleté princezně“. Areál několikrát čelil povodním, které postihly krajskou metropoli Ústeckého kraje, což si vyžádalo rozsáhlé stavební opravy. Město opakovaně marně hledalo nájemce do zdejších obchůdků. Prokletí se podařilo definitivně prolomit v dubnu roku 2016 otevřením Cyklocentra s Informačním střediskem. Postupně se podařilo zaplnit všechny kóje. Dnes návštěvníci pěší zóny Zanádraží mohou kromě služeb Cyklocentra využít například posezení v některé z kaváren, nakoupit v obchůdku s drogistickým zbožím nebo zavítat do prodejny s půjčovnou a servisem in-line bruslí. Motoristům je k dispozici hlídané parkoviště s 95 místy. První tři hodiny jsou zdarma, poté každý motorista zaplatí za každou započatou hodinu 20 Kč. Maximální cena za celý den je 100 Kč.

2310 zanadrazi2

NA ZANÁDRAŽÍ NOVĚ DOHLÍŽÍ KAMERY. FOTO: PETR SOCHŮREK

2310 zanadrazi

ZANÁDRAŽÍ NABÍZÍ MOTORISTŮM PODZEMNÍ PARKOVIŠTĚ S 95 MÍSTY. FOTO: PETR SOCHŮREK 

 

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru