Premiéry v kinech: Jaký je život na zámku a mezi zombíky?

Premiéry v kinech: Jaký je život na zámku a mezi zombíky?
Poslední aristokratka | Česká televize
ZOMBIELAND: RÁNA JISTOTY (režie: Ruben Fleischer)
Zombieland: Rána jistoty: trailer | Sony
Po necelých 10 letech je tu nový Zombieland, komedie s nemrtvými a těmi, co jim jdou po krku. Na scénu se vrací režisér Ruben Fleischer spolu s oblíbeným hereckým ansámblem a Woody Harrelsonem v čele. Fanoušky vymodlený projekt je zpátky v téměř nezměněné podobě, tudíž opět dojde na černý humor a brutální kosení zombíků. První tuzemské recenze dávají snímku Zombieland: Rána jistoty 68 procent. Na úspěch jedničky se s největší pravděpodobností nenaváže - ať už kvalitativně či co se komerčního dopadu týče.

POSLEDNÍ ARISTOKRATKA (režie: Jiří Vejdělek)
Poslední aristokratka | Česká televize
Jiří Vejdělek, autor celé řady u diváků oblíbených filmů (Účastníci zájezdu, Ženy v pokušení atd.), zadaptoval populární knihu pojednávající o zámeckých restituentech a jejich porevolučních peripetiích Poslední aristokratka. Snímáním pověřil jednoho z nejlepších tuzemských kameramanů Vladimíra Smutného, obsadil osvědčené herce a rozehrál komediálně laděné situace, které zůstaly někde na půli cesty. Spíš než celovečerní film se dle řady recenzentů spíš jedná o sled scének a etud bez chybějícího jednotícího prvku. Hvězdný kameraman a zkušení herci to bohužel nezachrání. Prozatím 56 procent.

SNĚŽNÝ KLUK (režie: Jill Culton, Todd Wilderman)
Sněžný kluk: trailer | CinemArt
Studio DreamWorks natočilo v čínské koprodukci animák pojednávající o dívce Yi a mladém yettim, který hledá cestu domů na Everest. Yi mu podá pomocnou ruku, stíhá je však lovec senzací, jemuž by se mladý yetti ve sbírce velmi vyjímal. Poměrně tradiční animák se špičkovou animací má momentálně od tuzemských recenzentů známku 60 procent. Lehký nadprůměr.

MLADÝ AHMED (režie: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne)
Mladý Ahmed
A závěrem jedna festivalová záležitost od oceňovaných bratrů Dardennů. Ti se v novince Mladý Ahmed zaměřili na život muslimů v Belgii a na to, jestli je vůbec možné, aby splynuli s evropskou společností a přijali její hodnoty. Dardenni však film nekoncipují jako černobílou skládanku složenou z nekompromisních arabských pouček a trpělivých Evropanů, i když to tak může trochu vypadat. Hrdinou je totiž mladý muž, který by si ten evropský způsob života docela rád vyzkoušel.

Seznam všech říjnových premiér najdete ZDE.
Seznam všech filmů v kinech podle % hodnocení uživatelů Kinobox.cz najdete ZDE.