Wawrinkovo zranění zad zhatilo domácí derby s Federerem v Basileji

25. 10. 2019, 10:12
Aktuality 79
ATP BASILEJ - Z očekávaného souboje švýcarských hvězd ve čtvrtfinále tenisového turnaje v Basileji sešlo. Stan Wawrinka ze soutěže před plánovaným dnešním zápasem proti Rogerovi Federerovi odstoupil kvůli zranění zad. Vítěz rekordních dvaceti grandslamů Federer po nečekaně volném dni bude v sobotu bojovat o patnáctou finálovou účast ve svém rodném městě s lepším z utkání mezi Řekem Stefanosem Tsitsipasem a Srbem Filipem Krajinovičem.
Profily hráčů
Stan Wawrinka

Wawrinku zradila záda po náročném čtvrtfinálovém duelu s Američanem Francesem Tiafoem, kterého udolal ve třech setech za dvě a půl hodiny. "Mám záda zablokovaná, něčím jsem si tam hnul," uvedl trojnásobný grandslamový šampion.

"Pochopitelně je to pro mě ohromné zklamání. Zvlášť když jsem se tady i předtím v Antverpách cítil dobře. Ale kdybych hrál dál, riziko by bylo příliš velké. Když se teď dám dohromady, budu snad schopný zvládnout poslední turnaje v sezoně," řekl čtyřiatřicetiletý Wawrinka, který má ještě teoretickou šanci probojovat se na Turnaj mistrů.

O čtyři roky starší Federer prošel do semifinále basilejského turnaje, který může vyhrát již podesáté, zcela hladce. V úvodních dvou zápasech s Moldavanem Raduem Albotem a Němcem Peterem Gojowczykem ztratil dohromady jen pět gamů a na kurtu se zdržel necelé dvě hodiny.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

79
Přidat komentář
Nola
d Artagnan je vacsinou v 1.sete absolutne mimo, prehrava ich ako na beziacom pase, dokaze sa v tych nasledujucich neskutocne zdvihnut, vcerajsi zapas bol dalsia topka v Baseli, "Mickey Mouse" turnaj produkuje fakticky skvele zapasy, skoda vysvetlovat trollom
Reagovat
Patik
po zápase pôsobil dosť unavene dva ťažké trojseťáky po sebe..jeho dnešný súper naopak dve hodiny na kurte za celý turnaj..dnes to bude asi len o fyzičke..
Reagovat
MartinPa
Tak Štěvo jak měl první set deku, tak ve druhém už se rozjel, ale teď prošustroval break. Semi Roger-Štefan by bylo čupr, tak snad to na něj teď nepadne.
Reagovat
ipko
Krajinovič tiež nehraje vôbec zle a minulý rok s ním hral Roger v Bazileji na tri sety.. hociktorý z nich môže Rogerovi za istých okolností narobiť problémy..
Reagovat
annah
Krajinovič to tam pálí jak z kanónu. Heraje dobře, ale právě si ve třetím prohrál podání. Řek ho nejspíš zdolá.
Reagovat
ipko
čo sa týka diváckej atraktivity je dobré, že Tsitsipas postúpil.. snadno Roger bude mať svoje deň, inak to bude ťažký zápas..
Reagovat
ipko
*snáď
Reagovat
mahycek
Vojta Bidrman se mi líbil moc na Nova sportu a Karel Janů
na Eurosportu je příjemnej.
Reagovat
Patik
chcem sa len spýtať tebe sa nedá reagovať na príspevky ?
Reagovat
Fandina
Jj, Vojta Bidrman je super, komentuje už myslím třetí rok tenis na O2 TV Tenis, Sport.
Reagovat
Patik
Tak teoretické štvrťfinále v Paríž Masters..Djokovič Tsitsipas..Federer Zverev..niekedy som taký poverčivý a častokrát mi to príde akoby organizátori zariadovali odvetné zápasy.
Reagovat
mahycek
Škoda, že ne od 2020, protože Roger asi příští rok bude
hrát naposled. Ale, Masters v Londýně tam je Fandino, né ?
V roce 2020 ? Třeba Roger to ještě vydrží 2 roky pro
nás hrát, ne ?
Reagovat
Fandina
Škoda, že ne od příštího roku.

https://www.mediar.cz/eurosport-zacne-vysilat-tenisove-turnaje-atp/
Reagovat
Nola
fajn, mozem v pohode zrusit Digi v roku 2021... zial, do dnesneho dna sa kvalitou komentatorov nevyrovnali ani NovaSport, Jozo Havrilla bol medzi nimi taka ceresnicka na torte :D
netusim, cim to je, ale zabavne, mainstreamove programy robime lespie ako v CR, aj co sa tyka kvality moderatorov, ale u tych komentatorov tenisu, je to velka bieda, jeden mozno vycnieva, ale ten sa nedokaze odosobnit, co je mozno na skodu veci, ostatni nemaju skolene hlasy, take suche, snazia sa, ale nie su fakt dobri, skoda...
Reagovat
FulnekUltras
v atmosféře smrtelně vážné doznívající loajality k pár posledním pohrobkům Veškrny se normální zábava dělat ani nedá... ;-)
Reagovat
ipko
Vojta Bidrman na NS je pre mňa naj tenisový komentátor.. ale platí to aj v ostatných športoch, že čo sa týka komentovania vo futbale či hokeji má Česko legendy ako Bosáka a Zárubu.. my aspoň toho Merčiaka, ale inak nič moc..
Reagovat
Krisboy
Karol Polák, Gabo Zelenay...
Reagovat
ipko
myslel som súčasnú situáciu v oblasti komentovania.. takže áno, títo dvaja páni sú legendy slovenskeho športového komentovania, bohužiaľ už nie sú medzi živými.. ale Karolova hláška: Kiežby sme aj my mali takých cocotov. :D mi zostane navždy v pamäti
Reagovat
ipko
https://youtu.be/offjFVGqB5c
Reagovat
Nola
neriesim ine sporty,timove sporty su pre mna uz nezaujimave, mozno hokej na MS, OH ma dokaze zaujat, fotbal ide mimo mna /kazdy dokaze kopat do lopty - najlacnejsi sport v dejinach, co sa tyka nakladov/.... ziadne napatie, nic, radsej si pozriem atletiku, plavanie, alpske lyzovanie, F1 som v minulosti milovala, proste sport jednotlivcov, chapem, ze panov, ten futbal bavi, mna nie, je to najsledovanejsi sport pre siroke aj chudobne masy, kde sa mozu divaci pobit, rozmlatit stadion, nie dakujem
Reagovat
a.magerova
Fotbal je hra, při které pár tisíc příslušníků chudé lůzy na tribunách řve na dvaadvacet milionářů: "Makej hajzle."
Reagovat
FulnekUltras
a nakonec stejně většinou vyhrají Němci ;-)))
Reagovat
Kozoroh
Ale ne v Rusku. V Rusku Němci vždycky prohráli :)
Reagovat
paddy
Tam je strašně dlouhé hřiště. Než se dostali k bráně, tak začalo mrznout. :)
Reagovat
sojka1
:-))) mne je fotbal ukradeny, ale jak si tak jezdim na kole po venku, tim myslim AZ za Prahu... :-)) opravdu s uzasem koukam, ze je to ruzne, na tom jejich placku 10 (ba i 30) m sem/tam roli nehraje... a uz jsem slapala podel hriste i do kopce... :-/ no ps... :-))
Reagovat
a.magerova
Reagovat
annah
No tak to je zpráva roku!!!
Jen doufám, že tenis pro mě neztratí úplně zajímavost, až přestane hrát Fedex, což už je na obzoru. Snad se časem najde další tak zajímavý hráč, i když mi to připadá nemožné - takový jako Roger možná tak za 50 let. Roger je prostě po všech stránkách mimořádná osobnost napříč všemi sporty.
Reagovat
Vlk-v-trave
gratulace:) T10
Reagovat
Patik
dnes už je v tej top10 hociaký hráč..top 10 už nieje stará dobrá top10..ale gratulujem.
Reagovat
Nola
kto u teba nie je hociaky hrac? vynechaj B3, resp. B4.... Matteo je za mna top, nielen vyzorom.....
Reagovat
Patik
Ešte je mladý nebudem na neho taký prísny..dám mu čas..ale keď už je teda taký top..tak čím si ten top u teba zaslúžil ..tou 250kou čo získal tento rok alebo ?
Reagovat
ipko
do Stuttgartu o ňom nikto nevedel, odvtedy je podľa mňa druhý najlepší hráč na okruhu po Medvedevovi
Reagovat
Patik
to sú len také záblesky úspechov..to prejde uvidíš..také tu už bolo napríklad s Čoričom alebo Fučovičom alebo aj inými rovesníkmi.
Reagovat
Nola
Vieden zase nema clanocek, Dom ma sebavedomie na rozdavanie, dokazal porazit superov, ktori mu robili neskutocne problemy, je sice pravdou, ze Tsongic a Nando, uz nie su, cim byvali, ale Nando ho drtil ako maleho chlapca napriek veku, Dom momentalne vyzera, ze nasiel recept na pomalych hardoch skoro na kazdeho, za mna mu verim viac na NO1, ako Medvedovi
Reagovat
smazaný uživatel
Drzim mu tiez palce..

Ale skalpy Verdasca, Tsongu ci skreč Carreňa sú v kontexte svetovej jednotky skoro irelevantné..

Uvidime ako sa mu bude darit v Parizi a na TM..
Reagovat
Nola
Domovi nejde nefandit, podobne je u mna na tom Matteo, dvaja hraci, ktori nepotrebuju okolo seba cirkus.... ziadne invektivy smerom k superom, ak chcem sledovat estradu, tak mi staci sledovat slovensku politicku scenu
Reagovat
smazaný uživatel
Matteo mi nič moc nehovorí, hoci áno, je podobný typ ako Thiem. Na pohlad a aj tenisovo maju vela spoločné.
Reagovat
Nola
celkom ocakavane odstupenie, nie je najmladsi, ten zapas bol dlhy s neistym vysledkom, vcera to dal hlavou, dnes by zrejme odpadol, pripominalo mi to zapas Monfilsa s Austistom v Montreale.... obaja vcera vypadali, ze melu z posledneho, tieklo z nich riadne, za mna top zapas
Reagovat
peggy
Škoda,daří se panu Federerovi,vždy odpadnou Ti kteří jej mohli smést.Pred několika lety Rafa,zánět slepého streva.Ma kliku.
Reagovat
George_Renel
Já teda zánět slepého střeva za kliku nepovažuji. :-b
Reagovat
Petur_Fisk
:)
Reagovat
annah
:-)))
Reagovat
a.magerova
:-)))
Reagovat
Nola
:D , mam pocit, ze niektori sa tu ostihli omylom, ani ciarka k zapasom.....
Reagovat
turista
Hrát tenisový mač se zánětem slepého střeva není rozumné.
Reagovat
Vlk-v-trave
Tahle veta by mohla zlidovet... takove nove prislovi.
Reagovat
paddy
Ale nejdřív to někdo musí na vlastní kůži ověřit
Reagovat
a.magerova
To jo, ale jeden je málo, minimálně tři, aby TO bylo jakože na beton... ;-)
Reagovat
a.magerova
Kdo se moc ptá, málo googlí.
Všude dobře, s WiFi nejlíp.
Třikrát zálohuj a jednou formátuj.
Tak dlouho se chodí s otázkou na Seznam, až se zajde na Google.
Spamy nechodí po horách, ale po lidech.
Kolik máš účtů na sociálních sítích, tolikrát jsi člověkem.
Kdo chce kam, nabourá se tam.
Reagovat
annah
Přísloví nového počítačového věku... :-)
Reagovat
Patik
kto druhému jamu kope zarobí a potom slope..
Reagovat
Patik
jednej veci nerozumiem..aký význam mal tento withdraw..nemohol radšej pustiť ďalej Tiafoa ? či o tej bolesti chrbta sa dozvedel v šatni po zápase..alebo chcel získať 50 bodov do rebríčka pár tisíc euro navyše za vyhratý zápas..ja neviem vysvetlite mi to prosím vás ale normálne bez poznámok..lebo vidím to tak že bolel ma chrbát ale po zápase to vymasírujem a keď to nepôjde tak odstúpim čo mi príde taký dosť laxný prístup.
Reagovat
Krisboy
Vždyť už to máš dole všechno vysvětlené. Jde o korupci. Arogant to tam má všechno pod palcem, Standy se bál, tak se s ním domluvil, že Stan jako odstoupí pro ukrutnou bolest zad a Arogant se může radovat z postupu, divácí mají radost, Nadalovci skřípou vzteky zubama, Djokoland je nervózní a já se všemu směju.
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Patik
Arogant..:D Arogant Elegán :D inak je zaujímavé že Federer si dá do programu švajčiarsky Basilej a hneď tu má na portáli svojích najväčších fanúšikov v plnej paráde..a keď si dá Thiem rodnú Viedeň tak nikto o tom ani nevie a každému je to u prdele..inak čo sa Stana týka..jednoznačne súhlasím..a úplne logicky ...veď ....Stan je na harde pre Rogera úplne nehratelný..
Reagovat
smazaný uživatel
"Jednej veci nerozumiem"

Blbost. Si v lese, na kompletku.
Reagovat
No-le
A co když prostě normálně odstoupil? Během 2.setu zjistil, že se mu nepodává dobře. Na podání byl přece jen trochu horší než v prvním. Po zápase se to už rozjelo a věděl, že takto proti Fed nemá nejmenší šanci a jen dál bude prohlubovat tu výsledkových propast mezi nimi. Proč nepustil Tiafoa? No protože chtěl prostě vyhrát. Nebo měl s amíkem prohrát a pak někde vysvětlovat, že to byl jeho sportovní altruismus? (((:
Reagovat
Patik
Bojovať do posledného fiftínu s vedomím že ma bolí chrbát a že s ďalším súperom to nebude o nič lepšie práve naopak..no neviem nevidím do toho neviem čo tam bolo..ale aj z pohľadu Tiafoa..ako môže si človek povedať že mal hrať lepšie a neprehral by..ale nie vždy to hráčovi vyjde tak ako si predstavuje a niekto musí byť aj porazení..no určite musel byť sklamaní po tesnej prehre nehovoriac o tom čo si musel myslieť keď sa dozvedel že ten kto ho vyradil o 5 minút odstúpi..ale aj taký je tenis...
Reagovat
Denis92
To, ze bojoval az do poslednej lopticky a napokon vyhral je v poriadku a chvalyhodne. Tak to ma byt aj napriek tomu, ze ho limitovalo zranenie. Stale ide o vyhry, body do rebricku, statistiky...

Co ma zarazilo, ze to skrecol prakticky hned po zapase. Pritom mal takmer 24h na regeneraciu, zlepsenie zdrav.stavu, nejaka masaz..keby si povie hodinu pred zapasom, ze to nejde, tak to chapem, ale takto mi pride ze to vzdal naozaj velmi skoro.
Reagovat
acc
Mozna byl tak vycerpanej, ze si myslel, ze nastupuje hned po zapase k dalsimu :)
Reagovat
Patik
myslím si že to vedomie že nastupuje proti Federerovi urobilo tiež svoje..ako tu spomenul Kamilos keby to bol niekto iný možno by to skúsil ešte.
Reagovat
Krisboy
Kdyby ho čekal Djokovič, neskrečoval by to.
Reagovat
janek_da
skrecoval, ale az po zapase s nim
Reagovat
smazaný uživatel
Stan je jediný, ktorý pochopil Disney Open správne..

Warm up pred ATP1000, kde pojde do tuhého.
Reagovat
turista
To nevíme jak to se Stanem je. Ale zkusit vyhrát 103.titul na tomhle podniku má pro jeho soupeře větší cenu než se šetřit na Paříž 1000, kde se mu dlouhodobě nedaří.
Reagovat
smazaný uživatel
Ono za stavu H2H na hardu 22:0 pro Federera to asi nemá pro Stana smysl. Kdyby byl v QF někdo jiný, tak to možná i zkusí.
Reagovat
Patik
Vedel kto ho tam čaká musel počítať s okolnosťami a všetkým tým čo ho čaká.
Reagovat
Krisboy
Nick měl pravdu. Tohle je korupce jako řemen.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nick má ve všem pravdu, je to taková Greta mužského tenisového okruhu.
Reagovat
Mantra
di do prdele s Grétkou
Reagovat
Stan_Borowitz
To neříkej mně, ale svým voleným zástupcům...
Reagovat
Vlk-v-trave
skupina Mantraistu.
Reagovat
Mantra
to ji mají šichni v hlavě? asi se dílo podařilo
Reagovat
Nenela
Co proti ni mas?
Reagovat
a.magerova
Už máš nakoupené umělé řasy?

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/procter-and-gamble-always-vlozky-genderova-neutralita-pohlavi.A191023_114944_domaci_vlc
Reagovat
Stan_Borowitz
Dávám přednost tomu hmyzu. Krávy musí do plynu, aby nás nezabily plynem. Je ty my, nebo ony.
Reagovat
Mayo
Kto je to Greta?
Reagovat
MartinPa
Přesně tak, pan Federer už to s těmi úplatky na domácím podniku přehání...
Reagovat
paddy
Na Rogers Cupu nelze čekat nic jiného
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist