Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Kooperativa NBL 2023/2024

Musil vypadl v prvním kole na judistickém Grand Slamu v Abú Dhabí

V metropoli Spojených arabských emirátů se bojuje o další judistické vavříny i o body v olympijské kvalifikaci. Již v prvním kole kategorie do 81 kilogramů skončila cesta Jaromíra Musila, který nestačil na Medicksona Domdela Orbeho Cortorreala z Dominikánské republiky. Přidal se tak k Davidu Pulkrábkovi a Pavlu Petřikovovi, kteří soutěží v nižších váhách. Naopak těžší váhy na začátek svého turnaje teprve čekají.

Česká výprava je dosud na turnaji neúspěšná. Musil napodobil Davida Pulkrábka a Pavla Petřikova, kteří ve čtvrtek v nižších kategoriích rovněž prohráli hned první zápasy.

Na předposledním letošním Grand Slamu, na němž se bojuje i o body do olympijské kvalifikace, se představí ještě dva čeští reprezentanti v kategorii do 90 kg. Mistr světa Lukáš Krpálek turnaj ve Spojených arabských emirátech vynechal.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy boje Jaromír Musil – Medickson Del Orbe

Do bojů v sobotu zasáhnou Jiří Petr a David Klammert. Každý má na své soky poněkud odlišný pohled. Reprezentant v kategorii do 90 kilogramů Jiří Petr si na los nestěžuje, přiřkl mu přijatelného Peruánce Galarretu Villara. "Půjdu s Peruáncem, tak je to příznivý los, neznamená to ale, že to bude jednoduchý zápas. Klamoš se s ním už pral, porazil ho až v golden score, a tak se může podělit o zkušenosti. Budu se muset na něj dobře připravit, plánuje.

Jeho kolega ze stejné kategorie David Klammert už nadšení nesdílí, protože turnaj je velice silně obsazen. "Pro mě je připraven celkem nepříznivý soupeř, čeká mě hodně silný Mongol už v předkole. V prvním kole mě pak čeká Kazach Bozbajev, se kterým jsem už párkrát prohrál. Je to také vítěz Grand slamu a prostě výborný judista. Jedná se o jeden z nejnabitějších grand slamů, protože končí olympijská kvalifikace, " upozorňuje.

Je nám líto, video expirovalo.
Judisté vstupují do turnaje v Abú Dhabí
Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články