Hadaščokův plán je jasný - vystřílet Dukle první ligu, kam podle jeho slov patří

Hadaščokův plán je jasný - vystřílet Dukle první ligu, kam podle jeho slov patří

Druholigová Dukla se v posledních týdnech rozjela, momentálně šlape a z druhého místa ztrácí na vedoucí Pardubice už jen dva body.

Po dvanácti kolech je navíc dejvický celek z Julisky nejofenzivnějším mužstvem soutěže, který nasázel již 26 branek, na což nedosáhly ani ambiciózní značky a la Hradec Králové, Vysočina Jihlava nebo Zbrojovka Brno.

Prsty v tom má i pětigólový útočník Vojtěch Hadaščok, jenž je aktuálně nejlepším střelcem týmu, na jehož trenérské lavičce sedí Roman Skuhravý. "Do koncovky jsem se dostával od začátku soutěže a potřeboval jsem ať mi to tam spadne jednou, abych získal trochu klid. Samozřejmě je to hlavně týmová práce a my útočníci jsme od toho, abychom ty akce dotáhli do konce," vyprávěl na webu fkdukla.cz spoluhráč Filipa Rady, Dominika Preislera, Filipa Haška či Karstena Ayonga, který působí na nynější adrese od úvodu letošního roku.

Nálada na Praze 6 je po čtyřech tříbodových zápasech dobrá. "Atmosféra je dobrá a pracovní. Jsme rádi, že teď bodujeme, a pracujeme na tom, ať to vydrží co nejdéle. Každý den se snažíme zlepšovat naší hru, a když je vidět na tréninku i v zápase progres, tak nás to těší," pokračoval stránkami fkdukla.cz citovaný ofenzivní hráč s minulostí ve Vlašimi, Hradci Králové, Příbrami, Viktorii Žižkov či Slovanu Liberec.

Cíle jsou vzhledem k nynějšímu vývoji v tabulce více než jasné. Chybět v nejvyšší soutěži jen rok. "Můj nejbližší cíl je postoupit s Duklou do první ligy, tam kam patří," burcoval sedmadvacetiletý Hadaščok, jehož nynější chlebodárce se představí v sobotu dopoledne na půdě jedenácté Chrudimi a bude favoritem.