Teplická privátní klinika CLT po 20 letech končí, důvod nesděluje

  17:36
Soukromá klinika CLT, která v Teplicích funguje nepřetržitě 20 let, ukončí k 31. prosinci letošního roku činnost. O konci dceřinné společnosti Lázní Teplice rozhodl jejich ředitel Radek Popovič.

ilustrační snímek | foto: Iveta Lhotská, MAFRA

„Činnosti na klinice skončí k poslednímu dni letošního roku. Víceméně se zfúzuje do lázní,“ sdělil Popovič.

Proč klinika končí, to však nevysvětlil a odvolal se na jednatelku CLT Štěpánku Řeholovou. Ta informaci o ukončení provozu potvrdila, důvody prý ale sama nezná. 

Co nyní bude se zaměstnanci zdravotnického zařízení, s nimiž bude k poslednímu dni letošního roku rozvázán pracovní poměr, není jasné. O práci přijdou především recepční, asistentky nebo kosmetičky.

Sestry a lékaři si bez větších potíží jistě práci najdou buď v teplické nemocnici spadající pod Krajskou zdravotní, nebo se uplatní jako soukromí specialisté.

Vlastní lékaře měla klinika v posledních měsících už jen dva

Lékaře na plný úvazek měla klinika v posledních měsících už jen dva, ostatní sem dojížděli ze svých praxí anebo pracovali na částečné úvazky. 

Krajská zdravotní nabízí možnost pracovního uplatnění lékařům i nelékařským zdravotnickým pracovníkům ve svých nemocnicích v Děčíně, Ústí nad Labem, Teplicích, Mostě a Chomutově, a jedná se všemi uchazeči, kteří projeví zájem o zaměstnání,“ uvedl mluvčí Krajské zdravotní Ivo Chrástecký.

Klinika CLT funguje v Teplicích od roku 1999, sídlí v budově Císařských lázní na Laubeho náměstí. Poskytuje lékařské konzultace a vyšetření v oborech ortopedie, neurologie, interny, dearmatologie a urologie. Nabízí i výkony v oboru plastické chirurgie.

„Cílem kliniky je v první řadě špičková a kvalitní péče v různých oborech medicíny. Naše pracoviště poskytuje komplexní medicínský přístup, který je osobní, citlivý a individuální ke každému klientovi,“ píše se stále o klinice na jejích oficiálních internetových stránkách.

„Příjemné prostředí je protipólem ohromných zdravotnických zařízení a nabízí okamžitou péči pro vás i vaše rodinné příslušníky, kolegy i celé pracovní kolektivy,“ dočteme se dále.

Klinika chtěla nabízet speciální vyšetření a preventivní programy

Představa vedení lázní na přelomu tisíciletí byla taková, že nabídne speciální vyšetření či preventivní léčebné programy i jako benefit zaměstnancům soukromých firem, hlavně pak lidem z AGC Flat Glass Czech.

Ostatně Lázně Teplice a zdejší sklárna byly personálně propojené třeba osobou nedávno zesnulého šéfa Štěpána Popoviče. I proto lékaři z Teplic spekulují, že klinika mohla zaniknout až nyní, protože Štěpán Popovič (1945 - 2019) by „své dítě“ nepohřbil.

Pokud jde o AGC, tak zaměstnanci o benefit v oblasti zdraví nepřijdou, byť vedení sklárny o konci CLT oficálně informováno nebylo.

„V oblasti podpory zdraví spolupracujeme s celou řadou nestátních zdravotnických zařízení, jako je EUC Klinika, Klinika Tornero, nemocnice Duchcov, Centrum sportovní ortopedie a medicíny, Klinika CLT a další,“ sdělil Libor Sehnal, manažer lidských zdrojů společnosti.

„V současné době nemáme žádné informace, že by u některého našeho poskytovatele mělo dojít k nějakým změnám a tudíž je naši zaměstnanci budou využívat v plném rozsahu i nadále,“ dodal Sehnal.

Autor: