DENISA FUNIOKOVÁ: Nikde se mi netrénuje líp, než u Tomáše Bureše v Olympia Fitness

Deniso, předem díky za rozhovor. Představ se prosím čtenářům M&F. Máš za sebou teprve první soutěž, tudíž znát tě asi nebudou.

Ahoj. Já moc Děkuji! Abych se představila, jmenuju se Denisa Funioková, je mi 24 let, žiju v Praze a jsem totální blázen do cvičení, stravy a všeho, co se toho týká 😀 Lidi kolem mě mi říkají, že jsem velký extrém 😀 Já to ale prostě MILUJU 🙂

𝘋𝘌𝘕𝘐𝘚𝘈 𝘍𝘜𝘕𝘐𝘖𝘒𝘖𝘝Á

Jak a proč ses dostala k bikini fitness. Tvá postava není postavou bikini začátečnice. Svalů máš na bikinu dostatek.

No tak cvičení se věnuju přes 3,5 roku a vlastně to začalo tak, že jsme si chtěli s přítelem najít nějaký společný koníček a tak jsme si řekli, že začneme chodit do fitka. Ze začátku jsem 2x z fitka po prvním cviku utekla protože mi to přišlo divný a vadili mi lidi kolem, že se dívají a nechtěla jsem poslouchat přítele co mi říká :D. Pak jsem tomu ale ještě dala šanci a nějak mě to chytlo a začala jsem si hledat různé informace a studie o tréninku a výživě. Hledala jsem z knížek a internetu. Začala jsem to zkoušet a líbilo se mi, jak tělo reagovalo a měnilo se jak se dozvídám nové věci. Ze začátku jsem to cvičení vážně žrala a dá se říct, že jsme dlouhou dobu s přítelem trénovali každý den bez dnů volna. Bylo to super. Až pak jsem se dozvídala víc a víc, a tak jsem ubrala 😀 Kdybych tady ale měla vše říct tak by to bylo na dlouho takže přeskočím. Začali jsme chodit do Olympia Fitness no a po nějaké době za mnou a za přítelem začali chodit lidi a ptát se jestli se chystám na závody a ať to jdu zkusit, ale nepřemýšlela jsem nad tím, nechtěla jsem. Pak s tím začal i přítel no nedal mi pokoj a tak jsme zašli za Tomem se zeptat jak to vidí On. Tom nám řekl svůj názor a začali jsme spolupráci, za co jsem nejvíc šťastná:)

Proč sis vybrala jako trenéra právě Buráka (Tomáš Bureš) a jaké byly vaše začátky?

Chtěla jsem člověka, který tomu opravdu rozumí a má letité zkoušenosti. Začátky? Všechno šlo od začátku dobře. Tomáš mi sedí jako člověk, což o něm ale řekne asi každý, kdo ho zná. Nedivím se, že trénuje tolik lidí.

Tomáš Bureš a Denisa Funioková

Tomáš je odborník, co si na nic nehraje, a proto si myslím, že s prezentací ti radí někdo jiný, je to tak? Řešíš tuhle stránku bikini fitness s jiným koučem?

Ano, ohledně prezentace jsem se dvakrát sešla s Verčou Zemanovou, se kterou jsme vyladily základy a jsem Ji moc vděčná za cenné rady, které mi dala. Pak jsem si každý den zkoušela pozovat doma a celkově to dělám jak to cítím. Tomáš je sice odborník a na nic si nehraje, ale asi by jste se divili, protože už to má taky nakoukaný. Takže jsme vše dolaďovali spolu :-).

Okej, pojďme k víkendu. Vyhrála jsi absolutku na své první soutěži! Jaké byly ty bezprostřední dojmy po vítězství? A jak vysmátá jsi teď?

Já vlastně ani nevím, byla jsem v šoku z toho, co se stalo. Nepočítala jsem s tím, ale měla jsem radost, to je jasný 🙂 kdo by neměl. Vysmátá jsem pořád, už se těším na další soutěž, která mě čeká. Je to Diamond cup v Praze, a pak MS v Bratislavě takže těším se moc!

Čeká tě tedy i Mistrovství světa žen v Bratislavě. Není to příliš brzy?

Za Mě ano, ale pro mě by bylo brzy ještě dlouho 😀 Tom to vidí jinak a já mu věřím. Budu se snažit přijít co nejlepší, ale nemám velké očekávání.

Co přesně znamená být blázen do cvičení? Jak se to u tebe projevuje? =)

Podmiňuju tomu úplně všechno, je to u mě na prvním místě, abych měla odtrénováno. Jídlo, spánek vše dodržuju na 100%, pak až jsou ostatní věci. Naštěstí mám úžasného přítele, který mi pomáhá, chápe, respektujte a maximálně mě podporuje. Je mi blbé tady mluvit sama o sobě 😀 To je spíš na otázku lidí co mě opravdu znají:)

Dlouhodobé plány a ambice v bikini fitness máš? Ty krátkodobé ti letos nejspíš vychází vzhledem k tomu, jak se ti daří.

No já asi plány jako takové nemám, pořad to budu dělat srdíčkem, jako jsem to dělala do teď. Režim, který mám celý rok, bude stejný na tom se nic nezmění, závodit chci i do budoucna, chci se zlepšovat, posouvat a určitě to někam ,,dotáhnout,, 🙂 Nebudu tady vypisovat, že chci vyhrát ten a ten závod protože všichni víme, že to není jen o nás, ale poslední slovo mají vždy rozhodčí 🙂 Takže čas ukáže….

Denisa Funioková

Jaké je to pro mladou ženu makat v Olympia Fitness u Buráka v obklopení hvězd našeho odvětví, jako jsou Milan Šádek, Pavel Beran, Honza Turek, Vojta Trnka nebo Veronika Javorská? Jsou to lidé, které i ty sleduješ, nebo jsi sice blázen do fitness, ale závodníky nesleduješ?

Já trénuju v Olympia Fitness v Hostivaři, bydlím kousek a je to pro mě jak můj druhý domov 🙂 Mám ráda lidi, se kterýma se tam vídám každý den. Je tam neskutečna energie. Kdo tam byl ví, všichni fakt dřou. Jak ženský, tak chlapi. Moc tam nevidíš takový ty fitness exoty 😀 Jako stane se, ale málo. Nikde se mi netrénuje líp, než tam. Někdy se stalo, že jsem skočila jinde a byl to pokaždé hodně divný trénink 😀 Asi jsem už rozmazlená a zvyklá na ten náš luxus co nám Tom v Olympii udělal a dělá. Pořád nějaký novinky ke cvičení, nové stroje, prostě bomba. S Milou, Honzou, Vojtou se vídám skoro každý den a jasně, že je sleduju. Veroniku teď krátce, tu jsem předtím neznala, to je super tělo co? 😉 Pavla Berana neznám osobně a ani nesleduju, musim se polepšit 😀 Vím ale, kdo to je, přítel mu moc fandi :-). A k tomu jestli závodniky sleduju, tak ano sleduju, ale spiš chlapy – naše kulturisty. Bavi mě se koukat co dělaji, jak se připravují, stravují, jak cviči atd 🙂 A když je znám osobně, tak sedim doma před TV a sleduju, když maji závody a fandim jim a mám radost, když se jim to podaři a ,,cinkne,, to 🙂 Bikini z Česka ne, jen Verču, jinak se mi moc nelibí. Tím nechci nikoho urazit, každý máme svůj ideál. Sleduju spiš Rusky, jsou většinou neskutečně připravené a nádherné komplet 🙂

Denisa Funioková