The Witcher (Zaklínač)
83/100 - 366×

The Witcher(Zaklínač)

Seriál Zaklínač zpracovává příběh osudu a rodiny. Geralt z Rivie, samotářský lovec příšer, usilovně hledá své místo ve světě, ve kterém jsou lidé často zkaženější než samotné příšery. Ale když ho osud zavede k mocné čarodějce a mladé princezně s nebezpečným tajemstvím, tak všichni tři musí společně přijít na to, jak přežít na místě, kde se právě nachází.

USA | 2019 | Pauza
vysílání
5 sezón | Netflix | 60 minut
žánr
Dobrodružný, Drama, Fantasy
hrají
Henry Cavill (Geralt z Rivie), Freya Allan (Ciri z Cintry), Anya Chalotra (Yennefer z Vengerbergu), Eamon Farren (Cahir), Mimi Ndiweni (Fringilla Vigo), MyAnna Buring (Tissaia de Vries), Wilson Radjou-Pujalte (Dara), Joey Batey (Marigold), Anna Shaffer (Triss Ranuncul), Tom Canton (Filavandrel), Mecia Simson (Francesca Findabair), Royce Pierreson (Istredd), Mahesh Jadu (Vilgefortz z Roggeveenu), Graham McTavish (Sigismund Dijkstra), Bart Edwards (Duny z Maechtu)

Představitelky Yennefer a Ciri jsou pod tlakem, nicméně se do rolí snaží dát vše

Představitelky Yennefer a Ciri jsou pod tlakem, nicméně se do rolí snaží dát vše

V poslední době se na internetu objevilo několik rozhovorů, které byly pořízeny už během natáčení první série. V následujícím článku si ukážeme, co na své role říkají herečky Anya Chalotra a Freya Allan.

20 4
26.10.2019

Zatímco Henry Cavill je již ostřílený herec, tak herečky Anya Chalotra a Freya Allan jsou oproti němu v podstatě začátečnice. Nicméně si v nadcházející první sérii Zaklínače zahrají dvě hlavní ženské postavy, které se díky množství času stráveném na záběrech budou rovnat právě představiteli Geralta z Rivie. Zatímco Anya Chalotra si zahraje Yennefer, tak Freya Allan ztvární Ciri. A pro obě herečky půjde o dosud největší roli.

Když se během letošního roku natáčela první série, tak natáčecí plac navštívilo několik novinářů, kteří vedli rozhovory s hlavními herci. Většinu věcí z těchto rozhovorů herečky prozradily už během Comic-Conu v San Diegu a po něm, a proto se v následujícím článku zaměřme na to nejpodstatnější, co řekly.

Obě herečky pociťují tlak ze strany diváků a fanoušků, protože seriál Zaklínač je už před svým začátkem přirovnáván ke Hře o trůny (i když by rozhodně neměl být), nicméně se soustředí především na natáčení a na to, jak svou postavu sehrají. Herečky se zároveň shodly na tom, že je tento tlak svým způsobem posilňuje.

(Herečka Anya Chalotra čelí své dosud největší výzvě. Foto: Netflix)

Když se herečky ucházely o své role, tak neměly načtenou knižní předlohu. To v podstatě nenapravily ani během natáčení, například představitelka Ciri přečetla jen jednu knihu, aby si svou postavu dokázala lépe představit. Podobně je na tom i představitelka Yennefer, která řekla, že jako hlavní zdroj informací o své postavě bere scénář. Je však možné, že v době vydání tohoto článku mají již obě herečky nastudovanou celou knižní předlohu.

Představitelka Ciri dále řekla, že v první řadě nenatáčela žádné scény, které by byly fyzicky náročné. Herečka doslova řekla: „Fyzicky náročné scény? Nic takto složitého jsme nenatáčeli, protože jsem zatím neměla nic fyzicky náročného.“ Je tedy možné, že se v první řadě herečka nebude podílet na žádných akčních scénách. Je to však logické, protože Ciri měla akčnější příběh až později.

Anya Chalotra i Freya Allan si zároveň velmi vychvalují herce Henryho Cavilla, který byl pro ně během natáčení velkou oporou. Oběma velmi pomáhal a ihned se s nimi spřátelil. Kromě toho svou roli bere velmi vážně, a proto se Geraltovi věnuje s patřičným zápalem. Herečky však řekly, že by Geralt nebyl Geraltem, kdyby kolem sebe neměl své dvě nejbližší ženy. „Myslím, že Geralt by nebyl tím, kým je, kdyby neměl své nejbližší ženské postavy. Jsou velmi důležité jak pro něj, tak i pro příběh, který připravujeme,“ řekla představitelka Ci­ri.

Myslíte si, že obě herečky ztvární své postavy na výbornou?

Zdroj článku: Redanian Intelligence

Diskuze /48

mar.st

Uff, tak to by holky měly napravit, protože čtení knih by jim poskytlo další úhel pohledu. Že Ciri nemá žádné akční scény? Tomu nevěřím, už jen její první setkání s Geraltem v Brokilonu je plné akce :)

#2 Thunderbird
26.10.2019 | 16:20:32
Thunderbird

#1 mar.st: Ale mečem se neoháněla, dělat vystrašenou z obří stonožky asi zase tak náročné nebylo, to samé sedět Geraltovi na ramenou nebo pít vodu Brokilonu :D

26.10.2019 | 19:25:42
desaix

Tak tak, bude to prúser. Nechápem ako sa môže herec uchádzať o rolu o ktorej nemá ani páru. Chápem, že predstaviteľka Ciri sa hlásila na inú rolu a bolo preobsadena, kôli poprasku ktorý vznikol keď chceli do role Ciri obsadiť nejakú briketu. Ale predstaviteľka Yen sa nehodí do role ani vekom ani typovo a o jej hereckých kvalitách mám tiež pochybností, s toho čo som videl na yt z divadelných hier. Počiatočné poviedky s Ciri a Geraltom boli roztomilé práve kôli veku usmrkanej Ciri 5–6 rokov. Áno niekto povie, že je to detail, ale ak je zmenených veľa detailov mení sa atmosféra celého príbehu.

26.10.2019 | 19:54:36
azoxid

Jako je trošku zvláštní, mít veterána Cavilla na jedný straně a takový „noobs“ na druhý. Tak snad to ty herečky zvládnou. Že ale nemají načtenou předlohu ani během natáčení považuju za skoro neodpustitelnou­ chybu.

26.10.2019 | 20:11:00
Thunderbird

Že nečetly knihy samotné ještě neznamená, že nemají nastudovaný jejich příběh.

Já taky nehrála Divoký Hon a stejně vím přesně, co se tam stane a co udělat pro jaký výsledek :)

#6 desaix #9 rhobos
26.10.2019 | 20:21:02
desaix

#5 Thunderbird: To je potom novinka prečo top herci vyhlasujú, že ich úspech je výsledkom tvrdej prípravy.

26.10.2019 | 20:41:31
Svjatogor

Je škoda, že z dobrých surovin bude uklohněná (marvelácká) bramboračka (Thor). Tady se kdo učil brazilské bojové umění capoeiru, aby se vžil do role Lo… sorry, Zaklínače??? Doufám, že Poláci se svým fan projektem nezklamou. Já jim držím palce. ;-)

26.10.2019 | 21:40:42
Laisobel

Knizni predloha by mela byt zaklad ale… no Ciri jeste jaks taks davam, ale ta Yen mi proste zatim vubec nepasuje. Ale uvidime, az to prijde. Jinak jiste, ze to maji tezke, zavdecit se fanouskum kultovní knizni serie je celkem masakr.

redaktor
26.10.2019 | 22:05:11
rhobos

#5 Thunderbird: Nejde o to, mít ponětí o co jde, jde o to, pochopit lépe „svou“ postavu a pak ji následně moci více procítit a lépe zahrát.. k tomu jim vědět co se dělo ve Witcherovi 3 nepomůže.. :)

#15 Thunderbird
26.10.2019 | 22:24:57
Levascue

Tak to je dost nešťastné, že se slečny tak nějak vykakaly na přípravu. Jako sorry, ale když jsou si schopni i herci, kteří budou hrát komiksovou vedlejší postavu, sehnat prakticky všechny sešity a komplet přečíst, nechápu laxnost slečen přečíst pár knížek…jestli jsou tak líné a čtení je nebaví, tak si můžou přečíst jen vyloženě pasáže s nimi, tedy s Yenn a Ciri, aby tak nějak měli poznání o jejich charakteru, o tom jak se chovají v různých situacích. Nemusí číst komplet ságu(i když by je to rozhodně nezabilo)…a nebo jestli mají opravdu averzi ke čtení, což mě příjde u herců trošku blbost(nutnost studování x stran scénářů), tak na yt je spousta mluveného slova.

#11 Levascue #15 Thunderbird
26.10.2019 | 23:18:37
Levascue

#10 Levascue: *měly

26.10.2019 | 23:28:28
Pivni_mlok

Co na to říct, nevěřím, že to dají na první dobrou. Už jen popis Yen z knížek mi k téhle dámě nesedí. Díky jejich nepřipravenl

#17 Sctyri
27.10.2019 | 2:34:03
Pivni_mlok

*Díky jejich nepřipravenosti může být ze seriálu pohroma. Jen doufám v opak.

27.10.2019 | 2:35:56
HellTsuku

No hlavně že Yen musela být černá, dost pochybuji že by prošla castingem, kdyby opravdu jím záleženo na tom jak kdo tu postavu zná, nebo by byl ochoten ty knihy přečíst

#15 Thunderbird
27.10.2019 | 5:37:15
Thunderbird

#9 rhobos: Witcher 3 byl příklad :)

#14 HellTsuku: Anya není černoška.

#10 Levascue: No vidíš, „nepřečetla“ koneckonců neznamená „neposlechla“ :D

Nejvíc mě ale baví, jak všichni málem padají do mdlob nad tím, jak strašný je, že Anya nezná knižní předlohu svojí postavy. Yennefer je možné do puntíku vystihnout v jedné krátké větě, na to, aby ji člověk pochopil, sedm knížek ani číst nemusí :D

Peace :)

#16 Decado23 #21 desaix
27.10.2019 | 7:22:53
Decado23

#15 Thunderbird: Hysterická slepice, je myslím ta krátká věta, co by to mohla dobře vystihnout.

Jinak teda to množství kritiky, které se tu po několik měsících klidu zase objevilo je až zarážející. Nikdo z nás ještě neviděl ani pilot, ale pár z vás už má jasno o průseru, to prostě nikdy nepochopím. A ty důvody proč tom tak bude, mi od vás přijdou dosti malicherné, ale budiž, takto to cítíte.

Osobně si však počkám na první sérii a pak to buď poplivu, nebo budu mít Witchgasmus :D.

#18 Samuel-El #19 Lord Mazour
27.10.2019 | 7:33:31
Sctyri

#12 Pivni_mlok: To ale není chyba herečky, ale castingového oddělení a ostatních tvůrců.

27.10.2019 | 8:48:46
Samuel-El

#16 Decado23: ja mám pocit, že potrebujú reklamu… a tak z času na čas vypustia nejaký článok, aby nasrali ľudí. :D :D :D stále si myslím, že s tou čiernou Ciri to tiež bol len marketing. :D :D

#21 desaix
27.10.2019 | 11:36:42
Lord Mazour

#16 Decado23: Souhlasím. Tyhle lidi taky nechápu… Jak málo stačí k tomu, aby byli přesvědčení (až mě to někdy děsí). Argumenty typu, že je černoška, bude to stát za hovno, když nečetli knihy… Bože. Myslíte si, že kdy dělali casting ke Hře o trůny, Pánu prstenů atd., tak že měli všichni herci načtenou předlohu? Přijde mi logické, že je role zaujala, tak přijdou na casting a pokud budou dobří, tak je přijmou a to, že pak začnou číst i knihy je jenom plus, ale určitě se to nevyžaduje. Někteří herci dokonce ty knihy nečtou knihy schválně, protože nechtějí znát spoilery a pomáhá jím to vžít se s postavou, když nevědí, co se stane. Takže tak. Lidi, začněte trochu používat mozek, a ne nadávat na všechno, když se v nějakém článku napíše… Přijde mi vážně vtipné, jak všichni před natáčením nadávali na Cavilla, že nikoho horšího nemohli vybrat. Potom stačí jedna dobrá fotka a jeden článek, kde se píše, že má načtené všechny knihy a hrál i hry a všichni už jsou zase přesvědčení, že bude dobrej. Nepřijde vám to trochu hloupé? Prostě si počkejte, až seriál vyjde a až potom vynášejte rozsudky.

27.10.2019 | 14:21:52
Lord Mazour

Pravý opak je třeba 8. série Hry o trůny. Všechny články, trailer a videa lidi žrali a vážně se na to těšili a jak pak dopadl výsledek?

27.10.2019 | 14:24:39
desaix

#18 Samuel-El: Žiaden marketing to nebol. Hľadali nebielu herečku. Až na nátlak komunity zmenili obsadenie a pustili do éteru, že hľadali slovanský typ a vidíme kto bol obsadený, čiže to bol ojeb.
#15 Thunderbird: Anya nesplnuje vzor ani charakter Yen ani v ukážkach. Yen v knihách vystupuje ako sebavedomá, dominantná dáma. Anya ako urevaná pubertačka. A áno nieje černoška ale indka a je čierna a aj preto sa rovnako ako Triss do svojích rolí nehodia. A ak by som veľmi prižmúril oči, odmyslel farbu kože, tak sa do role Yen viac hodí herečka hrajúca Triss a naopak Anya vekovo viac vyhovuje postave Triss.

#22 Thunderbird
27.10.2019 | 14:28:35
Thunderbird

#21 desaix: Anya ale není ani indického původu. A znovu opakuju, že není černoška.

Yennefer z knížek je sebestředná toxická mrcha, která se v mnoha případech chová přesně jako, jak píšeš, uřvaná puberťačka.Víc k jejímu ztvárnění vědět netřeba.

#23 Martan73 #27 Levascue
27.10.2019 | 17:34:09
Martan73

#22 Thunderbird: Tak Anya rozhodné má indický původ. Její otec je Ind. Tak co tu tvrdíš opak. A ne, na tu roli se opravdu nehodí.

#25 Thunderbird
27.10.2019 | 18:23:42
witcherrr

Casting mi problém nedělá, někteří říkají že Wiedzmin (pl seriál) měl lepší casting, celková kvalita byla katastrofa.

Zrovna netflixu věřím a proč by nový herci nemohli dostat šanci „supermanovi“ taky nikdo nevěřil a že by Jim Carrey zahrál drama, vtip..drsná realita.

Uvidíme jak seriál vyjde.

27.10.2019 | 19:08:45
Thunderbird

#23 Martan73: Její otec je částečnej Ind, Anya je míšenka. Měla jsem napsat „není Indka, alespoň ne zcela“, to by dávalo víc smyslu a ušetřilo mi pozdější opravy.

A jestli se na tu roli hodí nebo ne je mi jedno. Jediné, co mě na seriálové Yennefer zajímá, je jak bude napsaná.

27.10.2019 | 19:11:23
Svjatogor

Anya Chalotra je hezká tvářička. Doufám, že je i intuitivně bystrou herečkou, když si nepřečetla (!) předlohu. Říkám si, proč ji v maskérně alespoň nepřepudrovali její krásné lícní kosti a nosík? Co neumí pudr, umí CGI. Proč trochu nevyjít vstříc i nám, puristům a hnidopichům??? :-P :-\

27.10.2019 | 19:50:50
Levascue

#22 Thunderbird: Hmm, já nevím, asi jsme četli jiné knihy, ale Yenn mi nikdy nepřišla jako „sebestředná toxická mrcha, která se v mnoha případech chová jako uřvaná puberťačka“. Doporučil bych přečíst knihy ještě jednou… Mimochodem já jsem na Cavilla nikdy nenadával, neházel jsem flintu do žita už po oznámení castingu, těším se na to, ale stojím si za tím, že by se přípravě mělo dát maximum, přečtení pár řádků fakt není nic hrozného.

#28 Thunderbird
27.10.2019 | 20:20:58
Thunderbird

#27 Levascue: A jak ti teda přišla? Já tak nějak nechápu, proč mě lidi nechápou :D Vždyť je to v těch knížkách sakra přímo napsaný. Nebo nevím, třeba jsem jen ufon, kterej si to, co přečte, vykládá jinak než by měl.

„Byla příliš panovačná,“ zamumlal, odvraceje tvář. Nedokázal jsem to snést. Chovala se ke mně jako.." (pak ho Nenneke přerušila) -Hlas Rozumu, v novém vydání Posledního přání v měkké vazbě strana 268

„Už jsem řekla, že vždycky dostanu všechno, co chci“ – Poslední Přání, stejné vydání, strana 299

Strany 301 a 302 jsou taky celkem dobrý, byť trochu odporný příklad. Celé to sem psát nebudu.

„Ano, je pravda, že když jsem s tebou jela do Aedd Gynvael, jela jsem za Istreddem a věděla jsem, že když s ním budu, půjdu s ním i do postele. Nemyslela jsem si, že se to prozradí, že se budete jeden před druhým vytahovat. Dobře vím, jak se teď cítíš a moc mě to mrzí. Necítím se ale nijak provinile.“ -Střípek Ledu, v novém vydání Meče osudu v měkké vazbě strana 109

„Ještě než dospěl ke zdroji toho křiku, doplnilo jej hluboké, lepkavě skleněné zacinkání. Sklenka zavařeniny, pomyslel si zaklínač. Takový zvuk vydává sklenice například višňové zavařeniny, když se po někom hodí z velké výšky anebo velkou silou. Pamatoval si to dobře; když nějakou dobu bydlel s Yennefer, stávalo se, že po něm někdy v hádce házela sklenicemi se zavařeninou.“ -Věčný Oheň, stejné vydání Meče, strana 126

„Škaredko“ -Yennefer k Ciri při každé druhé příležitosti, Krev elfů a Čas opovržení

„…Je to můj muž, jen a jen můj!“ -Yennefer o Geraltovi, k Triss, Paní jezera, stejné vydání jako předchozí úryvky, strana 542

#29 Samuel-El #30 Levascue #31 Levascue
27.10.2019 | 23:02:29
Samuel-El

#28 Thunderbird: pekne napísané. Ešte by som pridal… aj keď je to hra… ale v hre, keď si Geralt vyberie Triss… na Kaer Morhene Yen vyhodí postel, lebo tam najde Trissin vlas a potom preteleportuje Geralta do stredu jazera.
Naozaj správanie dospelej a vyrovnanej ženy. :D
Ale aj tak stále milujem Yen. <3

#30 Levascue
27.10.2019 | 23:25:07
Levascue

#28 Thunderbird: Dobře, ale cituješ vyloženě začátky Yenn s Geraltem, kdy to bylo takový..no ani jeden se nechoval zrovna exemplárně. Většina pasáží, co jsi vypsal, je z povídek(tedy první dvě knihy) a dost vzaté z kontextu. Škaredka – no to je vyloženě vypíchnuté z kontextu, Yenn milovala Ciri jako svoji dceru, dokonce více, než Geralt(a zrovna tak i obráceně). Ona by se Ciri asi nechtěla jmenovat „Ciri z Vengerbergu, dcera Yennefer“ pokud na ní byla Yenn tak hrozně zlá mrcha. Co třeba to, že Yenn potají platila přes Vivaldiho lepší zakázky Geraltovi, aby někde nezkapal hlady, zatímco Geralt si napichoval kdejakou děvku(Bouřková sezóna budiž příkladem) – tady bych vůbec nevyčítal Yenn nějakýho Istredda, Geralt má v tomhle ohledu více zářezů, že? :) Ona se sice chovala na první pohled chladně a povýšeně, v jádru ale vždy dávala Geralta a Ciri nad sebe. Viz její zácrhana na Skellige, kdy pomalu obětovala svůj život, aby se dostala k Vilgefortzovi, protože věřila, že jí vězní on. Bylo by to na dlouho, ale body hovoří jasně pro Yenn.

#29 Samuel-El: No…já nevím, žárlivá ženská toho dokáže ještě víc, ta tu postel klidně omlátí chlapovi o hlavu :D

#32 Thunderbird
27.10.2019 | 23:44:44
Levascue

#28 Thunderbird: „…Je to můj muž, jen a jen můj!“ -Yennefer o Geraltovi, k Triss, Paní jezera, stejné vydání jako předchozí úryvky, strana 542

No vždyť je :D Dobře, že o něj bojuje :D Nebo respektive nebojuje, to jen Triss se snaží pořád o ten šuk už od Kaer Morhen, kdy se div neuspokojila z Geralta na „nejlepší postel hradiště“ :D Však to Ciri sama říkala: „netrap ho“ ;)

#32 Thunderbird
27.10.2019 | 23:47:26
Thunderbird

#31 Levascue: Jen mi přišlo zajímavé, jak se vyjádřila. „Můj můj můj!“ zní spíš jako slova malého spratka.

#30 Levascue: Byly začátky, pak byl Thanedd, pak se sakra dlouho neviděli, pak spolu umřeli :D tak co mám asi citovat? :D

Jo, ani jeden se nechoval exemplárně, ale Geralt se jí nikdy ani nepokusil fyzicky ublížit, magicky zmanipulovat aby dělala, co on chce, a nikdy ji nepodvedl ráno po tom, co spal s ní. Vlastně žádný z těch jeho „zářezů“ se nestal v době, kdy spolu chodili. Vyjma té jedné noci s Triss, která byla hlavně Trissina práce. Kdyby byl Geralt žena a Yennefer muž, fakt, že Yennefer po Geraltovi házela sklenicemi s kompotem by asi sral mnohem více lidí. Já ale tak nějak věřím v rovnost.

To, že Ciri říkala Škaredko, mě prostě sere. Nepopírám, že si Ciri oblíbila, ale tohle mi vadí. Proboha proč? Proč dítě, které má někdo rád jako vlastní, oslovovat takhle? Jaký kontext je k tomuhle potřeba by mě taky zajímalo, je to hanlivé oslovení? Je.

Jo a mimochodem, *vypsala.

#36 Levascue
28.10.2019 | 0:13:02
desaix

Jediná skutočne krásna bola Yen (čarodejnice obecne), Geralt i Ciri vyzerali tuctovo – obyčajne. Je to paradox, že v seriáli je to práve naopak. A to škádlenie zo strany Yen bolo súčasťou výchovy, ktorá chcela z Ciri vychovať čarodejnicu schopnú meniť svoj výzor. Naviac Yen na Ciri trošku žiarlila lebo už nebola v živote Geralta tá jediná.

#34 Thunderbird
28.10.2019 | 18:53:33
Thunderbird

#33 desaix: Taková výchova vede akorát tak k nízkému sebevědomí vychovávaného, pfft :D

28.10.2019 | 19:20:30
jhrspike

Pevně doufám, že to dobře dopadne. Anya se mi popravdě moc nelíbí a Freya Allan je na roli Ciri trochu moc stará ale to se dá nějak zamaskovat. Ale obě mohou překvapit.

29.10.2019 | 1:29:05
Levascue

#32 Thunderbird: Omlouvám se za prohození pohlaví, mohlo mě to také napadnout podle avataru…

Tak ještě aby jí jednu fláknul :D Geralt je líčen jako takový středověký gentleman, co se týče žen. No budu reagovat na to, že Geralt nepodvedl Yennefer, když byl s ní – co Fringilla Vigo? Ani, sice nějakou dobu věřil, že ho Yenn zradila, ale po tom, co zjistil pravdu a chtěl vyrazit na záchranou misi, tak si neodpustil ještě jeden sex na rozloučenou :) On Geralt asi nebyl dvakrát dobrý v monogamii, nevěřím tomu, že jí byl oddaný, i když spolu byli(Sapkem nepopsané období), ve světě zaklínače byla monogamie spíše vzácnost(zdravíme Esterada Thyssena), tohle bych neřešil. Máme zkrátka odlišný pohled na její charakter, což je super, svědčí to o jeho kvalitě. Sto lidí, sto chutí. Respektuju tvůj názor, já si nechám zase svůj. Hlavní je, že se nám sága líbí. :)

#38 Thunderbird
29.10.2019 | 10:10:21
Lan

Hloupost, to ze knizky necetli nebo jen trosku neni zadne minus, navic neni zrovna zvykem ze by herci nejake zfilmovane serie cetli jeji knizni zpracovani, vliv to na to vazne nema. Navic od toho aby spravne zvladli svou roli je scenar a ne nejaka kniha…

#39 DC Expert
29.10.2019 | 15:03:51
Thunderbird

#36 Levascue: (Fringillu nepočítám – Yennefer nevěděla, že Geralt ví. Nechodili spolu.)

Je ale fajn, že se nechceš hádat. To respektuju a už toho nechám.

29.10.2019 | 16:20:12
DC Expert

#37 Lan: Zaklínač se proslavil jenom kvůli pc hře a né kvůli knihám. Bez té počítačové hry by nebyl ani tenhle seriál. A postavy ze zaklínače by měli být bíly protože v evropě nebyli černoši. CD projekt red vydělal Biliony. A bez her by po knížkách někdo ani neškrtl. Jako né takové většina.

#40 Thunderbird
30.10.2019 | 18:27:39
30.10.2019 | 22:28:47
Svjatogor

#40 Thunderbird: Milionkrát LOL, jenže DC Expert má pravdu. :-)

#42 Thunderbird
30.10.2019 | 23:35:12
31.10.2019 | 16:34:00
Svjatogor

#42 Thunderbird: Poláci svou skvostnou herní trilogií popostrčili Zaklínače ze světa nerdovských knihovniček do světa hype a mainstreamu. Netflix využil synergie GoT a ucítil příležitost přebrat HBO pár diváků a něco procent z trhu… no a ostatní už znáš. ;-)

#44 Thunderbird
31.10.2019 | 20:41:01
Thunderbird

#43 Svjatogor: já reagovala hlavně na tu lowkey rasistickou větu v jeho komentáři ale dobrý :D

#45 Svjatogor #46 Norbit882
31.10.2019 | 23:55:29
Svjatogor

#44 Thunderbird: Zvětšil jsem si velikost stránky na 300% a ukradl brýle půlce města, abych onu rasistickou větu našel. No, nepodařilo se. Můžeš mi ji najít? ;-)

1.11.2019 | 2:25:32
Norbit882

#44 Thunderbird: Ty vole..... prý „low key rasistickou větu“… vy už ani česky neumíte.

#47 Thunderbird
1.11.2019 | 13:25:20
Thunderbird

#46 Norbit882: Většinu dne trávím komunikací v Angličtině, protože pracuji pro mezinárodní tým :) Omlouvám se, že se mi nechtělo přemýšlet nad vhodným překladem.

1.11.2019 | 20:27:58
Norbit882

To spousta lidí a i tak píší česky. Já mám taky angličtinu „v uchu každý den“ a i tak neprzním české věty anglickými výrazy. Chápu to, ale i tak…

2.11.2019 | 16:56:47
Chceš taky něco napsat? Registruj se nebo se !

Reklama

Nejoblíbenější postavy

Plakáty

Plakáty

Narozeniny

Hlídejte si nás

Filtr seriálů








Reklama