bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Netradiční zranění. Appleton se před tréninkem zranil při fotbálku

26. října 2019, 18:31

Matěj Hodoval

K hokeji bezesporu patří zranění. Nestává se však často, aby si hráč přivodil úraz ještě před samotným tréninkem nebo zápasem. Velkou smůlu měl útočník Winnipegu Mason Appleton, který kvůli nešťastnému zranění zmešká utkání pod širým nebem.

V neděli 27. října ve 3 hodiny středoevropského času se Winnipeg s Calgary proti sobě postaví v rámci Heritage Classic pod širým nebem. 

Utkání se odehraje v kanadské provincii Saskatchewan, konkrétně v Regině, kde se nachází hřiště na americký fotbal. Oba týmy se již na prestižní duel připravují přímo v samotném dějišti.

Jedním z hokejistů, kteří se těšili na tento zážitek, byl i mladý Mason Appleton. Americký útočník byl vybrán Tryskáči v šestém kole draftu 2015. Loňskou sezonu rozdělil urostlý pravák mezi Winnipeg a jeho farmu v Manitobě, letos zatím nasbíral devět startů v NHL.

Jenže poněkud netradičním a nešťastným způsobem se rodák z Green Bay připravil o možnost nastoupit do duelu pod širým nebem.

Během příprav Winnipegu na Heritage Classic trénují Jets v centru dění v Regině. Pro mnoho hráčů je rutinou si před tréninkem či ostrým zápasem se protáhnout a zahrát si fotbálek. A právě při fotbalové vložce se Appleton zranil.

Forvard Tryskáčů si zlomil kost v pravé noze, když se snažil zachytit přihrávku během rozcvičky před tréninkem. Hlavní trenér Paul Marice potvrdil, že bude Appleton mimo hru, odhadovaná doba na marodce by měla být přibližně jeden měsíc.

Ke zranění mladého útočníka se Maurice vyjádřil na tiskové konferenci a z jeho tváře bylo jasně čitelné, jak moc Appletona litoval. „Cítíte se za něj smutně. V létě si řekl o šanci v prvním týmu. Měsíc je hodně času, který mohl vložit do toho, aby si vybojoval stálé místo v sestavě,“ smutnil winnipežský  lodivod.

Mason Appleton tak kvůli nešťastnému incidentu bude sledovat utkání s berlemi a fixační ortézou pouze z hlediště.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.