Strážníci v období Dušiček ohlídají hřbitov, dali tam i mobilní kameru
Ilustrační foto: město Bílina
Teplice

Bílina - Strážníci Městské policie Bílina zvýší v období Dušiček dohled na hřbitově i v jeho bezprostředním okolí. Důvodem je zajištění bezpečnosti návštěvníků hřbitova, jejichž počet v období Dušiček velmi narůstá, a také předcházení různým vandalským činům nebo krádežím.

„Do prostoru horní brány jsme umístili mobilní kameru, díky které bude mít operátor dohled na horní vstup, parkoviště a přilehlou komunikaci. Dohled nad spodní částí u hřbitova zajistí kamera, která je trvale umístěná u křižovatky v ulici Mostecká a Boženy Němcové,“ uvedl ředitel Městské policie Bílina Radim Bartoš.

Hlídky strážníků budou hřbitov i okolí navštěvovat často a namátkově. „Rovněž využijeme naše asistenty prevence kriminality, kteří budou také vykonávat pěší pochůzkovou činnost v uvedených místech a v nutných případech přivolají hlídku městské policie,“ doplnil ředitel.

Městská policie doporučuje návštěvníkům hřbitova, aby si na své věci dávali pozor a nenechávali je bez dohledu. Také je důležité, aby své cennosti nenechávali v zaparkovaných autech. Tam by neměl být viditelně umístěn ani nákup nebo jiné předměty v taškách. Strážníci uvítají, když si lidé budou všímat i jiných návštěvníků a v případě, že uvidí podezřelou osobu, přivolají hlídku.

Návštěvníci, kteří ke hřbitovu přijedou autem, musejí myslet na správné parkování. „Rozhodně by neměli parkovat v křižovatce v dolním prostoru hřbitova, nebránit výjezdu jiných vozů, netvořit překážku v silničním provozu. Měli by se chovat ohleduplně k ostatním řidičům i k chodcům. Neradi bychom řešili mnohdy zbytečné přestupky v dopravě, a tím rušili pietu tohoto období, “ upozornil Radim Bartoš.

Městský hřbitov bude od 31. října do 3. listopadu otevřený denně od 8 do 19 hodin.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru