InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Kroužkování ptáků s přednáškou

    pátek 19.4 9:00 - Sýpka u rybníka Topič

  • Multinstrumentální koncert kapely Jablkoň

    pátek 19.4 19:30 - Hospoda U Datla, Blatná

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na oslavy 90 let soběslavského hokeje přijel Jiří Lála, mistr světa z roku 1985

 Autor: Eva Výborná

    Autor: Eva Výborná

AKTUALIZOVÁNO - 27.10.2019 09:00

SOBĚSLAV – V sobotu 26. října slavnostně oficiálně otevřeli zrekonstruovaný soběslavský zimní stadion v rámci oslav 90 let existence soběslavského hokeje. Slavnost zahájili starosta Jindřich Bláha, senátor Jaroslav Větrovský a zástupci stavební firmy. Na oslavy soběslavského hokeje přijal pozvání slavný host. Úspěšný bývalý hokejový reprezentant začínal na soběslavském ledě. Někdejší razantní hokejový útočník a člen hokejové síně slávy, držitel tří zlatých hokejek a mistr světa z roku 1985 Jiří Lála hrál za Motor České Budějovice, reprezentoval Československo. Šampionát v roce 1985 se hrál v Praze a Jiří Lála nastřílel osm branek.

 

Vstřelil i svůj nejslavnější gól na 5 : 3 v závěrečném utkání s Kanadou, která odvolala brankáře. „Jiří Lála se stal mistrem světa v roce 1985, Radek Bělohlav o jedenáct let později v roce 1996. Jejich dresy s čísly 20 a 19 zavěsíme na jejich počest ke stropu zimního stadionu," uvedl vedoucí tělovýchovného zařízení TJ Spartak Soběslav Michal Pánek.

Rozhovor s Jiřím Lálou přinese týdeník Táborsko.

Od 17 hodin sehráli v sobotu zápas hráči Old Boys Soběslav s výběrem bývalých reprezentantů České republiky. Zaplněné tribuny mužstvům mocně fandily. Diváci se dočkali pohledného hokeje, kdy na začátku utkání byly síly vyrovnané. Pak se projevila větší hokejová zručnost u mužstva výběru bývalých reprezentantů České republiky. Postupně skóre v jejich prospěch utěšeně narůstalo. První třetina skončila 1 : 5, druhá 2 : 11. Ovšem domácí dali do zápasu vše. Obě družstva mělo pár úspěšných samostatných nájezdů. Ke konci zápasu opět domácí dokázali dát několik branek svému soupeři. Konečný výsledek se nakonec na ukazateli rozsvítil v hodnotách 5 : 18 ve prospěch hostů.

O přestávkách mezi třetinami pořadatelé vylosovali deset šťastlivců, kteří získali věcné ceny od Autoservisu Jindra, sponzora oddílu ledního hokeje.

V neděli a v pondělí oslavy hokeje pokračují.

Doprovodný program:

Neděle 27. 10. odpoledne

17.00 – 20.00 mistrovské utkání juniorů OHL Spartak Soběslav

Pondělí 28. 10. odpoledne

17.00 – 20.00 mistrovské utkání krajské ligy mužů OHL Spartak Soběslav – TJ Sokol Radomyšl

Diskuse k článku - napište váš názor
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace