Dnes Pátek - jasno 15°C
Zítra Sobota - jasno 20°C
Pátek 26. 4. 2024
Svátek má Oto
Nabídka pro inzerenty
Inzerujte na serveru www.prazskypatriot.cz za zvýhodněné ceny.
Praha 2 nechá opravit svou část Čelakovského sadů
Již opravená část Čelakovského sadů u Národního muzea. Foto: Facebook

Praha 2 nechá opravit svou část Čelakovského sadů

Radnice Prahy 2 nechá opravit část Čelakovského sadů u Národního muzea, která dosud nebyla rekonstruována a rozkládá se na území druhé městské části. ČTK to sdělila mluvčí Andrea Zoulová. S rekonstrukci počítá radnice v příštím roce a nyní si nechává vypracovat projekt. Na kolik oprava vyjde, se zatím neví. V minulosti byla v souvislosti s rekonstrukcí budovy Národního muzea opravena část sadů rozkládající se v Praze 1.

Budoucí obnova se týká území vymezeného ulicemi Legerova, Škrétova a ulicí Čelakovského sady. Zhruba před rokem nechala radnice opravit za 2,4 milionu korun schodiště a zídky, které byly v havarijním stavu. Nyní se chce zaměřit na zbytek pozemku. „Současný stav této části parku není uspokojivý,“ uvedla Zoulová.

Rekonstrukce parku rozkládající se v první městské části byla dokončena loni v prosinci. V sadu bylo staveniště sloužící pro opravu historické budovy Národního muzea. „Bývalá primátorka (Adriana Krnáčová) nařídila rekonstrukci části sadů bohužel jen na území městské části Praha 1, aniž by věc byla s Prahou 2 jakkoli koordinována… Veškerá snaha Prahy 2, aby do revitalizace byla zahrnuta i její část, vyšla vniveč,“ uvedla mluvčí.

Na kolik revitalizace radnici vyjde, zatím není jasné. „V tuto chvíli probíhá teprve výběrové řízení na projektovou dokumentaci,“ uvedla Zoulová. Kdy přesně se oprava uskuteční, se zatím neví. Mimo jiné bude záležet také na výsledku tendru na dodavatele. Radnice by ji však chtěla udělat v průběhu roku 2020.

Oprava historické budovy začala v roce 2015 a skončila kolaudací na začátku letošního roku. Rozpočet rekonstrukce byl 2,34 miliardy korun.


Autor: ČTK

Senior utonul v řepském bazénu

Včera ve 23:20

Zhruba sedmdesátiletého plavce vytáhli ve čtvrtek odpoledne plavčíci z bazénu v Řepích, protože se topil. Ani skoro hodinové oživování muže nevedlo k záchraně jeho života. Přesnou příčinu úmrtí určí pitva zemřelého. 

Zasedání zastupitelstva Prahy 6

Včera v 11:11

Dvanácté jednání zastupitelstva šesté městské části proběhne v pondělí 29. dubna od 10 hodin v zasedací místnosti v 6. patře Úřadu městské části Prahy 6.

Další články
Nahoru