InzerujTEĎ

 
 
 

Kdy a kam

  • Vernisáž výstavy kuriozit k 120. výročí založení muzea

    středa 1.5 16:00 - Muzeum, Vodňany

  • Výstava historických hraček

    středa 1.5 9:00 - Muzeum – Stará radnice, Volyně

Zobrazit všechny události
 
 
 
 

Letní a zimní čas

V roce 2018 skončila v EU debata o letním a zimním času. Každý stát se má zařídit podle svého. Téma se odsunulo do pozadí, momentálně není na stole. Co vyhovuje vám?

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Sezimovoústecký Kovosvit začne pracovat jen čtyři dny v týdnu

SEZIMOVO ÚSTÍ - V sezimovoústeckém Kovosvitu se šíří neklid. Začátkem září společnost potvrdila záměr odprodat zhruba dvě třetiny areálu včetně pětietážové administrativní budovy. Předseda představenstva Libor Kuchař tehdy ujišťoval, že tyto kroky mají přispět k vyřešení úvěrového zatížení firmy, ale omezování výroby vylučoval. K tomu ale nyní dochází. V Kovosvitu se od listopadu začne pracovat jen čtyři dny v týdnu.

Jak sdělila vedoucí regionálního pracoviště Odborového svazu Kovo v Českých Budějovicích Pavlína Jirková, ve čtvrtek 24. října se byla informovat o aktuální situaci v základní odborové organizaci přímo v Kovosvitu. 

"Základní organizace OS KOVO podepsala se zaměstnavatelem, tedy akciovou společností Kovosvit MAS Foundry dohodu ve smyslu zákoníku práce, ve které se obě strany dohodly na dočasném snížení pracovního fondu zaměstnanců, a to formou nepřítomnosti zaměstnanců na pracovišti v pátek v období od 1. listopadu do 31. prosince se 70 procentní náhradou mzdy, tj. vyšší než doporučuje zákoník práce. Zaměstnanci též mohou v těchto dnech přednostně čerpat dovolenou, která je proplácena 100 % pracovně právním průměrem," informuje Pavlína Jirková.

Zaměstnavatel odborářům sdělil, že v současné době neplánuje žádné propouštění zaměstnanců.

Diskuse k článku - 19 příspěvků
 

Další zprávy z regionu

 
 

Diskuse ke článku

Zbývá znaků: 1200
 
« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
  • Ptr 

    Reagovat

     

    To, že se nepropouštějí zaměstnanci je nesmysl. Průběžně se snižují počty. Toto opatření je zatím do konce tohoto roku. Po novém roce se bude spoustu lidí divit jaké budou další opatření. Např. slévárna bude pracovat jen tři dny v týdnu, postupně se sníží až na nulu výroba obráběcích strojů, prostory se postupně prodají a ty co jsou neprodejné tak se pronajmou a Kovosvit se rozpadne ne natři firmy ale na 30 různých firem. Pan Strnad, který to tak myslel se všemi dobře už teď jedná s panem Karáskem z holdingu, jak dobře na tom oba vydělají a zaměstnanci ty tyhle finanční dravce nezajímají.

    Vloženo 31.10.2019 18:16:36

    • Zuzana 

      Reagovat

       

      Předpokládám, že jste z Kovosvitu, když jmenujete pana Karáska a pana Strnada.
      1. Proč nejdete za vedením a neřeknete jim to do očí?
      2. Proč píšete pod anonymním jménem?
      3. Proč nedáte výpověď, když je to v Kovosvitu tak strašné?
      Je to ubohý a právě takoví lidi, jako jste Vy, tzn. z firmy, kteří mají radost z toho, že se momentálně nedaří, firmě rozhodně nepomáhájí.

      Vloženo 1.11.2019 13:44:09

      • Krysa 

        Reagovat

         

        Já si dovolím vám odpovědět.
        1. Upozorňovat na problémy se v Kovosvitu nenosí. Několikrát jsem byla svědkem tomu, že kdo to zkusil, byl promtně odejit.

        2. Viz 1. a 3.

        3. Věkový průměr mezi dělníky v Kovosvitu je dva roky před důchodem, nebudu-li počítat agenturní pracovníky.

        Ti lidé jsou z té situace nešťastní a zoufalí, bojí se o místa - v té firmě byla spousta z nich celý život. A teď sledují její pád, aniž by měli sebemenší šanci to ovlivnit.

        Vloženo 3.11.2019 11:47:51

      • Ja 

        Reagovat

         

        potrefená h.usa zakejhala

        Vloženo 4.11.2019 09:28:43

        • Krysa 

          Reagovat

           

          I kdepak, já už to dávno sleduju z řiditelné vzducholodi, kdo by zůstával na místě s takovou atmosférou (a směšnými platovými podmínkami, nulou bonusů, 20 dní dovolené z nichž vám 15 naplánují etc etc). Jen jsem měla tu čest, profesní zkušenost dobrá, ale záhy nastal čas se pohnout dál.

          Vloženo 18.11.2019 18:45:36

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    MAS je historie, konec a strojírny je šmytec.

    Vloženo 29.10.2019 12:22:19

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Na Rusko je zbytečné se vymlouvat - jiné perspektivní trhy vedení nikdy moc nezajímaly (jako např. Vietnam, aj.); to by byla "práce".
    A tak fabrika chřadne na postupný rozpad v podstatě všech řídících procesů, realita se stále více vzdaluje od dat v podnikovém systému (inventury budou jistě balzámem na nervy), firma "jede" jak "utržený vagón" nikým neřízená, což je vidět na každém kroku... Říkalo se, že LK nedokáže uřídit firmu s více jak 400 zaměstnanci - je to třeba přehodnotit, neboť ta hranice spíš bude cca 300. A to asi už bude opravdu konec, protože procesně ani provozně již nebude schopná složitější výroby (to není vlastně už ani teď...)

    Vloženo 29.10.2019 08:46:53

  • petr 

    Reagovat

     

    Nejsem si jist, zda sankce proti Rusku dodržují ostatní západní země, spíše obsadily trhy, které jsme my se slávou opustily. Je mi smutno, když taková firma s bohatou historii a skvělými lidmi končí. Kolik různých režimů přežila, a teď ...

    Vloženo 28.10.2019 18:37:37

  • anonymní čtenář 

    Reagovat

     

    Nechápu jak tam ještě někdo může dělat. Sám jsem tam pracoval a mzda byla k smíchu. Spíš k pláči. A práce je všude dost a za mnohem více peněz. Jen nebýt línej a hledat. Kovak už šel za mě do kopru.

    Vloženo 28.10.2019 17:57:35

« Novější příspěvky 1 2 3  | Starší příspěvky »
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace