Zeman hodně naštval: „Cigáni, kurvy, do prdele...“ Dusno kolem nositele Medaile Za hrdinství

29.10.2019 10:14

Mezi další zhruba čtyřicítkou vyznamenaných je i David Michaljak, který dostal ocenění za to, že na koupališti v Dubí zachránil život. Právě do něj se navezl filmový kritik Kamil Fila. Mladý muž se podle něj jen připletl do rvačky, která se odehrála úplně jinak, než ji média ukázala. A pak tento incident posloužil jako rozbuška pro vyvolávání rasových nepokojů. „Což se jim nepovedlo, ale Miloš Zeman i takový pokus cení,“ říká Fila.

Zeman hodně naštval: „Cigáni, kurvy, do prdele...“ Dusno kolem nositele Medaile Za hrdinství
Foto: Hans Štembera
Popisek: Slavnostní ceremoniál udílení státních vyznamenání ve Vladislavském sále Pražského hradu dne 28.10.2019

Mezi těmi, kdo měli s vyznamenáními udělenými hlavou státu problém, byl i filmový kritik Kamil Fila. „Dobrý, no, státní vyznamenání dostal třeba dezinformátor Jan Schneider, bývalý redaktor Svobodné Evropy, kterému úplně hráblo a šíří ruskou propagandu,“ pustil se do bezpečnostního analytika. Schneider ovšem nebyl jeho hlavním cílem.

Anketa

Vnímáte zdraví prezidenta Zemana jako problém?

19%
81%
hlasovalo: 12735 lidí

Tím je šestadvacetiletý David Michaljak, který obdržel Medaili Za hrdinství za „záchranu života“, jak uvedl kancléř Mynář. Jednalo se o loňský incident na koupališti v Dubí. „Tento mladý muž, David Michaljak, údajně ‚za záchranu lidského života‘. Domnívali byste se, že vylovil někoho topícího se z vody nebo vynesl dítě z hořícího domu,“ míní Fila.

„Ve skutečnosti se jen připletl do rvačky na koupališti, o níž pak on a lidé okolo něj lhali se zjevným úmyslem vyvolat rasové nepokoje. Což se jim nepovedlo, ale Miloš Zeman i takový pokus cení. Incident je, mimochodem, dobře odhalen a popsán jako typická fake news,“ tvrdí kritik. Odvolává se na server Demokratikon.cz, který Michaljaka označuje jako „hvězdičku neonacistů, krajně pravicových radikálů a hloupých rasistů z Dubí“.

Michaljakovi vyčítají, že byl příznivcem SPD a že mezi jeho verzí a verzí svědků jsou nesrovnalosti. „Na vady na vylíčeném příběhu o jednom hrdinství ukazují samotná slova přímých aktérů. Zatímco 8. 8. 2018 údajný svědek říká, že Michajlak má zlomený nos a vyražené zuby, samotný David Michajlak o den později médiím v Teplickém deníku řekl, že má ‚jen‘ roztrhané obočí, nateklý obličej a dostal do zubů.“

Jako důkaz toho, že Michaljak sám je rasista, jim slouží dva facebookové příspěvky, na kterých Michaljak označuje Romy jako „mrdky cerny“. Příspěvek je z roku 2014. Další příspěvek, ve kterém Michaljak vzkazuje: „Prdele!!! Kurvy jedny, uvědomte si, kdo jste. Policajti! Prosím, ještě budeme ty cigány podporovat v tom,“ pochází z roku 2011 kdy Michaljakovi bylo přibližně 18 let.

„Pročtěte si zprávy o tom incidentu celé, rozhodně nehájím násilí žádné strany. Dát ale státní vyznamenání za ‚záchranu života‘ už chce slušné pohádkářské nadání,“ nabádá Kamil Fila. Dodejme, že i o kriticích mluvil prezident Zeman ve svém proslovu, a to nikoliv pochvalně. „Máme zde příliš mnoho kritiků a příliš málo lidí polem pracujících. A já bych si proto velice přál, aby se podíl kritiků snižoval ve prospěch lidí vytvářejících skutečné hodnoty,“ řekl ve svém proslovu.

 

autor: kas

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…