Kavárna Měšťanské besedy září novotou! Opravy vyšly na skoro 6 milionů - FOTKY

29.10.2019 10:56

Kavárna Měšťanské besedy v centru Plzně se blýská novotou. Rozsáhlá rekonstrukce vyšla na skoro 6 milionů. Zásadní změny se odehrály také v samotné nabídce Café Beseda...

foto-qap-cz (1)
foto-qap-cz (1)foto-qap-cz (3)foto-qap-cz (10)foto-qap-cz (2)foto-qap-cz (13)foto-qap-cz (4)foto-qap-cz (5)foto-qap-cz (7)foto-qap-cz (8)foto-qap-cz (9)foto-qap-cz (11)foto-qap-cz (12)foto-qap-cz (14)foto-qap-cz (15)foto-qap-cz (18)

Kavárna Měšťanské besedy v Plzni se po zhruba čtyřměsíčních opravách otevřela veřejnosti. Rozsáhlé úpravy vyšly na skoro 6 milionů. Díky opravám došlo k navýšení kapacity kavárny. Zároveň prošla rekonstrukcí podle původních dobových fotografií, vše probíhalo pod dohledem památkářů.

Měšťanská beseda je od roku 1992 kulturní památkou. "Jsem velmi rád, že si kavárna v Měšťanské besedě, která bezpochyby patří k nejhezčím objektům v centru města, zachovala i po poměrně rozsáhlé rekonstrukci svůj dobový styl. Příjemné prostředí s krásným výhledem do sadového okruhu se jistě stane vyhledávaným místem pro setkávání, odpočinek i inspiraci," řekl primátor města Martin Baxa. Financování oprav šlo částečně z městské kasy, zbytek pak doplatil provozovatel budovy Měšťanská beseda Plzeň s.r.o.

V prostorách Café Beseda došlo na vybourání příček, navýšila se tak kapacita na 110 míst. Výměnou prošla podlaha, zrestaurována byla výmalba i strop, úpravami prošlo také sociální zázemí pro návštěvníky a také zadní místnost kavárny. Obměnou prošel také bar a jeho technologické vybavení. Došlo také na kompletní obměnu nábytku.

Snídaňové menu, denní menu, výběr ze stálé nabídky i luxusní káva. Zásadní změny se odehrály také v sortimentu kavárny...

Velké změny se odehrály také v samotné nabídce kavárny. Fungovat bude už od 8 hodin, kdy bude až do 10:30 nabízet snídaňové menu, následovat bude od 11 do 14 denní menu. Ve stálé nabídce je pak na výběr několik specialit, nechybí saláty, menší občerstvení a dezerty.

Na své by si měli přijít i milovníci dobré kávy. "Na výběr hosté mají kávu praženou pro espresso z různých koutů světa, kterou připravujeme na špičkovém pákovém kávovaru. Na mlýnku je také etiopská káva speciálně určená pro stále oblíbenější batch brew - filtrovanou přípravu kávy," vysvětlil za provozovatele Café Beseda Pavel Kadeřábek. Kavárna je denně otevřená až do 22 hodin.

foto-qap-cz (9)

 

FOTO: QAP.CZ

SDÍLEJTE ČLÁNEK
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT
Auto CB ŠKODA Kamiq flexi_03_24