Klášterec se chystá na odchyt toulavých koček. Zabezpečte si své domácí mazlíčky, vyzývá město
Strážník instaluje speciální odchytovou klec – sklopec. Zdroj: město Klášterec nad Ohří
Chomutov

Klášterec nad Ohří - V průběhu listopadu bude probíhat odchyt toulavých koček na území města Klášterce nad Ohří. "Prosíme, zabezpečte si své domácí mazlíčky," vyzývá město majitele zvířat na webových stránkách.

K odchytu zvířat se používají speciální odchytové pasti – sklopce, které jsou umístěné na veřejných prostranstvích. Chycené kočky odvážejí strážníci do útulku, poté je veterinář vykastruje. Týden se následně v útulku ještě zotavují, pak jsou vypuštěny zpět na svobodu.

V minulých letech se stalo, že někteří lidé odchyt zvířat sabotovali a kočky ze speciálních odchytových pastí vypouštěli ještě před tím, než si pro zvířata stačili přijet strážníci. Bylo jim koček uvězněných v pastech líto. Město ale zdůraznilo, že zvířata nijak netrpí.

„Celý odchyt je schválen i kontrolován veterinární správou. Ta schvaluje i sklopce a odchyt se jí dokladuje. Kočky navíc dostanou veterinární péči, kterou by jinak neměly,“ vysvětlila tehdy Adéla Chlupová, pověřená vedoucí odboru komunikace a cestovního ruchu městského úřadu.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru