Menu

TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
TotalFilm YouTube logo TotalFilm Spotify logo TotalFilm Instagram logo TotalFilm Facebook logo
Infobox ikona

UŽ JSTE VIDĚLI NOVÝ TRAILER DEADPOOL & WOLVERINE? Pokud vám unikl, pusťte si ho tady.

Patrik Hartl začal natáčet film podle vlastní knihy

Dramatik, spisovatel a režisér Patrik Hartl začal natáčet filmovou komedii podle své knihy Prvok, Šampón, Tečka a Karel. V den první klapky prozradil režisér i herecké obsazení filmu. V hlavních rolích čtyř kamarádů se představí Martin Pechlát jako Prvok, David Švehlík jako Šampón, Hynek Čermák bude Tečka a Karel ponese tvář Martina Hofmanna. Jejich ženské protějšky hrají Daniela Kolářová, Kristýna Boková, Jana Kolesárová, Petra Polnišová nebo Bára Poláková. V příběhu Prvoka, Šampóna, Tečky a Karla si čtyři kamarádi dvacet let po maturitě přiznají, že nežijí tak, jak si představovali. A rozhodnou se s tím něco udělat.

Patrik Hartl

Jsem dokonale šťastnej. Mám herecké obsazení snů. Kluci jsou napěchovaní talentem. Známe se už roky, takže moc dobře vím, co dokážou. Na jejich výkony se strašně těším. Dokud jsme nezačali točit, pořád jsem měl obavy, aby se nám je podařilo dát dohromady. Každý z nich je zavalený prací a postavit natáčecí plán tak, aby se sešli, byl fakt oříšek. Ale stal se zázrak a podařilo se to! Hurá!“ neskrývá své nadšení režisér.

Martin Hofmann, Hynek Čermák, Martin Pechlát a David Švehlík (foto: Bontonfilm)

Aniž by to sám tušil, Martin Pechlát stál podle Hartla u samotného zrodu knihy. „Když jsem před lety knížku psal, představoval jsem si Prvoka jako Martina Pechláta. Je zvláštní vidět ho teď před kamerou. Mám pocit, že mi právě vylezl z hlavy. To je paráda,“ prozrazuje Hartl a pokračuje ve skládání komplimentů na adresu dalších představitelů hlavních rolí. „Martin Hofmann je už dvacet let mým životním souputníkem. Pracovali jsme spolu na těžkých divadelních rolích a hluboce spolu souzníme. Je fascinující, že na sídlišti v pražských Bohnicích vyrostla taková herecká perla. Hynek Čermák mě vždycky přitahoval kombinací testosteronové tvrdosti a překvapivě křehké citovosti. Jeho komediální talent a něha pod tvrdou slupkou jsou pro roli Tečky požehnáním. A David Švehlík je prostě idol. Snoubí se v něm přirozený sex appeal s těžko definovatelným oduševnělým tajemstvím. Jeho inteligentní jemné herectví mi připomíná dávné filmové výkony mladého Jana Kačera. Už když jsem ho kdysi viděl hrát na Divadelní fakultě múzických umění Dona Quijota, věděl jsem, že bude hvězda.“     

Patrik Hartl na place filmu

První klapka filmu padla poslední říjnový víkend, mezi scénami pro úvodní dny byla i zásadní část společného rozhodnutí a závazku čtyř kamarádů plnit odvážné úkoly a změnit své životy. Hned na začátek tak museli herci i štáb absolvovat náročné natáčení přes noc. Film se bude točit převážně v Praze až do poloviny prosince, pro několik dotáček se herci a štáb sejdou i na jaře 2020. Premiéra v kinech je v plánu na prosinec 2020.

Jsem přesvědčený, že film bude lepší než knížka. Na reakce diváků se těším jak malej kluk,“ dodává Hartl.

Film vzniká v produkci Bontonfilm Studios a love.FRAME, koproducentem je Europeana Production, Česká televize a Paradajka.

-red-
zdroj, foto: Bontonfilm © 2019

TotalFilm YouTube logoTotalfilm kanál TotalFilm Spotify logoTotalfilm podcast