Na výlety jezdili zadarmo, cizinci třicetkrát ujeli od čerpací stanice

  13:54
Tři mladí cizinci se půl roku vozili v autech zadarmo. Téměř třicetkrát totiž ujeli od benzinových čerpacích stanic na Frýdeckomístecku a Karvinsku bez placení. Nyní je policisté dopadli.

V případu figurují tři muži ve věku 21, 23 a 24 let.

„Celkem devětadvacetkrát čerpali zloději do vozidel nejdražší nabízené palivo. Aby ztížili své dopadení, trestnou činnost páchali s různými vozy z autopůjčoven z jejich státu. Frýdeckomísteckým kriminalistům jejich odhalení ztěžoval navíc i fakt, že před každou krádeží vůz opatřili odcizenou registrační značkou,“ vysvětlila policejní mluvčí Karolína Bělunková.

Jen na území Frýdeckomístecka ukradli více než pět poznávacích značek. „Policistům k jejich dopadení a prokázání viny mimo jiné pomohly také záznamy z průmyslových kamer poškozených čerpacích stanic,“ dodala mluvčí.

Podle ní cizinci při poslední krádeži nedojeli daleko. Policisté je zadrželi ještě v areálu čerpací stanice i s plnou nádrží kradených pohonných hmot.

„Z jejich výpovědi policisté překvapivě zjistili, že krádežemi se nechtěli obohatit, ale zpestřit si svůj volný čas. Podnikali totiž výlety po své zemi. Čerpacím stanicím však způsobili škodu za více než 56 tisíc korun,“ sdělila Bělunková.

Dva muže policisté obvinili krádeže, za což jim hrozí až pět let vězení. Třetímu pachateli hrozí za stejný trestný čin až dva roky za mřížemi.