Hlavní obsah
Článek

V Hollywoodu se chystá snímek o jedné z jeho největších ikon. Po Judy Garland se filmového zpracování dočká příběh legendární herečky Elizabeth Taylor. Držitelku mnoha filmových cen, manželku sedmi různých mužů, z nichž jednoho si vzala dvakrát, a aktivistku v boji s nemocí AIDS ztvární Rachel Weisz, uvedl filmový magazín Variety.

Snímek s názvem A Special Relationship má být zaměřený právě na hereččiny charitativní aktivity, scénář bude postaven na rozvorech s jejími blízkými.

Nadační práci herečka započala už v 80. letech, poté co nemoci podlehl její přítel Rock Hudson. Mimo jiné spoluzaložila amFAR (The Foundation for AIDS Research), která funguje dodnes a je jednou z vedoucích organizací bojujících za vymýcení nemoci.

„Diváci jsou fascinovaní soukromým životem ikonických hollywoodských hvězd. A není větší ikony, než byla Elizabeth Taylor. A Simon Beaufoy (mj. scenárista Milionáře z chatrče) napsal roli, která vrhá světlo na humor a humanitu Elizabeth, jež budou díky výjimečnému talentu Rachel Weisz přivedeny k životu,“ uvedli producenti filmu Iain Cannig a Emile Sherman.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám