Běsnící bosý muž ve Znojmě pobodal seniora a skončil na psychiatrii

  15:34
Jako smyslů zbavený řádil v pondělí ve Znojmě bosý muž v kraťasech, který s nožem a kleštěmi v rukou napadal kolemjdoucí a jednoho z nich vážně zranil. Po dopadení byl útočník převezen na psychiatrii.

Informaci o běsnícím agresorovi obdrželi krátce před jedenáctou hodinou dopoledne znojemští strážníci.

Po necelých třech minutách byli na místě a v ulici 28. října spatřili čtyřicetiletého muže bez bot, v kraťasech a krátkém tričku, který měl v rukou nůž a kleště.

 „V okolí bylo více lidí, kteří na strážníky křičeli, že to je on,“ přiblížil manažer prevence kriminality znojemské městské policie Petr Hladký. Rozrušený útočník pak vykřikoval: „Pomoc, zloději. Já jsem ho zabil.“

Strážníci s teleskopickými obušky muže odzbrojili, ten však kladl odpor i když byl spoutaný na zemi. „Jednoho ze strážníků kopl do nohy a břicha. Zadržený měl nebývalou sílu, jako by byl psychicky zcela mimo,“ popsal Hladký.

Ukázalo se, že agresor nožem vážně zranil dvaasedmdesátiletého seniora. „Nacházel se ve špatné chvíli na špatném místě, k útočníkovi neměl poškozený žádný vztah. Senior po incidentu skončil v nemocnici, nyní už však není bezprostředně ohrožen na životě,“ sdělil policejní mluvčí David Chaloupka.

Pachatele strážníci za asistence policistů a záchranářů převezli na psychiatrii znojemské nemocnice. Důvod jeho řádění objasní až další vyšetřování. Policisté případ řeší jako pokus o vraždu.

Poblíž místa útoku naproti znojemskému nádraží se zdržují bezdomovci, pondělní agresor k nim však zřejmě nepatří. Místní lidé si vzpomínají na psychicky narušeného muže, který chodí městem a pokřikuje, není však jasné, zda jde o útočníka s nožem.

Autoři: ,