Yaga, první aplikace, která najde vašeho ztraceného mazlíčka

 
Další 1 fotografie v galerii
Yaga funguje na obou hlavních platformách – Android i iOS / Pixabay
Každý majitel zvířete se děsí chvíle, kdy se mu jeho parťák ztratí. Zvíře se může něčeho leknout, utéct za zajícem či vysokou zvěří nebo se nevrátí domů z jiných příčin. Takových případů rok od roku přibývá.

Na trhu se ale nyní objevila aplikace Yaga – najde vašeho mazlíčka, která pomůže tyto útěkáře či ztracené jedince najít. Yaga funguje na obou hlavních platformách – Android i iOS a je zdarma. Autoři nápadu Martin Šalek a Petr Ayeboua nešli pro inspiraci daleko. Sami mají totiž doma zvířecí kamarády.

Při ztrátě mazlíčka vždy uteče mnoho cenných minut i hodin, během kterých každý přemýšlí, jak postupovat. Yaga toto řeší. Funguje na principu vzájemné pomoci majitelů mazlíčků a lidí, kteří jsou ochotni pomoci v případě jejich hledání.

Stačí jen aplikaci stáhnout, vyplnit kartu mazlíčka a vytvořit si svá oblíbená místa. A to je vše. Snadné a účinné. Tím se výrazně zvyšuje šance, že ztracený mazlíček nalezne brzy cestu domů.

Přitom podle statistik ČSÚ z roku 2015 má v České republice 28 % obyvatel psa a 19 % kočku. Lze předpokládat, že od té doby se čísla ještě zvýšila. Psi a kočky jsou nejčastěji ztracená zvířata. Celkově se pak na našem území nachází okolo 2 milionů psů a 1,4 milion koček, jak uvádí FEDIAF ve statistikách z roku 2018.

U každého z těchto zvířat hrozí riziko, že se může ztratit. Pokud bychom započítali i další živočichy (např. hlodavce, papoušky a jiné ptáky, plazi apod.), čísla by dále narůstala.

Mohlo by vás zajímat

Reklama