Trendy
válka na Ukrajině Survivor 2024 Iveta Bartošová Survivor 2024 - aktuálně

Praha vybírá místa, která pojmenuje na památku Karla Gotta. Padají i bizarní návrhy

Praha vybírá místa, která pojmenuje na památku Karla Gotta. Padají i bizarní návrhy
Zdroj: archiv / google / profimedia
+ Další 2 fotografie
Legenda
Není žádným tajemstvím, že Místopisná komise rady hlavního města v minulém týdnu doporučila několik možností pojmenování veřejného prostranství v Praze po zesnulém zpěvákovi Karlu Gottovi (†80). Návrhy, které navrhla veřejnost, Praha nyní projedná s Gottovou rodinou. Komise se zaměřila na zhruba deset variant...

„Nemohu prozradit, o které varianty konkrétně jde. To jsme na jednání odhlasovali mezi členy, kde bylo přítomno 8 členů z jedenácti. Není nutné to označit, že se něco přejmenuje, ale může vzniknout i něco nového se jménem Karla Gotta,“ řekl eXtra.cz Jaroslav Peterka, tajemník místopisné komise.

Variant, které z veřejných prostranství by mohlo nést Gottovo jméno, je velké množství. Kromě seriózních se objevily v diskuzních fórech i v návrzích některé bizarnějšího charakteru.

"Mezi některými návrhy padlo třeba přejmenování Václavského náměstí a jiné varianty. V tuto chvíli vyzveme paní Ivanu Gottovou, pokud se pro námi vybranou variantu rozhodne. Kdy to bude ale nemohu uvést," dodal pro eXtra.cz Peterka.

Jaké seriozní varianty budou nabídnuty Ivaně Gottové zatím vědí jen členové komise. Návrhy, které působily poněkud komicky, si můžete teď prohlédnout v galerii.

Bolestná zpověď Moniky Binias: S o 24 let mladším Petrem přišli o dítě. Bojovala i s tchyní

Související články

Další články

Nejnovější kauzy