Čtvrtek 2. května 2024
Svátek slaví Zikmund, zítra Alexej
Polojasno 22°C

Nutellového krále sesadil výrobce brýlí. Mezi třemi nejbohatšími Italy je i Armani

Autor: ČTK, sab - 
30. října 2019
08:13

Nutellový král Giovanni Ferrero už není nejbohatším Italem, podle průběžně aktualizovaného žebříčku Forbes ho předstihl Leonardo Del Vecchio, šéf francouzsko-italské společnosti EssilorLuxottica, která vyrábí brýle a čočky. Kontroverzní milánský mediální magnát a šéf strany Vzhůru, Itálie Silvio Berlusconi skončil šestý, napsal deník La Repubblica.

Del Vecchio založil výrobce brýlí Luxottica, který se v říjnu 2018 sloučil s francouzským výrobcem čoček Essilor.

Del Vecchio se stal největším akcionářem, generálním ředitelem i výkonným předsedou sloučené skupiny. Jeho majetek Forbes vyčíslil na 24,2 miliard dolarů (přes 602 miliard Kč), což ho činí 39. nejbohatším člověkem světa.

Majetek Ferrera, který byl nejbohatším mužem Apeninského poloostrova v době březnové aktualizace žebříčku, odhaduje Forbes na 21,9 miliardy dolarů. Nutellový král je tak 46. nejbohatším člověkem světa.

Třetí nejbohatší Ital je módní návrhář Giorgio Armani Třetí nejbohatší Ital je módní návrhář Giorgio Armani | Reuters

Třetí místo obsadil módní návrhář Giorgio Armani. Do první desítky se ze známých jmen ještě dostali už zmíněný Berlusconi, jehož jmění Forbes vyčíslil na sedm miliard dolarů, a na deváté příčce Piero Ferrari, syn zakladatele výrobce sportovních aut stejného jména.

Silvio Berlusconi Silvio Berlusconi | Reuters

 

zada ( 30. října 2019 13:26 )

A koho tenhle žebříček zbohatlíků zajímá?!?

pajato73 ( 30. října 2019 10:56 )

to je tak zajimavy clanek, z toho asi nebudu tri dny spat...

Zobrazit celou diskusi