Kromě Žatce je lešení i na radnici v Lounech, restaurátoři tam dokončují opravu soch
Lešení na budově radnice v Lounech. Restaurátoři z něj opravovali sochy. Foto: Redakce
Louny

Louny - Památkovou budovu radnice v Lounech stejně jako tu v nedalekém Žatci v současnosti doplňuje lešení. Odborní řemeslníci na budově radnice od léta opravují umělecká díla - soubor osmi alegorických soch.

A práce na sochách už nepotrvají dlouho - skončit mají se závěrem října. Sochy opravuje umělecký restaurátor a sochař Tomáš Otoupal. Město za odbornou renovaci zaplatí kolem půl milionu korun.

Opravy ve stejné jižní stěně na budově radnice, která loni oslavila 130 let od svého vybudování a otevření, přitom budou pokračovat i příští rok. Letos na podzim proběhla jen renovace osmi soch a příští rok se další umělci pustí do oprav fasády, ve které jsou i jiné četné umělecké prvky, především ozdobné obrazce.

Podobně je lešení i na historické budově radnice v sousedním Žatci. Tam se celý objekt radnice včetně fasády kompletně opravuje už od počátku letošního roku s investicí kolem 50 milionů korun. V minulých dnech už začali řemeslníci lešení z věže žatecké radnice postupně sundávat a fasáda památkové budovy ukázala svou novou barvu - namísto dřívější bílé bude teď okrově žlutá.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru