Opilý muž zmlátil policistu, hrozí mu 12 let vězení

Krajský soud ve Zlíně se dnes začal zabývat napadením člena policejní hlídky, kterého se podle obžaloby v opilosti dopustil osmatřicetiletý Michal Remeš.

Policista při útoku utrpěl zranění. Muži z Uherskohradišťska, který byl v minulosti soudně trestán, hrozí za pokus o těžké ublížení na zdraví, násilí proti úřední osobě a výtržnictví až dvanáctileté vězení. Útočník uvedl, že ho událost mrzí, z napadení si prý ale téměř nic nepamatuje.

Podle státního zástupce Jana Zubka se incident stal začátkem letošního května na protialkoholní záchytné stanici v Kroměříži. Policejní hlídka tam Remeše převezla z Uherského Brodu, kde se v opilosti choval nevhodně. Na stanici pak podle obžaloby zaútočil na jednoho z členů policejní hlídky, když jej nejdříve kovovou židlí a poté ještě nejméně dvakrát pěstí udeřil do obličeje.

Podle žalobce utrpěl napadený policista otřes mozku, pohmožděniny a další zranění. Zhruba měsíc strávil v pracovní neschopnosti. "Jen shodou šťastných okolností nedošlo ke zranění těžkému až život ohrožujícímu," řekl Zubek.

Obžalovaný uvedl, že na protialkoholní záchytné stanici v Kroměříži byl už minimálně desetkrát. Opětovný převoz na stanici se mu prý nelíbil. "Pak mi v hlavě přeskočilo, že nechci do té cely. Vůbec nic si z toho nepamatuji. Tu židli si absolutně nepamatují, že bych to po něm (policistovi) hodil. Vím, že jsem na sobě začal škubat hadry a rozškubal jsem sedm nebo osm stravenek. Pak jsem ležel na zemi, policista mě zpacifikoval," řekl Remeš.

Napadený policista uvedl, že mužův útok nečekal. "Když si sundával trenýrky, jak byl v předklonu, uchopil židli a přímo z otočky mi šel na hlavu. Jednalo se o úder, ne hození. Potom nějaké údery pěstí do obličeje. Intenzita byla taková, že jsem šel do pokleku," řekl policista. Po dobu převozu do Kroměříže si podle něj Remeš neustále stěžoval na celý svět. "Vůči nám se nijak nevymezoval. Jestli použil židli spontánně, nebo plánovaně, nevím," doplnil policista.

Kvůli alkoholismu se Remeš v minulosti už dvakrát léčil. U soudu uvedl, že pije denně. V roce 2016 mu okresní soud uložil tříletou podmínku za pokus ublížení na zdraví. Incident, kvůli kterému nyní stojí Remeš před soudem, se stal ve zkušební době. Hlavní líčení pokračuje výpověďmi dalších svědků.

Související

Více souvisejících

krimi Policie ČR

Aktuálně se děje

před 3 minutami

před 34 minutami

před 51 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Netanjahu: Izrael zůstane proti Hamásu osamocený, když bude muset

Izrael zůstane ve válce proti palestinskému hnutí Hamás "osamocený", pokud bude muset. Prohlásil to dnes izraelský premiér Benjamin Netanjahu v reakci na varování prezidenta USA Joea Bidena v souvislosti s plánovanou operací izraelské armády ve městě Rafah na jihu Pásma Gazy. Uvedla to agentura AP.

včera

Ilustrační foto

Všechny vodní elektrárny na Ukrajině jsou vážně poškozeny

Při středečních útocích ruských sil na Ukrajinu byly vážně poškozeny dvě vodní elektrárny a jsou mimo provoz. Podle agentury Reuters to ve čtvrtek uvedla státní energetická společnost Ukrhydroenerho, nekonkretizovala však, o které elektrárny se jedná.  

včera

včera

včera

Polsko-běloruská hranice

Polsko posiluje kovovou bariéru na hranici s Běloruskem

Polsko posiluje kovovou bariéru na své hranici s Běloruskem, aby zabránilo nelegální migraci. Připravuje také plány na zvýšení ochrany hranice s Ruskem, uvedl ve čtvrtek polský ministr obrany Wladyslaw Kosiniak-Kamysz podle agentury AP.

včera

včera

včera

Valerij Zalužnyj

Změny ve vedení Ukrajiny: Zalužnyj míří do Británie, Kubrakov skončil

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj ve čtvrtek dekretem oficiálně jmenoval bývalého vrchního velitele ozbrojených sil Valerije Zalužného mimořádným a zplnomocněným velvyslancem Ukrajiny v Británii. Ukrajinský parlament také dnes odvolal Olexandra Kubrakova z funkce místopředsedy vlády pro obnovu Ukrajiny.

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

U Klínce odklízejí vykolejené vozy vlaku, který ujel ze stanice bez strojvůdce

České dráhy odklízejí týden po nehodě dva vozy vykolejeného vlaku, jehož jízda bez strojvedoucího skončila u středočeského Klínce. Na trati mezi Čisovicemi a Měchenicemi je výluka, pro cestující je zajištěna náhradní autobusová doprava. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy