Tereza je v tom úplně sama? Z Pákistánu přišly zásadní zprávy!

Tereza H. zadržená v Pákistánu 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. října 2019 12:17 | Aktualizováno: 31. října 2019 9:50

Tereza H. (23) byla v Pákistánu loni chycena s devíti kilogramy heroinu. A i když údajně pracovala pro organizovanou zločineckou organizaci, trest možná dostane jen ona!

Soud v pákistánském Láhauru očistil údajného komplice. Propuštěný Aftab Anwer mladou Češku údajně vezl na letiště v onen den, kdy u ní celníci našli drogy. Jenže podle vyšetřovatele se to nepotvrdilo a jeho jméno bylo do vyšetřovacího spisu zaneseno omylem!

Vyšetřovatelé do spisu zapsali několik jmen údajných kompliců pašeračky. Jenže teď z několikačlenného "gangu" zbyla už jen Tereza! Ostatní spoluobvinění byli totiž zproštěni viny, uvádí Blesk.

Už v březnu2019 byl očištěn realitní makléř Šoajb Hafíz, který měl pro Terezu zajišťovat ubytování. Soudce prý ale žádné důkazy o vazbě mezi Hafízem a Terezou nedostal.

A tak bylo obvinění proti němu zamítnuto. Soudce Šahzád Raza už tehdy zdůraznil, že vyšetřovatel u křížového výslechu nedokázal říct jméno jediného svědka, který by kdy viděl Terezu v jeho autě nebo domě.

A stejné je to teď u Aftaba Anwera, u kterého měla dokonce mladá Češka strávit poslední noc před odletem z Pákistánu. Vyšetřovatel teď ale tvrdí, že se jeho jméno dostalo do spisu kvůli nedorozumění. Anwer podle něj Terezu na letiště vůbec neodvezl.

Znamená to, že Tereza je teď kvůli podezření z pašování necelých devíti kilogramu heroinu souzena úplně sama! A vzhledem k tomu, že tamní justice bude chtít v případu potrestat alespoň někoho, nevypadá to pro ni příliš dobře!

Témata: Tereza H. zadržená v Pákistánu Pákistán Drogy