Ryanair v Praze posílil o další letadlo, v zimě bude druhým největším dopravcem na Ruzyni

Letadlo Ryanairu na pražském letišti. Pramen: Letiště PrahaLetadlo Ryanairu na pražském letišti. Pramen: Letiště Praha

Letecká společnost Ryanair se zimním letovým řádem opět navýšila svoji přítomnost na pražském letišti. Od neděle má na Ruzyni základnu

Letecká společnost Ryanair se zimním letovým řádem opět navýšila svoji přítomnost na pražském letišti. Od neděle má na Ruzyni základnu už pět letadel největší evropské nízkonákladové společnosti. Od pátku bude všech pět letadel provozovat pod polskou licencí Buzz.

Umístění pátého letadla potvrdil deníku Zdopravy.cz mluvčí Ryanairu Denis Barabas. „Počítáme s tím, že pět letadel bude v Praze i pro letní letový řád,“ uvedl Barabas.

Ryanair bude podle mluvčí Letiště Praha Kateřiny Pavlíkové po ČSA druhým největším dopravcem na letišti, v létě byl třetím ještě po Smartwings. V zimě nabízí spojení do třiceti destinací, novými linkami je spojení do Manchesteru a Bordeaux, devět linek zavedených letos v letním letovém řádu pokračuje i v zimě. Ryanair očekává letos v Praze celkem 2,4 milionu cestujících.

Od 1. listopadu mění Ryanair provoz v Praze, všechny lety s letadly z pražské základny bude nově provozovat polská aerolinka Buzz patřící do celé skupiny Ryanair. „Tato změna nebude mít žádný vliv na počet linek a letů Ryanairu z Prahy,“ uvedl Barabas. Firma podobný přesun chystá i na dalších trzích, kromě Polska například v Maďarsku či Bulharsku.

Tagy Buzz letiště praha Ryaniar Top
15 komentářů