Zpět na zemi

volejbal cp_copyNevyšlo nám nic, nebo téměř nic. Ambice byly vyšší a jeden hubený bod je málo. Přitom jsme začali víc než dobře.

Pátek večer a tým ČZU Praha, který nyní vede náš bývalý odchovanec Michal Novák, známější pod přezdívkou „Záclona". První set. Soupeř v euforii se hned ujímá vedení 5:1. Přitom ani jednou nezaútočil. My jste totiž nemohli trefit hřiště a všechny naše útoky končily v autu. Postupně jsme však našli svůj rytmus a od poloviny setu jsme již vedli a nakonec set uhráli. Druhý set zpočátku vyrovnaný, potom opět úlet a až pětibodový náskok soupeře. Nakonec jsme to zase byli my, kdo tahal za delší konec a výsledkem bylo vedení 2:0. Bod byl doma, ale my chtěli víc. Nešlo to. Najednou se náš stroj zaseknul. Vysokoškolákům se rozehrál diagonální hráč Hykš, nám odešel úplně útok, a i podání nebylo tak úspěšné jako obvykle. Postupně jsme úplně odpadli a soupeř dokonale otočil vývoj i skóre zápasu. Vítězství 3:2 bylo zcela zasloužené.

Druhý den nás čekal lídr celé soutěže a nejžhavější kandidát na baráž o extraligu, hráči Benátek nad Jizerou. Před slušnou návštěvou jsme sehráli podstatně lepší zápas jak v pátek. Ovšem Benátky nic neponechali náhodě, nastoupili v nejsilnější sestavě a celkem s přehledem si udržovali po celý zápas dostatečný náskok, aby vyhráli jasně a zaslouženě 3:0. Hrozně chyběli oba zranění hráči ze čtvrtečního tréninku Dominik Žaba a Martin Pavlovský. Bohužel jejich zranění si vyžádá minimálně měsíc (Žaba) resp. 2 měsíce (Pavlovský) léčení. Ve dvou zápasech si zahráli všichni přítomní. Prvoligovou premiéru si odbyl junior Dominik Medek. Na nahrávce nastoupil Víťa Šimek, střídal Ondra Žaba. Na blocích se vystřídali Adam Benáček, Jirka Huryta a Štěpán Žaba. Na smeči Ríša Stanislav a Roman Jaša, diagonální Honza Kučera, Tomáš Vácha a již zmíněný Dominik Medek, libera Marek Slavík a Jirka Koukal.

Junioři startovali v krajském přeboru mužů a jejich počínání má vzestupnou tendenci. Vybojovali sice pouze 3 body za vítězství 3:1, ale výkon proti jednomu z favoritů soutěže Pelhřimovu byl v obou zápasech velice dobrý. To je velice nadějné před nadcházejícím druhým turnaje juniorské extraligy, který se uskuteční 2. a 3. listopadu ve Frýdku Místku.

Výsledky:
muži A: ČZU Praha – VELMEZ 3:2 (-20, -21, 18, 21, 11)
Benátky – VELMEZ 3:0 (16, 19, 21)
muži B (junioři): Pelhřimov – VELMEZ 3:1, 1:3

Nyní ve středu 30.10. nás čeká v pohárovém utkání t.č. třetí celek extraligové tabulky Lvi Praha A. Začátek zápasu bude v 19 hodin v tělocvičně na náměstí za kostelem. Bude to vůbec poprvé, kdy se naši muži ve Velkém Meziříčí utkají s extraligovým celkem.

Petr Juda

Reklama

Týdeník Velkomeziříčsko

Chcete mít každý týden přehled o tom, co se děje ve Vašem okolí? Přihlaste se k odběru elektronického týdeníku Velkomeziříčsko a my Vám jej každou středu zašleme e-mailem.

Registrací souhlasím se zpracováním osobních údajů.