VRÁSKY Z (NE)BEZPEČNOSTI KOSMETIKY

Lenka Průšová - formulátorka kosmetiky a hodnotitelka bezpečnosti kosmetických výrobků (Lukáš Oujeský/Economia)

Lenka Průšová - formulátorka kosmetiky a hodnotitelka bezpečnosti kosmetických výrobků (Lukáš Oujeský/Economia)

Špičková evropská formulátorka kosmetiky a hodnotitelka bezpečnosti kosmetických výrobků s evropskou certifikací ing. Lenka Průšová podepsala nakladatelskou smlouvu s nakladatelstvím WALD Press.

"Více než 320.000 lidí zaujala Lenka Průšová na FB Českého rozhlasu-Radiožurnál svým rozhovorem s Lucií Výbornou. (https://www.facebook.com/radiozurnal/videos/709501232861059/). To mne přimělo vyhodnotit důvod tohoto neobvyklého zájmu. Podle mého názoru zaujala v rozhovoru jednoznačně slova vrásky a bezpečnost kosmetiky," říká ředitel nakladatelství WALD Press.

V příštím roce oslaví nakladatelství 100. výročí působení prof. Františka Walda jako rektora ČVUT. František Wald, podle něhož nese nakladatelství svůj název, byl vysokoškolský pedagog a profesor teoretické a fyzikální chemie. Nakladatelství připravuje k tomuto výročí sérii rozhovorů s úspěšnými mladými fyzikálními chemiky a Lenka Průšová tuto sérii zahájí knihou VRÁSKY Z (NE)BEZPEČNOSTI KOSMETIKY.

Lenka Průšová je známá svým nekompromisním postojem při hodnocení kosmetických výrobků. K nelibosti řady neprofesionálních výrobců říká: "Vyznávat alternativu a přesouvat výrobu kosmetiky z laboratoře do kuchyně považuji, jako fyzikální chemik a formulátorka kosmetiky, za nebezpečný trend. Laik není při výrobě kosmetiky schopen postupovat podle správné výrobní praxe, nezajistí vhodné podmínky výroby a hrozí tak, že dojde ke kontaminaci výrobku již během samotné výroby. Následně při běžném rutinním používání produktu (kdy se do něj s velkou pravděpodobností přímo sahá) tato kontaminace může exponenciálně růst. Bez řádného testu není možné odhalit např. plísně, nebo kvasinky, které jsem objevila v krému zakoupeném na městském tržišti. Stánek deklaroval, že jsou jeho výrobky "domácí" a "bez konzervantů", nicméně byly i s velkou dávkou mikroorganismů. Konzervanty, schválené podle velmi přísných evropských pravidel, zajišťují mikrobiologickou stabilitu produktu a jejich použití je pro člověka za normálních podmínek bezpečné. Naproti tomu laikem podomácku vyrobená kosmetika může být kontaminovaná a pro člověka nebezpečná a používání kontaminované kosmetiky může vést ke zdravotním komplikacím. Z těchto všech důvodů je nutné produkty konzervovat."

Kontakt:

Jiří Wald

Publisher

WALD Press

+420 602 657 622

jiri.wald@gmail.com

Klíčová slova ČR-literatura-kosmetika-trh-Průšová-Wald Press

Oblast
Praha, Česká republika (ce)

Kategorie
Obchod, marketing
Chemický a farmaceutický průmysl
Kultura

ZASÍLÁNÍ ZPRÁV
Přihlásit k odběru

Upozornění:
Materiály označené značkou Protext nejsou součástí zpravodajského servisu ČTK a nelze je publikovat pod její značkou. Jde o komerční sdělení zadavatele, který je ve zprávě označen a který za ně nese plnou odpovědnost.