Uvolněné místo kytaristy Motorbandu získal v konkurzu Vojta Brázda
Foto: archiv Vojty Brázdy
Teplice

Teplice – Jednou z nejznámějších rockových kapel na české hudební scéně současnosti je kapela Motorband z Teplic. Početnou fanouškovskou základnu si získala svým původním repertoárem, skvělými výkony muzikantů, kvalitním aranžmá i osobností lídra a kytaristy skupiny, Libora Matejčíka. Do povědomí veřejnosti se ale zapsala také smůlou, která jí provází už řadu let. Motorbandu je připisována buldočí vytrvalost, se kterou kapela hraje dál a nevzdává se.

V neděli 20. října zveřejnil Libor Matejčík na svém facebookovém profilu oznámení, které šokovalo řadu fanoušků. A sice, že kapelu opouští po vzájemné dohodě a v přátelském duchu zpěvák Luděk Struhař a kytarista Honza Jiříček. Důvodem, jak Matejčík dodal, byl nejednotný pohled na četnost vystoupení, na vzájemnou komunikaci, žánrovou orientaci a nový repertoár. Je třeba připomenout, že už v devadesátých letech minulého století, kdy měla kapela našlápnuto na špičku české hudební scény, opustil kapelu zpěvák Kamil Střihavka. Podobná situace se pak opakovala i se zpěvákem Josefem Šutarou.

„Nového mladého zpěváka kapely už máme,“ pochlubil se Libor Matejčík a zároveň řekl, že zatím neprozradí jeho jméno. Na nového kytaristu vyhlásila kapela konkurz. Konal se v neděli 27. října v Teplicích a jako vítěz z něj vyšel pětadvacetiletý hudebník Vojta Brázda, který působil v sokolovské kapele Liberate. „Vojta prostě umí. A na konkurz navíc dorazil stoprocentně připravený. Taky mě potěšilo, že ví o historii Motorbandu všechno,“ řekl k rozhodnutí kapely Libor Matejčík.

„O konkurzu jsem se dozvěděl v pondělí 21. října od své ženy. Zavolal jsem do Teplic, že přijedu,“ popisuje anabázi svého startu v jedné z nejznámějších českých kapel Vojta Brázda. Jak přiznal, od okamžiku, kdy položil telefon, začal cvičit skladby Motorbandu. Chtěl být podle svých slov stoprocentně připravený. A vyplatilo se. Na dotaz, jestli nebude vadit dojíždění až ze Sokolova, prohlásil, že vzhledem k šanci, kterou právě dostal, nehraje vzdálenost žádnou roli.

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru