31. října 2019 • 15:27

Posila pro Litvínov! Verva zkusí Kanaďana se slovenskými kořeny

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Bestiální Kacetl. Není člověk, ale robot
Penalty ve šlágrech? Křapka měl proti Krejčímu namále, Chorý pádu přidal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kanadský hokejový obránce se slovenskými kořeny Patrick Kudla se bude na měsíční zkoušce ucházet o angažmá v extraligovém Litvínově. Třiadvacetiletý Kudla přišel na začátku této sezony ze Slovenska z Nových Zámků do Třince a působil v prvoligovém Frýdku-Místku. V Litvínově naopak končí zadák David Šesták, s kterým se klub dohodl na ukončení smlouvy.



Kudla v dresu Frýdku-Místku sehrál v druhé nejvyšší české soutěži 15 zápasů a připsal si pět bodů za gól a čtyři asistence. "Patricka jsme si vybrali na základě doporučení sportovního úseku, a to především skautingu Rosti Dočekala. Je to ofenzivně laděný obránce vysokého vzrůstu s kanadskou mentalitou. Což i vzhledem k jeho věku může být pro náš klub velice dobrým příslibem do obranných řad," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel a trenér Litvínova Jiří Šlégr.

Kudla byl v minulé sezoně s 26 body za pět branek a 21 asistencí z 54 zápasů šestým nejproduktivnějším obráncem základní části slovenské ligy. V play off si připsal ve čtyřech duelech čtyři přihrávky. V roce 2016 jej draftovala v šestém kole na 158. místě Arizona, v NHL si ale nezahrál. Před odchodem do Nových Zámků působil na univerzitě v Guelphu.

Čtyřiadvacetiletý Šesták v této sezoně sehrál za Litvínov jen jeden zápas. Nastoupil 4. října při prohře v Mladé Boleslavi 1:5. V extralize má za Litvínov na kontě celkem 41 utkání a tři asistence.

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud