Lázně Darkov, přestože nemohou počítat s podporou města, stále nevzdaly svůj záměr postavit vedle budovy rehabilitačního sanatoria v Karviné-Hranicích nový termální park. Aktuálně byla představena architektonická studie, do konce roku lázně požádají o stavební povolení.

„Lázeňský aquapark, který nabídne veřejnosti celoroční vodní radovánky a relaxaci v bazénech s léčivou vodou, v Karviné skutečně bude. I přesto, že město projekt finančně nepodpoří, Lázně Darkov termální park sice v menším rozsahu a z vlastních zdrojů vybudují.

Bývalý karvinský soudce Igor Gabler sepsal knihu vzpomínek na svá námořnická léta. Vzpomínky mořem vonící se již brzy dočkají dokonce druhého vydání, když první náklad je již takřka rozebrán.
Jaké jsou vzpomínky bývalého dobrodruha, námořníka a karvinského soudce?

Konečnou podobu karvinského lázeňského aquaparku, který bude ve funkcionalistickém stylu, zpracoval architekt Martin Kareš a uznávaný brněnský atelier Kareš Rais, který je držitelem mnoha prestižních ocenění. Karviná se tedy může těšit na velmi moderní funkcionalistický objekt,“ uvedla generální ředitelka Lázní Darkov Pavlína Filipi.

Lázně Darkov zveřejnily vizualizaci objektu termálního parku, který chtějí stavět v Karviné-Hranicích.Zdroj: Vizualizace: Lázně Darkov

DRÁŽĎANY. Jde o nejstarší adventní trhy v Německu. První se konaly už v roce 1434.
Popularita adventních zájezdů neklesá, prodávat se začínají už v létě

Oproti původním plánům se projekt zmenšil asi na polovinu. Lázně investují do výstavby aquaparku 300 milionů korun. Část z vlastních zdrojů, část si půjčí od bank.

Do konce roku bude dokončena kompletní dokumentace a lázně požádají o společné územní rozhodnutí a stavební povolení. Stavět by se mělo začít příští rok.

Nemocnice s poliklinikou Karviná-Ráj.
Karvinské nemocnici hrozí konec operativy i odchody zaměstnanců
O Halloweenu se vydlabávají dýně, do kterých se vkládají svíčky.
Tipy na víkend od 2. do 3. listopadu 2019