Přejít k hlavnímu obsahu
Leon -

Luxusní replika Gibson Chuck Berry 1955 ES-350T

Poprvé ve své historii přichází značka Gibson se signovaným nástrojem Chucka Berryho (18. 10. 1926 – 18. 3. 2017), autora hitů Johnny B. Goode, Roll Over Beethoven nebo Maybellene a jednoho z průkopníků klasického rock n' rollu, který se později stal kolébkou rocku, hardrocku a dalších hudebních žánrů. Lubový Gibson Chuck Berry 1955 ES-350T je přesnou replikou Berryho originálu z poloviny padesátých let a bude nabízen v limitované edici.

Obě ozvučné desky i luby korpusu jsou vyrobeny ze dvou vrstev výrazně prokresleného fládrovaného javoru proloženými centrálním topolovým plátem, krk s profilem Authentic '55 Medium C-Shape je lepen ze dvou kusů výběrového javoru a jednoho tenkého ořechového segmentu, připomínajícího tradiční „skunk stripe“ u kytar Fender.

Hmatník z indického palisandru o radiusu 12 palců je osazen 22 středně silnými pražci Historic Gibson Narrow/Tall, polohovými značkami v DP stylu (Double Parallelogram) a ořechem širokým 42.85 mm. Horní desku těla chrání černý pětivrstvý pickguard a nástroj disponuje méně tradiční kratší menzurou 23.504 palců.

Struny kotví v trapézovém struníku a přes pevnou kobylku ABR-1 s palisandrovou základnou míří do ladicích strojků Kluson Single Line s plastovými rondely. Přenos signálu obstarává dvojice single coilů Custom Dog-ear P90 ovládaných třípolohovým switchem a samostatnými potenciometry (CTS 500 kOhm) hlasitostí a tónových clon.

Sběratelská edice Gibson Chuck Berry 1955 ES-350T v přírodní transparentní úpravě Antique Natural a zlatě chromovaným hardwarem se na trh dostane v limitované edici tvořené 55 nástroji. V ceně cca 14 000 dolarů je zahrnuto pevné custom pouzdro, stylový popruh, kopie Berryho oblíbeného kravatového přívěsku Zuni „Sun God“ a samozřejmě certifikace.

Tagy Gibson Gibson Chuck Berry 1955 ES-350T

Pokud jste v článku zaznamenali chybu nebo překlep, dejte nám prosím vědět na e-mail redakce@frontman.cz.

Leon
Ve Frontmanu jsem zodpovědný především za sekci novinek a článků o pódiovém a studiovém gearu známých muzikantů. Léta hraju na kytaru v různých kapelách a tento krásný nástroj také vyučuju.
SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY