Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Příběhy týraných psů vydělaly už půl milionu. Zaplatily první operace „útuláčků“

Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
1. listopadu 2019
05:15

Příběhy statečných je název knihy Ivy Volkové, která v Hamru na jihu Čech provozuje útulek pro staré, nemocné a handicapované psy Rafael ops. Výtěžek z prodeje se rozhodla věnovat na nákladné operace jiným útulkům. První dva zákroky už kniha zaplatila.

Od křtu knihy, která popisuje osudy svěřenců paní Ivy, uplynul půl rok, za tu dobu se prodalo 1200 knížek. „Považuji to za obrovský úspěch. Kniha se líbí, píší mi lidé z celé republiky. Díky tomu vidím, že ta práce nebyla zbytečná. Navíc jsem z výtěžku proplatila už dvě operace dvěma útulkům,“ řekla Iva Volková s tím, že o pomoci dalším už jedná. „Už mám rozjednané další operace, čeká se jen na to, až proběhnou, a já je pak veterinářům zaplatím,“ vysvětlila.

Video  Kniha příběhů pejsků z útulku je úspěšná. Její prodej už zaplatil první dvě operace  - Kateřina Lang
Video se připravuje ...

Už zase běhá

První byla operace malého joršírka, který měl problém s nožkami. Po zákroku už vesele běhá. Druhý pyrenejský horský pes bohužel po operaci zemřel. „Měl velké komplikace a nezvládl to. Jsem ráda, že i tak jsem mohla pomoci,“ řekla paní Iva.

Kim je milý a bezproblémový pes Kim je milý a bezproblémový pes | Jana Ulrichová

Kniha Příběhy statečných, za jejíž prodej se už podařilo získat půl miliónu korun, je pro zájemce stále k dispozici, a to ještě v počtu 1800 kusů.

Peníze pro veterináře

Lidé, kteří si knihu koupí nebo přispějí na transparentní účet útulku, nemusí mít podle Ivy Volkové obavy, že by jejich peníze byly nějak zneužity. „Proplácím faktury přímo veterinářům,“ řekla.

Iva Volková se ve svém útulku stará o staré, týrané a vážně nemocné pejsky Iva Volková se ve svém útulku stará o staré, týrané a vážně nemocné pejsky | Jana Ulrichová

Chystá pokračování

Příběhy statečných jsou k dostání pouze přes internet, objednat je lze na webových stránkách útulku www.rafael-ops/kniha. „Do knihkupectví jsme ji nedávali, aby se nesnižoval zisk z ní,“ dodala Iva Volková, která už nyní plánuje pokračování knihy. „Je to ale ještě otázka několika let, nejdříve musím nasbírat příběhy pejsků, aby bylo o čem psát,“ dodala s úsměvem.

gigon ( 4. listopadu 2019 16:49 )

A Milujete i Děti asi ne že,,,,

ivuska1 ( 2. listopadu 2019 08:25 )

Pani Ive velke diky tohle je opravdova pomoc. Vic takovych hodnych lidi.

9876543 ( 1. listopadu 2019 20:59 )

Miluji zvířata,..jsou nevinná, bezelstná.Naši podporu si zaslouží všechna zvířata...
Transparentní účet,by byl na místě..

Zobrazit celou diskusi