zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  01.11.2019 00:00:00

Zlín: Blíží se startup weekend - šance pro každého, jak přivést svůj nápad k životu



Blíží se startup weekend - šance pro každého, jak přivést svůj nápad k životu

publikováno: 1.11.2019

Zlín - Historicky první Startup Weekend ve Zlíně odstartuje již za pár týdnů. Padesáti čtyř hodinová soutěž otevírá komukoli z řad široké veřejnosti možnost realizovat jakýkoli nápad na produkt nebo službu, která by lidem usnadnila život.

„Často se setkáváme v běžném životě nebo i v práci s problémem, který nás zpomaluje a víme, jak ho vyřešit. Ať už se jedná o rezervační aplikaci pro restauraci či cokoli jiného. Jen nemáme příležitost, čas nebo zkušenosti,“ přiblížila zlínská koordinátorka projektu Jitka Alexová důvod, díky kterému se rozhodla do Zlína koncept mezinárodního víkendového projektu přivést. Hlavní myšlenkou Startup Weekendu je spojit účastníky s různými schopnostmi dohromady a přimět je vydat ze sebe to nejlepší. „Nezáleží na tom, jak velcí jsou lidé profesionálové, ale na tom, jaký mají zápal a chuť podílet se na nových věcech. Zapojit se může skutečně každý, uvedla dále Jitka Alexová. Vzhledem k omezené kapacitě však organizátoři doporučují včasnou registraci prostřednictvím webových stránek akce.

Během 54 hodin si účastník se svým týmem projde celým procesem od generování nápadu, přes designování výsledného produktu/služby, jeho testování, přípravy business plánu a propagace, až po jeho prezentaci před odbornou porotou. Tu tvoří zajímavá jména, jež mají za sebou úspěšně realizované projekty. „Naše pozvání do poroty přijali například Roman Šalomoun za Jablotron, Martin Kadlčík za kupi.cz nebo generální ředitel a místopředseda představenstva SPUR a.s. Tomáš Dudák. Za všechny jsme moc rádi“ přiblížila Jitka Alexová. Právě porota ocení ty nejlepší návrhy týmů, vítězové pak získají atraktivní ceny.  

Mentoři, od kterých budou jednotlivé týmy získávat zpětnou vazbu, konzultovat s nimi jejich nápady a stanou se jejich rádci a průvodci během celého víkendu, jsou specialisty ve svých oborech – ať už v oblasti IT, marketingu, financí, projektového řízení a dalších. „Jsou jimi například finanční ředitel Jan Vavrys (Monet+), specialista na digitální marketing Jan Podzimek (PRIA), za design Martin Pospíšil (Madeo), či výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu Jarmila Záhorová,“ doplnila Jitka Alexová s tím, že výčet dalších mentorů si nechá prozatím pro sebe.

Startup Weekend se již konal ve více než 150 zemích po celém světě. První zlínský Startup Weekend se uskuteční v termínu 22. – 24. listopadu v prostorách UPPERU Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně. Registrace a bližší informace jsou k dispozici na https://startupweekend.org nebo na facebookových stránkách.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688