V Číně jde do čela Fitzpatrick, stíhá jej McIlroy

PGA TOUR
V Číně jde do čela Fitzpatrick, stíhá jej McIlroy

Po dvou kolech WGC-HSBC Champions se do čela dostal Matt Fitzpatrick, stíhá jej ale Rory McIlroy a ve hře zůstávají i Sungjae Im, Adam Scott či Xander Schauffele. 


Čelo leaderboardu je stále velmi rozmanité. V první desítce je hned devět národností. Dvojnásobné zastoupení mají pouze Angličané. Matt Fitzpatrick se skóre -11 dokonce vede, Paul Waring se skóre -6 první desítku uzavírá.

Výborně se drží Francouz Victor Perez a Rakušan Matthias Schwab, jež zůstávají také v TOP 10. Svou famózní formu nadále potvrzuje Rory McIlroy. Ten dnes znovu upsal pět ran a na Fitzpatricka ztrácí jedinou ránu.

Po prvním kole vedoucí Hao-Tong Li je momentálně dělený šestý, na třetí pozici, kterou v současné chvíli obývá trio Im - Scott - Schauffele, ztrácí jednu ránu.

Zvedl se Phil Mickelson, skóre -4 mu zajišťuje dělenou dvacátou pozici. Dělí ji například se Sergiem Garcíou či Henrikem Stensonem.

Obrovský propad naopak zaznamenal Matt Wallace. Dnes odehrál o patnáct ran horší kolo než ve čtvrtek. Na pětiparové osmičce skončil hned dvakrát mimo výseč a zapsal tak desítku. Skóroval jen jednou, konkrétně na tříparové šestce. Dále si ale připsal šest bogey a jedno double-bogey, o dobrém výsledku si tak může nechat jen zdát.