1. listopadu 2019 • 21:10

SESTŘIHY: Sparta vyloupila Třinec 3:2 a je první. Hradec, Brno i Vary padly

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

SOUHRN | 16. kolo hokejové Tipsport extraligy začalo pořádně zostra. Mistrovský Třinec doma bojoval se Spartou, urputnou bitvu ale nakonec ovládli po výhře 3:2 Pražané, kteří se tak dostali na první místo tabulky. Vladimír Růžička na střídačce Hradce Králové poprvé vyšel bodově naprázdno, když s týmem padl v Plzni 1:4. Kometa padla doma se svojí Nemesis z Mladé Boleslavi 0:3 a s Bruslaři prohrála posedmé v řadě. Kladno přehrálo rozjeté Karlovy Vary a vyhrálo 4:2. Liberec po obratu z 0:2 na 3:2 proti Vítkovicím přidal druhou výhru v řadě. Olomouc nezvládla moravské derby se Zlínem a prohrála 3:5. Litvínov přestřílel venku Pardubice 4:3.



Kompletní vyloupení Třince po pěti letech zařídil Smejkal

Třinec nastoupil po jasné výhře s Kladnem ve stejné sestavě i v brance s Kváčou, který se musel v úvodní třetině hodně otáčet. Kryl betonem i únik Dvořáčka, Sparta ale svou převahu vyjádřila v přesilové hře vedoucím gólem. Tomášek našel na hranici brankovišti hokejku Smejkala, který doklepl puk do odkryté branky. Stejný hráč mohl z dalšího sóla zvýšit, ale Kváča jeho bekhendový blafák přečetl.

Místo toho udeřilo v osmnácté minutě na druhé straně. Pražanům se nepovedlo v oslabení vyhodit po mantinelu puk, který se překvapivě odrazil mezi kruhy na osamoceného Kundrátka. Třinecký bek šancí nepohrdl a trefil se nad lapačku Sedláčka. Domácí, jejichž trenér Varaďa změnil složení první a čtvrté formace, kam poslal Michala Kovařčíka za Chmielewského, ožili. V přečíslení se ale neprosadili Polanský a později ani Chmielewski.

Sparta byla i ve druhé třetině střelecky aktivnější, Tomášek ale ve dvou šancích nepřelstil Kváču. Pražané šli přesto v polovině zápasu do vedení, když využili i druhou početní výhodu: po Poláškově ráně od modré si puk našel Rousek, který si puk posunul do strany a bekhendem pohodlně skóroval. Oceláři opět vyrovnali díky Kundrátkovi, na kterého po pasu Draveckého zívala odkrytá branka. Gól padl jen dvě sekundy po návratu hostujícího Jurčiny z trestné lavice.

Při Spartě stálo v průběhu třetí třetiny štěstí. Ondřej Kovařčík minul v gólové situaci branku, Douderovu střelu zastavilo břevno. To pobídku Jurčiny od modré čáry tečoval Smejkal a dráhu letu puku ještě změnil i bránící Galvinš. Pražané, kteří dohrávali od druhé třetiny bez obránce po nárazu na mantinel otřeseného Kaliny, si těsný náskok bez problémů pohlídali. Třinci nepomohla ani power play.

Ohlasy trenérů

Marek Zadina (Třinec): "Viděli jsme výborné utkání. Sparta hrála velmi dobře a agresivně, zatímco my jsme neodehráli tak dobrý zápas. Byli jsme všude později, prohrávali jsme osobní souboje u mantinelu, kde nás přetlačili. Byli bychom spokojeni, kdybychom vytěžili nějaký bod, bohužel se nám to nepodařilo. Spadla nám do branky jedna střela od modré čáry, předtím jsme dali tyčku. V tomhle směru byla Sparta šťastnější, ale musíme přidat v agresivitě a pohybu."

Uwe Krupp (Sparta Praha): "Byl to velmi dobrý zápas, oba týmy hrály disciplinovaně. Od první třetiny jsme hráli s velkým nasazením, byli jsme agresivnější, nedávali jsme soupeři moc prostoru. Dařilo se nám Třinec zpomalovat ve středním pásmu, to bylo hodně důležité. Celý zápas byl velmi vyrovnaný, dalo se očekávat, že rozhodne jeden gól. Na konci jsme měli trochu štěstí, že domácí trefili břevno, ale vypracovali jsme si taky dobré šance. Odehráli jsme dobrý venkovní zápas a jsme šťastní, že máme tři body."

SESTŘIH: Třinec - Sparta 2:3. Hosté potvrdili dobrou formu, rozhodl Smejkal
Video se připravuje ...

Třinec - Sparta: Kváča chytal dobře, zastal se brankáře rozohněný Varaďa
Video se připravuje ...

Třinec - Sparta: Byl to pro nás velký zápas, pochvaloval si Krupp výhru
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:46. Kundrátek, 33:23. Kundrátek

Hosté: 09:53. Smejkal, 28:51. Rousek, 52:27. Smejkal

Sestavy

Domácí: Kváča (Bartošák) – Gernát, Roth, M. Doudera, Kundrátek, Galvinš, D. Musil, Krajíček (C) – M. Kovařčík, P. Vrána, M. Stránský – Dravecký (A), Marcinko (A), Hrňa – Hrehorčák, Hladonik, Kofroň – Chmielewski, Polanský, O. Kovařčík.

Hosté: J. Sedláček (Machovský) – Kalina, Blain, Ďaloga, Jurčina, Polášek (A), Košťálek, Tomáš Dvořák – Kudrna, Sukeľ, Říčka – Řepík (C), Tomášek, Smejkal – Buchtele, Pech (A), Forman – Rousek, V. Růžička, Dvořáček.

Rozhodčí

Hradil, Holm (SWE) – Hlavatý, Tošenovjan

Stadion

WERK ARENA, Třinec (kapacita: 5 400)

Návštěva

5 400 (vyprodáno) diváků

Růžičkův tým vystřílel Rob a Gulaš

Z opatrného úvodu vybočila šance hostujícího Jergla, který se ve třetí minutě protáhl do úniku a jeho bekhendový pokus zastavila levá tyčka. Na druhé straně zahrozil Kodýtek, jemuž zakončení do odkryté branky překazil Lukeš, zaskakující za nemocnou gólmanskou jedničku Hradce Mazance. V 7. minutě už zaváhání plzeňské defenzivy u pravého mantinelu potrestal Smoleňák, když po ideální přihrávce Chalupy pohodlně otevřel skóre.

Poté se hosté soustředili především na hru dozadu a aktivnější Indiáni se obtížně prosazovali přes střední pásmo. Až v 15. minutě se prokličkoval až mezi kruhy Kracík a jeho nezištnou asistenci podél bezmocného Lukeše proměnil ve vyrovnání na 1:1 Rob.

Krátce po pauze při přečíslení dvou na jednoho po výměně kotouče s Kantnerem Gulaš zblízka nepřekonal Lukeše. Vyznamenal se i jeho protějšek Frodl, když ve 25. minutě při závaru ve svém brankovišti stačil zasáhnout proti dorážce Smoleňáka. V polovině utkání srazil Hradec jeho první trest v utkání, při vyloučení Zámorského se totiž ze svého místa na levém kruhu prosadil tradiční ranou z voleje kanonýr Gulaš.

Následně ve snaze odpovědět hosté více otevřeli hru, Frodl si však poradil s pokusem před brankou nekrytého Perreta a naopak po rychlém brejku Plzně musel Lukeš zlikvidovat střelu Poura. Před druhou sirénou domácí se štěstím přečkali oslabení.

Hradečtí pokračovali v náporu také na začátku závěrečné dvacetiminutovky. Od pohromy uchránil svůj tým jen skvělý Frodl, jenž si poradil s průnikem Smoleňáka i tečí Vincoura. Domácí se probudili až díky početní výhodě. Vlach ovšem po přihrávce Kracíka ve 47. minutě promarnil gólovou příležitost a iniciativu znovu převzali hosté.

Plzeňští vyráželi do rychlých protiútoků. Přečíslení dva na jednoho ještě Gulaš nevyužil, ale v 55. minutě už nahození Budíka protečoval do sítě Rob. Hráči Mountfieldu následně nezvládli přesilovku a při hře bez brankáře už jen Kantner při svém stém startu v extralize upravil na konečných 4:1.

Ohlasy trenérů

Jiří Hanzlík (Plzeň): "Měli jsme dvě hluchá místa, kde jsme mohli zápas ztratit. Bylo to prvních asi sedm minut v zápase a stejně tak nám nevyšlo počátečních pět minut třetí třetiny. Jinak to byl vyrovnaný zápas. V mých očích je Hradec herně nejlepší mužstvo, co jsme zatím v extralize potkali. Obstáli jsme proti němu. Na rozdíl od soupeře jsme využili šance a hodně si těch bodů vážíme. Udělali jsme před zápasem některé změny v útocích, protože jsme nebyli spokojeni."

Petr Svoboda (Mountfield HK): "Měli jsme až na jednu chybu dobrou první třetinu, ale nevyužili jsme šance a špatné rozebrání hráčů nás stálo vyrovnání na 1:1. Ve druhé třetině se utkání lámalo. My jsme dvě šance v přesilové hře nedali a naopak Plzeň svoji přesilovku využila. Neměli jsme dnes to pověstné štěstíčko. I ve třetí třetině jsme měli hodně šancí, ale bohužel nic. Kotouč se nám kutálel po brankové čáře, ale nebyli jsme schopni dát gól. Plzeň byla efektivnější."

SESTŘIH: Plzeň - Mountfield HK 4:1. Nepříznivý vývoj utkání otočil dvěma brankami Rob
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 14:11. Rob, 29:46. Gulaš, 54:37. Rob, 58:53. Kantner

Hosté: 06:03. Smoleňák

Sestavy

Domácí: Frodl (Kolář) – Moravčík, Vráblík, Houdek, Čerešňák, Budík, L. Kaňák, T. Voráček – Kantner, Mertl (A), Gulaš (C) – Vracovský, Kracík, Rob – Straka (A), Kodýtek, Eberle – Pour, R. Vlach, Kolda.

Hosté: Š. Lukeš (D. Dvořák) – Linhart, Zámorský, Cibulskis, Nedomlel, Rosandić, F. Pavlík, Allen – M. Chalupa, Koukal, Smoleňák (C) – R. Pavlík, Cingel, Vincour – Červený (A), Kubík, Jergl – Perret, Rákos, Paulovič.

Rozhodčí

Bejček, Šír – Jelínek, Komárek

Stadion

LOGSPEED CZ Aréna

Návštěva

6312 diváků

Rozjetou Energii zkrotil střelec O´Donnell

Úvodní třetina začala z obou stran opatrněji. Do první větší šance se dostali hosté, když z levého kruhu pálil nebezpečně Rachůnek. Šanci si připravili také domácí, Jágr se Stachem ale přečíslení dva na jednoho gólově nezakončili.

Do vedení se nakonec dostali hosté, když ve 12. minutě ze samostatného úniku překonal brankáře Godlu útočník Vondráček. Když už to vypadalo, že si hosté udrží do konce třetiny jednobrankové vedení, vyrovnal střelou z voleje k pravé tyči O'Donnell.

Do druhého třetiny vstoupili lépe domácí a hned ve 23. minutě je poslal do vedení svou první brankou v sezoně obránce Barinka. Kladenští byli aktivnější a odměnou jim byl třetí gól, který ve 30. minutě vstřelil opět O'Donnell. Kanadský obránce se zbavil vyjetím z rohu obránce a prostřelil Bednáře.

Hosté poté mohli snížit z přesilové hry, ale proti byl brankář Godla. Místo kontaktní branky navíc Západočeši v početní výhodě sami inkasovali. Chybu Bednáře, jenž se po vyjetí z branky nestačil vrátit zpět mezi tyče, potrestal obránce Lakos. Místo Bednáře následně nastoupil Novotný.

Ve třetí části byli opět o něco aktivnější domácí, ale šance si nevytvářeli. Podobně na tom byli i hosté. Západočechům se navíc ani nedařili přesilové hry, nevyužili ani jednu ze sedmi příležitostí. V 58. minutě snížil na konečných 2:4 z pohledu hostů Šenkeřík.

Ohlasy trenérů

David Čermák (Kladno): "V první třetině jsme si sice vytvořili tlak, ale zbytečně jsme hosty pouštěli do přečíslení a jen díky Denisovi Godlovi, který nás podržel, skončila třetina, jak skončila. Ve druhé třetině jsme byli lepší, dali i góly a ve třetím dějství chtěli hru hlavně kontrolovat. Přesto jsme pár chyb udělali, zkušenější tým by si to pohlídal lépe."

Tomáš Mariška (Karlovy Vary): "Věděli jsme, že nás na užším hřišti čeká velmi silný soupeř. Ale připravili jsme se a vstup do zápasu jsme měli velmi dobrý. Z několikáté příležitosti jsme vytěžili branku, ale bohužel jsme třetinu nedohráli s vedením, když nás Kladno potrestalo za zbytečnou chybu. Aktivně jsme vstoupili i do druhé třetiny, a byť jsme měli dost šancí, prohráli jsme ji 0:3. Tam jsme ztratili celé utkání. V poslední části nám už domácí moc nedovolili, sice jsme snížili, ale zápas už byl pryč. Domácí byli bojovnější, efektivnější a my se musíme vrátit k našemu bojovnému hokeji."

SESTŘIH: Kladno - Karlovy Vary 4:2. Rytíři otočili utkání i díky dvěma bombám O`Donnella
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 17:41. O'Donnell, 22:27. Barinka, 29:08. O'Donnell, 35:32. Lakos

Hosté: 11:47. Vondráček, 57:04. Šenkeřík

Sestavy

Domácí: Godla (Cikánek) – Nash, Austin, Kehar, Lakos, Barinka, Zelingr – Jágr (A), Stach, Zikmund – Valský, Machač, Réway – J. Strnad (C), Melka, Redlich – Hajný, T. Kaut (A), O'Donnell – O. Bláha.

Hosté: Bednář (36. F. Novotný) – Šenkeřík, Stříteský, Graňák (A), Plutnar, M. Rohan, Eminger, D. Mikyska – T. Rachůnek (A), Gríger, Flek – V. Polák, T. Mikúš, O. Beránek – Křemen, T. Knotek, Kohout – Koblasa, Skuhravý (C), Vondráček.

Rozhodčí

Hodek, Horák – Špůr, Ondráček

Stadion

ČEZ stadion, Kladno

Návštěva

3 928 diváků

Mladoboleslavská Nemesis děsí Kometu dál

Kometa se pustila do soupeře s vervou, ale narazila na výtečně organizovanou obranu, která bránila modrou čáru a pouštěla domácí do šancí jen sporadicky. Tu jedinou v první třetině měli Plášek s Jenyšem, který ale v přečíslení dva na jednoho vystřelil nad.

Boleslavi stačilo k vedení minimum. Nejprve Vejmelku otestovali Vondrka a Ciencala, aby pak zaváhání brněnské obrany potrestal gólem zblízka Adam Zbořil.

Trápení brněnského celku s neoblíbeným soupeřem pokračovalo i po pauze. Střelecké příležitosti nevyužili Plekanec, který dnes oslavil 37. narozeniny, ani Holík. Ve vyložené pozici minul puk kousek od branky Svačina. Neuspěl ani Orsava při trestném střílení za hození hole brankáře Krošelje.

To už ale bylo za stavu 0:2 poté, co chybnou Štencelovu rozehrávku využil Skalický k rychlému brejku a střelou k tyči nedal Vejmelkovi šanci. Bruslaři tak vytěžili z minima maximum.

Kometě mohl dát naději na bodový zisk jedině rychlý gól, ten ale nepřicházel, na Krošeljovi si znovu vylámal zuby Plekanec. Boleslavi stačila poctivá obrana a tři góly, z nichž ten poslední padl do prázdné branky při power play.

Mladá Boleslav porazila Kometu posedmé v řadě, navíc od předposledního mistra neinkasovala gól již 200 minut a 23 vteřin.

Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný (Kometa): "Osm minut bylo sice vyrovnaných, ale po gólu měla Boleslav další šance. Naše zlepšení ve druhé třetině bylo optické, zavřeli jsme sice soupeře, ale náš důraz a pohotovost v koncovce nebyly tak kvalitní, aby to vedlo k důležitému gólu. Nepovedlo se nám to ani z trestného střílení. Proti dobře bránící Boleslavi jsme se neprosadili ani v poslední části hry. Náš výkon bez gólů nebyl kvalitní, neměli jsme se z čeho odrazit a soupeř vyhrál zaslouženě."

Pavel Patera (Mladá Boleslav): "Zápas se mi hodnotí dobře, neboť jsme do něj vstoupili lépe. V první třetině jsme byli o ten gól lepší, pak nás Kometa přehrávala, ale my jsme čelili jejich přesilovkám, na něž jsme se dobře připravili. Nepustili jsme Kometu do šancí. Ve třetím dějství se mi náš výkon líbil a myslím, že jsme zaslouženě vyhráli."

SESTŘIH: Kometa Brno - Mladá Boleslav 0:3. Domácí se Středočechy prohráli posedmé v řadě
Video se připravuje ...

Góly

Domácí:

Hosté: 14:15. Zbořil, 28:01. Skalický, 59:43. Zbořil

Sestavy

Domácí: Vejmelka (Klimeš) – Štencel, O. Němec (A), Gulaši, Pyrochta, Malec, Bartejs, Kowalczyk – Zaťovič (C), P. Holík, Kucsera – Plášek ml. (A), Plekanec, Svačina – Orsava, Hruška, Lev – Kunc, Kusko, Jenyš.

Hosté: Krošelj (Haas) – Kurka, Ševc (A), Hrbas, Fillman, Dlapa, Pláněk, Klikorka – Skalický, Zbořil (C), Vondrka – R. Zohorna, Cienciala, Klepiš – Pabiška, Bičevskis, J. Stránský – Flynn, Najman, P. Kousal.

Rozhodčí

Jeřábek, Svoboda – Pešek, Malý

Stadion

DRFG arena

Návštěva

7409 diváků

Druhou výhru v řadě vystřelil Tygrům Birner

Domácí vstoupili do utkání aktivněji a mohli jít brzy do vedení. Vlach však v samostatném úniku trefil pouze tyč Svobodovy branky. Na druhé straně zahrozil Stránský, Peters byl připraven. První přesilovku zápasu si zahráli Bílí Tygři, nejblíže gólu ale byli ve vlastním oslabení hosté. Proti Romanovi se ale zaskvěl Peters. Skóre utkání se poprvé měnilo v polovině první třetiny. Roman za brankou vymyslel chytrou přihrávku na Deje, který pohotovou střelou poslal Vítkovice do vedení. Vyrovnat mohl Zachar, z dobré pozice však těsně minul. Neuspěl ani Špaček, který před Svobodou tečoval Šmídovo nahození.

Blízko druhému gólu hostů byl v úvodu druhé části Stránský, Peters ale vytáhnul skvělý zákrok. Ve 25. minutě už ale šla Ridera do dvoubrankového vedení, když početní výhodu využil Roman. Severočeši však dokázali rovněž v přesilové hře rychle odpovědět. Po kombinaci s Birnerem prostřelil z mezikruží Svobodu Bulíř.

Domácí kontaktní gól nabudil a najednou jich byl plný led. V polovině utkání Marosz krásně našel před odkrytou brankou Lence, jenž vyrovnal. Liberečtí byli v této fázi hry jasně lepším týmem a zasypali Svobodu sprškou střel. Po obrovském závaru čtvrté formace dostal kotouč až do sítě Kotvan, vítkovický kouč Petr si ale vzal trenérskou výzvu a byl úspěšný. Branka nemohla být uznána pro předchozí postavení jednoho z útočících hráčů v brankovišti.

Také na začátku třetí části pokračoval Liberec ve své aktivitě a tlačil se do útoku. S dobrými šancemi Hudáčka a Birnera si ale poradil Svoboda. V 52. minutě už ale byli Tygři za svou aktivitu odměněni vedoucím gólem. Bulíř s Birnerem si mezi sebou dvakrát vyměnili kotouč a druhý jmenovaný poslal domácí poprvé v zápase do vedení. Vítkovičtí mohli odpovědět v následné přesilovce, domácí se ale výborně ubránili. Liberci poté mohl dodat klid Birner, tváří v tvář Svobodovi však neuspěl. Dvě minuty před závěrečnou sirénou ještě sáhli hosté ke hře bez brankáře, vyrovnání už ale nedokázali.

Ohlasy trenérů

Patrik Augusta (Liberec): "Bylo to velice těžké utkání. Prohrávali jsme 2:0 a v té chvíli se nám nedařilo prakticky nic, hráči byli nervózní. Díky využité přesilovce jsme se ale dostali zpět do hry a poté to z našich hráčů spadlo. Najednou jsme byli kreativnější v útočném pásmu a vytvářeli jsme si šance. Stále jsme si ale museli hlídat zadní vrátka, protože hosté hrozili z brejků. V naší situaci jsme za obrat a tři body velice rádi."

Jakub Petr (Vítkovice): "Vzhledem k bilanci Liberce z poslední doby jsme zvolili úplně odlišnou taktiku, než je našemu týmu vlastní. Fungovala, vedli jsme 2:0, bohužel jsme nepřidali třetí branku, i když šance jsme na to měli. Pak jsme ale chtěli hrát s Libercem hokej, a to domácí dostalo do hry. Dostali jsme branku v oslabení, poté jsme udělali chybu a domácí vyrovnali. Bojovali jsme, ale Liberec dnes vyhrál, protože byl chytřejší a zkušenější."

SESTŘIH: Liberec - Vítkovice 3:2. Tygři předvedli dokonalý obrat a zaslouženě zvítězili
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 26:22. Bulíř, 30:40. Lenc, 51:44. Birner

Hosté: 09:52. Dej, 24:24. O. Roman

Sestavy

Domácí: Peters (Schwarz) – Knot, Šmíd, T. Hanousek, Kotvan, Kolmann, Graborenko (A), Havlín (A) – L. Hudáček, Bulíř, Birner – Lenc, Filippi (C), Marosz – M. Zachar, P. Jelínek, L. Krenželok – D. Špaček, A. Musil, J. Vlach.

Hosté: Dolejš (Mi. Svoboda) – Bodák, Gregorc, D. Krenželok, Šidlík, Kvasnička, Trška – Baláž, Roberts Bukarts, O. Roman (C) – Schleiss, Lakatoš, Š. Stránský – P. Zdráhal, Dej, E. Němec – Mallet, Vopelka, Werbik – Guman.

Rozhodčí

Pražák, Micka – Kajínek, Rampír

Stadion

Návštěva

6 513 diváků

Berani odpálili obrat ve třetí třetině

Hosté měli ideální vstup do zápasu. Hned v první minutě byl vyloučen Vyrůbalík, následně na trestnou lavici putoval Švrček a Zlín přesilovku pět na tři využil. Skóre otevřel Köhler. Vyrovnat mohl v 9. minutě Irgl, ale proti střele z mezikruží i následné dorážce zasáhl hostující brankář Čiliak.

Cesta k olomouckému vyrovnání vedla také přes přesilovou hru, úspěšným střelcem se na konci 11. minuty stal Kolouch. Posunout Hanáky do vedení mohl aktivně hrající Irgl, Čiliak jej ale nejprve vychytal a poté mu pomohla branková konstrukce. Na druhé straně z brejku dobře mířil Sedláček, Lukáš ale jeho střelu vytěsnil ramenem nad.

Do druhé třetiny vstoupila o něco lépe Olomouc, ale Hecl s Handlem svůj únik dvou proti jednomu nevyužili. Hecl se poté dostal do podobné situace i se Skladaným, jehož střelu na vyrážečku si však Čiliak pohlídal. Slovenský gólman byl poté pozorný i při Oleszově střele z úhlu.

Také třetí branka v zápase padla v přesilové hře. Za svoji střeleckou aktivitu byl brankou v síti Zlína odměněn Irgl. Zlín mohl srovnat čtyři minuty před koncem druhé třetiny, ale Honejska ve vyložené šanci vychytal skvělým zákrokem brankář Lukáš.

Zlín srovnal skóre na začátku třetí části. Odražený puk za Lukášova záda nasměroval Claireaux. Otočit vývoj zápasu se Zlínu podařilo těsně po skončení další přesilovky. Köhler napřáhl od modré čáry a jeho střela skončila až za zády překvapeného Lukáše. Stejně bezmocný byl domácí brankář také u čtvrté branky Zlína, kdy nedokázal zasáhnout proti tečované střele Noska. Pátou brankou z pozice mezi kruhy pak přidal exolomoucký Herman. Za domácí nepříznivý stav zápasu dokázal už pouze korigovat rankou na 3:5 Olesz.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Moták (Olomouc): "Dvě třetiny z naší strany byly solidní. Ve třetí třetině ale přišel kolaps, který začal už špatným prvním střídáním. Vyvrcholilo to vlastním gólem, pak ještě jedním a ten třetí už nic neřešil. Asi bychom se měli všichni zamyslet nad celkovou prací a hlavně prací ve třetí třetině. Je to už minimálně druhý zápas, kdy jsme dostali tři nebo čtyři branky. To si nemůžeme dovolit vůči sobě, vůči fanouškům, vůči nikomu. Budeme muset pracovat nejen na fyzické stránce, ale i na té psychické. Neřekl bych, že se z týmu vytratilo srdce. Tyto věci tam jsou, ale chybí jiné. Po jedné brance se složíme a děláme hlouposti. Místo abychom řešili situaci jednoduše, tak je řešíme složitě. Tak zkušené mužstvo takové chyby dělat nemůže."

Martin Hamrlík (Zlín): "Upřímně musím říct, že víc než tři čtvrtiny zápasu jsme byli horším týmem. Nemohli jsme se do zápasu dostat. Neskutečně nám vyšla třetí třetina a díky tomu si odvážíme tři body. Do druhé třetiny to byl klasický zápas, Olomouc nás tlačila a vyhrávala osobní souboje. Posledních pět minut druhé třetiny už jsme byli lepší a z našeho tlaku tam bylo pár šancí. Říkali jsme si, že takto bychom chtěli začít třetí třetinu, protože jsme věděli, že tam šance je. Bohudík to hráči plnili a vyšlo to. Třetí gól byl sice se štěstím, ale když takto vystřelíte desetkrát, tak vám to tam jednou spadne. A to se dnes stalo."

SESTŘIH: Olomouc - Zlín 3:5. Tragická závěrečná třetina domácích rozhodla o vítězství Beranů
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 10:59. Kolouch, 32:32. Irgl, 58:36. Olesz

Hosté: 02:25. Köhler, 41:15. Claireaux, 45:15. Köhler, 49:59. Nosek, 55:49. Herman

Sestavy

Domácí: Lukáš (Konrád) – Vyrůbalík (C), Škůrek, Ondrušek (A), Jaroměřský, Švrček, Dujsík, Valenta – Klimek, P. Musil, V. Tomeček – Burian, Nahodil, Irgl – Olesz, Kolouch, Skladaný – Vodný, Handl, Hecl.

Hosté: Čiliak (Huf) – Freibergs, Ferenc, Řezníček, Nosek (A), Gazda, Žižka (C), Buchta – Kubiš (A), P. Sedláček, J. Ondráček – Köhler, Claireaux, Honejsek – Herman, Jeglič, Šlahař – Popelka, Fryšara, Navrátil.

Rozhodčí

Hejduk, Veselý – Hynek, Klouček

Stadion

Zimní stadion Olomouc

Jarůšek sejmul Dynamo čtyřmi body

V dresu vítězů zazářil čtyřmi body za dvě branky a stejný počet asistencí Richard Jarůšek, gól a dvě přihrávky zaznamenal Jakub Petružálek.

Domácí nastoupili aktivně, ale z tlaku podpořeného ještě Jurčíkovým vyloučením branku nevytěžili a Honzík držel čistý štít. V 16. minutě se radoval v oslabení při trestu kapitána Trávníčka Litvínov. Jarůšek sebral puk Kusému a osamocený Petružálek po jeho přihrávce otevřel skóre.

Minutu a půl před koncem úvodního dějství hosté zvýšili naopak v přesilové hře. Eklundův faul potrestal Jarůšek, který z pravé strany z ostrého úhlu překvapil přes obránce pardubického gólmana.

Domácí se nedočkali snížení ani při Baránkově trestu, při kterém uzamkli soupeře. Po skončení přesilovky nevyužil šanci Látal. V polovině utkání se prosadili znovu hosté. Jarůšek předložil při přečíslení puk Heltovi, který jej usměrnil do odkryté branky.

Za 49 sekund to bylo už o čtyři góly a podobně jako u druhého gólu zaváhal Štěpánek. Petružálkovo nahození z úhlu vykopnul před Jarůška, který snadno dorazil puk za jeho záda. V brance pak Štěpánka nahradil Kacetl. V 38. minutě nepřekonal Honzíka ani v přesilovce z dorážky Harju.

Domácí se ale nevzdávali. Po 18 sekundách třetí třetiny se dočkali snížení, když po Tyborově akci a střele sebral Honzíkovi čisté konto z dorážky Kousal.

Ve 44. minutě v oslabení při pobytu Pochobradského na trestné lavici po další Tyborově akci upravil Mandát na 2:4. Po šancích na obou stranách se 37 sekund před koncem při power play radovali z gólu opět domácí díky Mikušovi. V závěru ale Litvínov těsný náskok ubránil.

Ohlasy trenérů

Radek Bělohlav (Pardubice): "Doháněli jsme velkou ztrátu. V první třetině musíme proměnit šance a přesilovky. Druhá třetina už byla trošku podobná třetí, ale byl tam obrovský rozdíl ve chtění a tlaku do brány. Ve druhé třetině byl vyjádřen jen střelami, nikoliv tím tlakem a clonami. Ve třetí třetině to bylo úplně jiné, ale už jsme to nedokázali dotáhnout. Málokdy se stane, že otočíte 0:4. Snažili jsme se, bojovali jsme do konce. Doufejme, že se nám to vyplatí na nedělní zápas (v Hradci Králové). Kluci se rvali, ale nemáme ani bod."

Jindřich Kotrla (Litvínov): "Zápas byl velmi vyrovnaný. První dvě třetiny jsme odehráli takticky tak, jak jsme chtěli. Dávali jsme puky do brány a tlačili jsme se tam, z čehož jsme měli šance a vytěžili jsme z toho čtyři góly. Ve třetí třetině jsme se nepochopitelně nechali dostat po obrovský tlak. Naštěstí jsme to dohráli s vítězným koncem, kde nás podržel hlavně gólman (David Honzík)."

SESTŘIH: Pardubice - Litvínov 3:4. Dynamo silně dotahovalo, ale už to nestihlo
Video se připravuje ...

Góly

Domácí: 40:18. R. Kousal, 43:26. Mandát, 59:23. Mikuš

Hosté: 15:44. Petružálek, 18:30. Jarůšek, 30:58. Helt, 31:47. Jarůšek

Sestavy

Domácí: Štěpánek (32. Kacetl) – Eklund, Holland, J. Kolář (C), Ivan, Mikuš (A), J. Zdráhal, Hrádek – Mandát (A), R. Kousal, Tybor – D. Kindl, Harju, Matýs – Kusý, J. Kloz, Machala – Látal, Pochobradský, Blümel.

Hosté: Honzík (Janus) – L. Doudera, Jánošík (A), Ščotka, Baránek, T. Pavelka, Štich – F. Lukeš, V. Hübl (A), Válek – Jarůšek, Helt, Petružálek – Kašpar (C), Gerhát, Myšák – Trávníček, Zygmunt, Jurčík.

Rozhodčí

Pešina, Úlehla – Jindra, Zika

Stadion

enteria arena

Návštěva

6722 diváků

Z V VP PP P Skóre B
1. Liberec 52 30 5 2 15 179:131 102
2. Třinec 52 27 4 4 17 163:125 93
3. Sparta 52 21 14 1 16 174:145 92
4. M. Boleslav 52 22 10 6 14 155:124 92
5. Plzeň 52 27 2 7 16 162:142 92
6. Brno 52 21 5 6 20 143:156 79
7. Olomouc 52 20 5 7 20 123:129 77
8. Mountfield 52 19 5 7 21 130:136 74
9. K. Vary 52 16 9 5 22 174:168 71
10. Zlín 52 19 4 5 24 151:151 70
11. Pardubice 52 16 3 10 23 121:160 64
12. Vítkovice 52 14 8 5 25 134:175 63
13. Litvínov 52 16 3 9 24 153:173 63
14. Kladno 52 16 3 6 27 130:177 60
  • Generali Play-off
  • Předkolo Generali Play-off
  • Baráž

Nejlepší data z Tipsport extraligy přináší  

Vstoupit do diskuse
0
Finále
Články odjinud


Články odjinud